Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος, (όχι ατυχήματος)

 


Οι στιγμές, οι ημέρες μάλλον, δεν επιδέχονται πολιτικής διελκυστίνδας σχετικά με τις ευθύνες του λυπηρού συμβάντος. Όμως αφού η συριζαρέικη φαυλότητα σύρει τον χορό, υποχρεούμαι ν΄ ακολουθήσω, γιά ενημέρωση όσων με τιμούν διαβάζοντάς με.
Αναμφίβολα οι ευθύνες γιά την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου -μιά γραμμή όλη κι όλη, τρομάρα μας- και την ασφάλεια των επιβατών, κυρίως, αλλά και των συρμών, είναι διαχρονική. Αρχίζει από το 2004 και φθάνει μέχρι το σήμερα. Η εγκατάσταση ενός συστήματος που περιορίζει τις πιθανότητες ατυχήματος καθώς μεγιστοποιεί τον αυτοματισμό και ελαχιστοποιεί τον παράγοντα «άνθρωπο», μολονότι έχει αγοραστεί, συνεχώς καθυστερεί με διάφορες προφάσεις. Αυτή η «ελαχιστοποίηση» -είμαι απόλυτα σίγουρος- αποτελεί και την ουσιώδη αιτία της μη εφαρμογής του, με τον καταραμένο συνδικαλισμό να κινεί τα τροχοπεδικά νήματα κι ας λένε παραπλανητικά φληναφήματα οι συνδικαλισταράδες τα δικά τους. Στόχος η διατήρηση πλήθους αργόσχολων υπαλλήλων και όλα τα άλλα στάχτες στα μάτια!
Πέραν όμως απ΄ αυτά -και με όσες και όποιες άθλιες συνθήκες κυκλοφορούσαν τα τραίνα- αν κάποιοι μοιραίοι άνθρωποι δεν έκαναν τραγικά λάθη, από επιπολαιότητα και ανικανότητα τη στιγμή «μηδέν» -τοποθετημένοι σε καίρια πόστα από φαύλο κομματικοκατευθυνόμενο συνδικαλιστικό φαβοριτισμό- κανένα ατύχημα δεν επρόκειτο να συμβεί.
Από το μυαλό μου -από την πρώτη στιγμή- περνούσαν κάποιες υποψίες, οι οποίες έγιναν πεποίθηση καθώς άκουσα από συριζαρέικα στόματα ότι ο ηλίθιος μοιραίος Σταθμάρχης… είναι αθώος και πως γιά όλα φταίει ο… Μητσοτάκης!
Η λογική και πρακτική αυτού του καταστρεπτικού γιά την χώρα εσμού είναι πασίγνωστη. Επί προσθέτως, ας αναλογιστούμε όλοι πως αν ο ανευθονόβλαξ Σταθμάρχης ήταν δεξιός και τοποθετημένος από κάποιον δεξιό μηχανισμό -και όχι από τον κομματικοσυδυκαλιστικό αριστερό μηχανισμό- εκεί που βρέθηκε λίγες ημέρες πριν λάμψει η ανεπάρκειά του, σήμερα θα ήσαν κρεμασμένη στα μανταλάκια μέχρι και η κυλόττα της πεθεράς του! Όμως -και περιέργως- ο δαιμόνιος καταγγελτικός… «βλαχοπολακισμός», κουβέντα σχετικά!
Και αν τα πράγματα δεν είναι όπως τα μαντεύω, δέχομαι να κρεμαστώ από την πήγα του μεγάλου γερανού που καθάριζε τα συντρίμμια του δυστυχήματος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου