Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Ο ευδαιμονισμός και η αριστερά.

 


Ο γράφων δεν έχει καμμιά προκατάληψη κατά του πρώτου και δεν υπήρξε ποτέ οπαδός της δεύτερης.
Φύσει ολιγαρκής και ανεξάρτητο πνεύμα αναγνωρίζω στον καθένα το δικαίωμα της επιλογής στα πάντα και, πρωτίστως, στην προσπάθεια να χτίσει τη συγκρότηση του χαρακτήρα και την οικοδόμηση της ζωής του πάνω σε αξίες, πρότυπα και επιθυμίες κατά το δοκούν. Αρκεί -βασική αρχή- να λειτουργεί στα πλαίσια της νομιμότητος και του σεβασμού των αντιστοίχων δικαιωμάτων του «πλησίον» του.
Προσωπικά, η τρυφηλότης, η καλοπέραση και ο υλικός ευδαιμονισμός δεν υπήρξαν ποτέ προτεραιότητές μου. Τα αναγνωρίζω, όμως, σε όσους τα προτάσσουν στη δική τους. Με μία αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση, γιά κάθε έντιμη και σοβαρή προσωπικότητα. Θα πρέπει να διαθέτει -και δείχνει- απόλυτη συνέπεια και συμβατότητα μεταξύ διακηρυγμένων ιδεών και τρόπου ζωής.
Έτσι, θεωρώ άκρως φαύλο, χυδαίο και κουτοπόνηρα ωφελιμιστικό, από την μία να δηλώνεις … «παιδί του απλού λαού» -διαπρύσιος υποστηρικτής των λαϊκών στρωμάτων- και από την άλλη να ζεις βίον πλούσιον, ως μέλος οικονομικής ελίτ.
Η πολυτελής βίλλα των 450 τ.μ. του Ραγκούση, που… στεγάζει τα «παιδάκια» του στην Πάρο, (τσεπώνοντας, ταυτόχρονα, 2200 ευρώ ημερησίως από θερινή ενοικίαση ), αποδεικνύει, περίτρανα, το δεύτερο. Το ίδιο και το πλήθος των διαμερισμάτων που διαθέτει, στην Αθήνα, ο ανθέλλην Παπαδημούλης, οι δεκάδες ακινήτων που -θρασύτατα- αναγράφονται στο «παλμαρέ» του «πόθεν έσχες» μιάς «βραχνοκοκόρισσας» συριζαρέας γλωσσοκοπάνας -νυν εκτός Κοινοβουλίου- από τον Πειραιά και -αποθέωση φαυλότητος- η «Άκριτη» εξομολόγηση γηραιάς συριζολάτρισσας, η οποία διαθέτει 2-3 διαμερίσματα στο Λονδίνο, γιά... «αποκούμπι», όπως δηλώνει η ίδια!
Με κάτι τέτοια απατηλά φούμαρα εξαπατώνται και αφιονίζονται οι αφελείς αριστεροί,, οι οποίοι πνέουν μένεα κατά του Κεφαλαίου… των άλλων.
Κοντολογίς και συμπερασματικά, ο Χριστιανισμός επεκράτησε ως θρησκεία, γιατί ο Χριστός, σε ολόκληρη την μικρή, επίγεια παρουσία Του, έδωσε και την ίδια Του την ζωή, θυσία στις ιδέες και απόψεις Του.
ΥΓ. Το μέγεθος του εικονιζομένου κτίσματος γεννά βάσιμες υποψίες υπερβάσεως του Συντελεστού Δομήσεως της περιοχής. Θα πρέπει να ψαχτεί....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου