Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Πριν καλά-καλά σβήσουν οι φωτιές...


Διαβάζω στον τύπο και βλέπω στην TV, πως όλοι οι πυρόπληκτοι υπέβαλαν ήδη, μέσα σε δυό ημέρες -συμπεριλαμβανομένης της αργίας του Δεκαπενταύγουστου- αίτηση αποζημιώσεως! Και μετά σου λέει πως δεν είμαστε προκομμένος λαός!
Από την άλλη, κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι ζητούν παράταση γιά να υποβάλουν φορολογική δήλωση, γιατί δεν... προλαβαίνουν!
Τώρα, αν το... κράτος, το ανώνυμο, το άδικο, το ανίκανο, το άθλιο κράτος θα πρέπει να τρέχει πίσω από την αδιαφορία, την κουτοπονηριά, την αβελτηρία και τον «ωχαδελφισμό» του κάθε μπαγάσα πολίτη που δεν κήδεται της περιουσίας και δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του -π.χ. ασφάλεια περιουσιακών στοιχείων- αλλά τα θέλει όλα, μονά-ζυγά, δικά του απ΄το κράτος, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.

Όπως άλλη υπόθεση είναι και το αλήτικο τσούρμο της... «ευαίσθητης κοινωνικής ομάδος» που ξεχύθηκε, ασύδοτο μεν, αλλά προστατευμένο και επιδοτούμενο -προφανώς λόγω της «ευαισθησίας» του στη ρεμούλα, την κλοπή και την αντικοινωνική συμπεριφορά- και ρημάζει στο πλιάτσικο τα απροστάτευτα καμένα.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου