Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Πολύ βαβούρα γιά το τίποτα.

 ... και με σύστημα... "πολυεδρικόν"!

Βούιξαν τα κανάλια, βουίζουν τα συριζαρέικα τρολάκια, ανάστα ο Κύριος.
Ξύπνησε ξαφνικά ο νυφογαμπρός, ή ό, τι υπέβοσκε, τέλος πάντων, και βγήκε σκασμένο στην επιφάνεια. Το παιδί θέλει -γιατί βλέπει και προβλέπει- να μπεί στη Βουλή οπωσδήποτε και ταχέως. Έστω κι από το παράθυρο, έστω με κόλπο. Όμως δεν του βγαίνουν οι νόμοι κι οι διατάξεις. Έτσι, σειρά παίρνουν ... οι «χειρισμοί», αρχής γενομένης από το κλασικό βουητό με τα διάφορα ψηφίσματα των πάσης φύσεως ανόητων και ασόβαρων κλακαδόρων. «Να μπει ο αρχηγός μας στη Βουλή. Εξ άπαντος»!
Είναι έβδομος στη σειρά, εξελέγησαν τρεις, άρα θα πρέπει να... «πηδήξει» τέσσερις γιά να το πετύχει! Όμως -και εξ ιδιοσυγκρασίας- αφού σιχαίνεται τα πηδήματα με γυναίκες, άντε να πείσει, τώρα, την Πόπη και την άλλη τη Λωλή, sorry τη Λαλή ήθελα να πω, να του κάτσουν! Ά,παπαπαπά ! Μ΄ αυτόν... ποτέ, είπαν με μιά φωνή. Εξ ου και το πρόβλημα.
Στην αρχή βγάζει την αμερικανοπρεπή λίστα γάμου και ζητεί, πέραν από τον Κόθωνα -όνομα και πράμα- που έσπευσε, από την Πόπη, τον Καλογήρου και την Λαλή να του χαρίσουν, ως γαμήλιο δώρο, την «έδρα» τους! Αλλά αυτοί συνεχίζουν να αρνιούνται: «Τί να την κάνεις, τη δική μας, του απαντούν, έχεις του Τάιλερ! Κι ο κόμπος δεν λύνεται κι ο Στέφανος... αναμονή στο περιστύλιο!
Και γιά να σοβαρευτούμε... υπάρχει λύση. Απλή σαν το αυγό του... Κολόμβου, που απορώ πως -ως ειδήμονες υποστηρικτές των περί τα... «κολομβαρικά»- δεν την σκέφτηκαν.
Ας παραιτηθούν και οι άλλοι δύο εκλεγμένοι - η Άκριτη κι ο ναύαρχος Αποστολάκης- που τώρα κάνουν τη πάπια σφυρίζοντας αδιάφορα, καθ΄ ότι αριστεροί είναι, κορόιδα όμως όχι, ώστε να χάσουν τον λουφέ. Έτσι, θα χρειάζεται μόνον ένας από τους υπόλοιπους τρεις, (Πόπη, Καλογήρου, Λαλή), γιά να γίνει το... θαύμα!
Και τότε, το πιστεύω απόλυτα, ένας θα βρεθεί οπωσδήποτε να το παίξει... Ιφιγένεια, ώστε να φυσήξει ο «ούριος» άνεμος που θα σπρώξει τον Στέφανο να βολέψει την «έδρα» του με άλλη μία έδρα, πλην αυτής του Τάιλερ. Την έδρα της Βουλής. Η Πόπη, ή ο Καλογήρου δεν θ΄ αντέξουν στην αφόρητη πίεση που θα τους ασκηθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου