Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

"Φάτσα σπαθί".



Το υπαρξιακό πρόβλημα της αριστεράς και η αποτελεσματικότητα της διακυβέρνησής της.

 
   Η Ελλάδα ζει σήμερα παλαβές καταστάσεις, μέσα σε μοιραίες και αντιφατικές δολιχοδρομίες και παλινδρομήσεις. Ταλαντεύεται μεταξύ του εκκολαπτόμενου αριστερού ολοκληρωτισμού και της δημοκρατικής επίφασης που, μάταια, προσπαθούν να κρατήσουν οι χειρότεροι εχθροί της δημοκρατίας και του λαού.
   Ο αριστερός κυβερνητικός εσμός δεν μπορεί να αντιληφθεί πως δεν είναι δυνατόν να κυβερνήσεις μία σύγχρονη χώρα και να συμβάλεις στην ευημερία της, όταν διακατέχεσαι από χρεωκοπημένες κομμουνιστικές αξίες, τις οποίες προσπαθείς να επιβάλεις με τις ίδιες εφαρμοσμένες και αποτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος, σε παγκόσμια κλίμακα. (Ρωσία, Κίνα, Β. Κορέα, Κούβα, Βενεζουέλα). Είναι αδύνατον να επιτύχεις τον στόχο σου, τον οιονδήποτε, όταν άλλα λαχταρά η ψυχή σου και άλλα σε αναγκάζει να κάνεις η κοινή λογική. Με ένα -αναγκαστικά και υπό το κράτος της άφευκτης ανάγκης- βήμα εμπρός και δύο πίσω -αυτά που σου επιβάλλει η ιδεολογική σου αγκύλωση σε ουτοπικές και αρτηριοσκληρωτικές φαντασιώσεις- δουλειά δεν γίνεται. Ένα κράτος δεν κουμαντάρεται με διχασμένες προσωπικότητες, που διατηρούν σαν λάβαρα στην ψυχή τους τις εικόνες του Βελουχιώτη, του Τσε και του... Τσάβες!
   Πέραν απ’ αυτό, όταν η αριστερή ιδεολογία, εκπεφρασμένη από συμπλεγματικές προσωπικότητες που διαμορφώθηκαν από την συστηματική και διά βίου κοινωνική απόρριψη με αλλεπάλληλες, συνεχείς και ουσιαστικές αποτυχίες και «ήττες», τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε ιδεολογικό, λόγω παγκόσμιου status, καλείται με δαύτους να γαλουχήσει και διαμορφώσει τον χαρακτήρα των νέων γενεών, το αποτέλεσμα είναι πλέον ή βέβαιον. Πλήρης διαστρέβλωση προσωπικότητος, καταβαράθρωση ηθικών αξιών, απονέκρωση υγιούς πνευματικότητος  και ολοκληρωτική καταστροφή ελπίδος και προοπτικής. Κατασκευάζεις ανθρωπάκια άβουλα, όντα ανερμάτιστα και γενιτσαρικά αθύρματα ευκολορυμουλκούμενα άκριτα -τήδε κακείσε- από τις βουλές των «δημιουργών» τους, κατά το «σύνδρομο της Σουηδίας».


   Φέρτε στον νου σας -γιά παράδειγμα- την... σεπτή φυσιογνωμία του υπουργού της Παιδείας μας. Ένα τερατώδες ατσούμπαλο σώμα, με μικρούλικο ολοστρόγγυλο, κωμικό και -όπως φαίνεται κούφιο- κεφαλάκι, μικρά ματάκια, υπναλέο ύφος και αγέλαστο πρόσωπο, στα πρότυπα γκροτέστικης φιγούρας αμερικανικής σαπουνόπερας. Ερευνήσατε -ακολούθως- την πορεία της ζωής του. Η μιά αποτυχία πίσω από την άλλη. Στούμπος στα γράμματα  και καθηλωμένος στο πρώτο έτος της Νομικής, μέχρις εγκαταλείψεως του... αθλήματος και, προφανώς, μονήρης και απομονωμένος από το άλλο φύλο, καθ’ όσον το τερατώδες σουλούπι του απωθεί κάθε φυσιολογική  γυναίκα και γεμίζει απωθημένα τον ίδιο. Οπότε, το μόνο καταφύγιο και διέξοδος που  βρίσκει είναι ο... αυνανισμός και η ανάπτυξη αντικοινωνικού μίσους, που τον στέλνει -τσιφ- στο φυσικό λημέρι όλων των παρόμοιας συμπλεγματικής κατάστασης περιθωριοποιημένων ατόμων, την αριστερά. Κλασσικό δείγμα «τριαμισμού», (Μιζέρια, Μοχθηρία, Μίσος). Η σταδιοδρομία ενός τέτοιου αντικοινωνικού ατόμου, με περίεργες απόψεις, φυσιολογική και αναμενόμενη. Από βοηθός αφισοκολλητή καταφέρνει να αναρριχηθεί σε κορυφαία αξιώματα, απ’ όπου εκβάλλει, με άνεση και εκδικητικότητα, όλη τη χολή και το δηλητήριο  που επί χρόνια έχει μαζέψει και κρύψει μέσα του γιά την κοινωνία και την αστική δημοκρατία της.

   Είναι δυνατόν να υπάρξει αντικειμενική κοινωνική πρόοδος στη χώρα και διαμόρφωση ορθού ψυχισμού των επερχομένων γενεών με τέτοιες ηγεσίες και πολιτικές που θεωρούν,  π.χ. την Εθνεγερσία του ’21 ως «εκδήλωση... συλλογικότητος» και αρνούνται την γενοκτονία των Αρμενίων; Μιά βόλτα στο διαδίκτυο αποδεικνύει πως όλη η αποβλακωτική σκαρταδούρα, όλοι οι αποτυχημένοι, αγράμματοι, αμόρφωτοι, κομπλεξικοί και λοιποί «μειονεκτικοί», ελεεινοί και τρισάθλιοι -μιά σύγχρονη «Αυτή των θαυμάτων», ελληνικής κοπής- έχουν απομείνει να μάχονται υπερασπιζόμενοι λυσσαλέα και με ανόητα φληναφήματα την άθλια καταστροφική πολιτική του τυχοδιωκτικού εσμού των απίθανων τύπων που εγκλωβισμένοι μέσα στην αντίφαση της πλήρους υποταγής, (καλό αυτό), στα κελεύσματα των Ευρωπαίων και των, (καταστροφικό αυτό), παρωχημένων ιδεοληψιών τους, προσπαθούν να παλιννοστήσουν στην Ελλάδα το σταλινικό καθεστώς των ονείρων τους.


   Έτσι, φτάσαμε στο απερίγραπτο αντιδημοκρατικό χάλι κάθε υγιής αντίδραση διαμαρτυρίας να χαρακτηρίζεται... «αντισυνταγματική ενέργεια»!
   Αφελείς, καλόπιστοι, βολεμένοι και λοιποί ... βραδείας αντίδρασης, ανοίξτε τα μάτια σας εγκαίρως. Γιατί όταν το κάνετε -με το πάσο-  σας- θα είναι αργά.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου