Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Επί του πιεστηρίου...

 Ο Κύριος... Καθηγητής !

Ανέκαθεν το όνομα «Όθων» έστελνε τον συνειρμό μου στο... «κωθώνι», που σημαίνει άτομο περιορισμένης ευφυΐας. Λίγο ο πρώτος βασιλιάς της Ελλάδος, που κατάφερε να χάσει το θρόνο του, λίγο ένα χαζό γειτονάκι μου, παλιά στον Κολωνό, και μετά ένας -πιθανότατα παρεξηγημένος και συκοφαντημένος- παλιός μεγαλοεργολάβος, ο Όθων Λέφας-Τετενές, που κοροϊδευτικά αποκαλούσαν «Κώθων Ελέφας Ντενεκές», είχαν δημιουργήσει στη συνείδησή μου, μιάν ανεξήγητη λοιδορία και προκατάληψη γι΄ αυτό το, όντως ωραίο κι επιβλητικό, όνομα.
Και να που η προκατάληψη δικαιώθηκε μόλις πληροφορήθηκα τα τελευταία αριστερά καμώματα ενός συριζαρέου βουλευτού, ονόματι Όθων Ηλιόπουλος, με τον βαρύγδουπο τίτλο... «Καθηγητής» και την προσπάθεια των χαζοαριστερούληδων να χώσουν -ντε και καλά- τον αρχηγό τους στη Βουλή, έστω και από τον φεγγίτη!
Ο τύπος, αφού όψιμα αντελήφθη -όπως ισχυρίζεται τώρα- πως δεν μπορεί να κρατά δυό καρπούζια στην ίδια μασχάλη, δηλαδή να διδάσκει στην Αμερική και να «βουλεύεται» στην Ελλάδα, απεφάσισε να διαλέξει το πρώτο και να παραιτηθεί από το δεύτερο. Μέχρις εδώ, ας πούμε καλά. Όμως, παραιτούμενος -αυτός που μέχρι τώρα συρρύθμιζε τις τύχες του Λαού και της Χώρας- δείχνει να αγνοεί στοιχειώδεις κανόνες και διατάξεις της Βουλής και του Πολιτεύματος και θέλει, λέει, να επιλέξει μόνος του τον αντικαταστάτη του! Έτσι, αφού παύει να θέλει να «πηδάει» τον λαό με την παρουσία και την ψήφο του στη Βουλή θέλει τώρα -του αρκεί- να «πηδήξει» τέσσερις, πέντε επόμενους στη σειρά επιλαχόντες υποψηφίους από τη σχετική λίστα και να παραδώσει -ιδιοχείρως- την βουλευτική έδρα στον... Κασσελάκη! Επειδή, λέει, είναι ο πρώτος επόμενος της λίστας που... εκφράζει τον απόδημο ελληνισμό! Αριστερά, αφελή τερτίπια...
Θαυμάστε, λοιπόν, καθηγετική λογική και αριστερή ηθική. Ναι, αυτήν με το... θρυλικό διαφημιζόμενο «πλεονέκτημα». (Πού ΄σε καημένε Νικολό Μακιαβέλλι!).
Η ιστορία αυτή, με τη βλακώδη και άθλια προσχηματική μηχανορραφία, τύπου NOVARTIS, μου θύμισε -πάλι και δυστυχώς- το γνωστό απόφθεγμα του Λένιν: «Αν η αλήθεια δεν συμφέρει το Κόμμα, τόσο το χειρότερο γι΄αυτήν. Την αλλάζουμε»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου