Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Κακός μαθητής, κακίων πολιτικός, κάκιστος ηθοποιός.

 


Παρακολούθησα απόσπασμα εμφανίσεως του σπουδαρχίδη Broέδρου στα κανάλια. Όσο, δηλαδή επέτρεψε η αντοχή των νεύρων μου. (Σημ. Όσοι ενοχλούνται θεωρώντας άσεμνο, ή αδόκιμο, τον επιθετικό προσδιορισμό που χρησιμοποιώ, τους παραπέμπω στον… Μπαμπινιώτη! Σημαίνει αυτόν που, με σπουδή, κυνηγά μανιωδώς την εξουσία). Δηλαδή… Τσίπρας!
Με εμφανή τα… ιδιαίτερα μαθήματα υποκριτικής από τον άλλον πρόεδρο, τον «κουνιστόν» Πιπίλα, ο οποίος «λικνιζόταν», μεσ΄ στην καλή χαρά, στην συγκέντρωση των… «πονεμένων» της τραγωδίας των Τεμπών, όπως δείχνει η συνημμένη φωτογραφία. Εμφανώς κάκιστος ηθοποιός στο ρόλο του σεμνού λυπημένου και προβληματισμένου ηγέτη! Μόνο η μαυροντυμένη χοντρή, που τον συνόδευε στο Μάτι, έλειπε, καθώς απευθυνόταν, αργόσυρτα και σκεπτικός, σε κουφιοκέφαλο ακροατήριο λωτοφάγων.
Στέκομαι μόνο σε έναν παραλληλισμό που αποδεικνύει -μαζί με την φαυλότητα που τον διακρίνει- και την μειωμένη ευφυΐα του, έναντι της πλεονάζουσας κουτοπονηριάς του. Έκανε αντιστοίχιση του σλόγκαν του Πάγκαλου –«όλοι μαζί τα φάγαμε» με το «όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης», που ευθαρσώς και λεβέντικα παρεδέχθη ο Μητσοτάκης γιά την κακή διαχείριση του ΟΣΕ. Όμως ο Πάγκαλος διέχυσε την ευθύνη σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ ο Μητσοτάκης εννοούσε τις κυβερνήσεις του λαού. Ανόμοιες ευθύνες, ανόμοιοι ευθυνόμενοι!
Με μπούρδες, λεκτικές φιοριτούρες και… γιούργα, προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες ενός πνευματικά μειονεκτικού ατόμου -συριζαρέου ανελιχθέντος μέσω του γνωστού φαύλου συνδικαλιστικού μηχανισμού- το οποίον με προφανή ανικανότητα και έκδηλη βλακεία, αδυνατώντας να χωρίσει δυό γαϊδουριών άχερα, έμπλεξε κουμπιά και… «μηρούς» σκορπώντας τον όλεθρο στη χώρα.
Και τώρα -καθώς στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται- προσπαθούν οι ακαμάτηδες πολιτικάντηδες, π.χ. Πολάκηδες, Σπίρτσηδες, Ζαχαριάδηδες και Σία, ομού με τον ΧοντροΦίλη -τον ανίκανο να περάσει ένα έτος της Νομικής , αλλά ικανό γιά… Υπουργός Παιδείας- να επανέλθουν στην εξουσία και να μας διδάξουν… «με το καλό ή με το άγριο», τί εστί… Δημοκρατία και… βερίκοκο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου