Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Σοβαρότητα – υπευθυνότητα.

 


Τα δεδομένα της σημερινής κοινωνίας είναι απλωμένα στο τραπέζι. Ορατά σε όλους και μετρήσιμα από όλους. Μόνη διαφορά η ικανότητα εκτιμήσεως ενός εκάστου εξ ημών και η δυνατότητα που έχουμε να αντιληφθούμε, σωστά ή λανθασμένα, τα όσα οι πολιτικές παρατάξεις -αλήθειες ή παραμύθια- μας «σερβίρουν» και εμείς, ως υπεύθυνοι πολίτες, καλούμεθα να κρίνουμε ώστε να επιλέξουμε ποιός θα πρέπει να μας κυβερνήσει τα επόμενα 4 χρόνια.
Όλοι οι… «μουστερήδες», οι επικρατέστεροι τουλάχιστον, έχουν παρελθόν στο τιμόνι, ιστορικό πεπραγμένων -ενεργειών και παραλείψεων- και κάποιον, ορισμένο, βαθμό αξιοπιστίας για τα υποσχόμενα να πράξουν στο μέλλον.
Τελικά, η επιλογή δεν είναι δύσκολη. Αρκεί να παρατηρήσατε προσεκτικά τις σεπτές μορφές , π.χ. του κ. Φίλη, (ο οποίος διετέλεσε Υπουργός Παιδείας, χωρίς να καταφέρει να περάσει από το Α΄ στο Β΄ έτος της Νομικής!), του κουρ..όμαγκα κ. Πολάκη, (ομολογουμένως από τον ίδιο φοροκλέφτης), του δυσκοίλιου κ. Σπρίτζη, (που θα μας αναμορφώσει με το καλό ή το άγριο!), αναλογιστείτε το μπάχαλο που ευαγγελίζεται η ενζενύ κ. Αναξιόγλου, («η κανονικότητα δεν υπήρξε ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά») και σκεφτείτε τί σας μέλλεται, αν τους ξαναφέρετε στην εξουσία. Με αποκορύφωμα τον αμόρφωτο τυχοδιώκτη ηγέτη τους. Τον κ. «Broεδρο» Τσίπρα. Τον τυχοδιώκτη επιστήμονα του ψεύδους, της αυταπάτης, των ακαταλαβίστικων φληναφημάτων και αρχιμάστορα της «σκηνοθεσίας» σε fake πραγματικότητες.
Η επιλογή είναι εύκολη. Παραμερίσατε στείρες προκαταλήψεις και αποκολληθείτε από αποδεδειγμένα αποτυχημένες ιδεοληψίες. Δείτε καθαρά το συμφέρον σας και αυτό των παιδιών σας και επιλέξατε «σοβαρότητα και υπευθυνότητα» και μην χαραμίσετε την ψήφο σας. Μην την σπαταλήσετε -δεξιά κι αριστερά- σε άχρηστες κι ατελέσφορες «διαμαρτυρίες» που, τελικά, ευνοούν μόνο τον Σύριζα. Επιλέξατε Μητσοτάκη.
Με αυτόν η χώρα βγήκε από τα μνημόνια υποτέλειας και μπήκε σε διαδικασία ανατάξεως και πραγματικής «προόδου». Προχωρεί προς τα εμπρός. Παρά τα τεράστια προβλήματα που συνάντησε. Παρά τις μεγάλες αναποδιές που του προέκυψαν και αντιμετώπισε επιτυχώς. Έστω με κάποια λάθη, έστω με καθυστερήσεις κάπου. Όμως προχωρεί σταθερά προς τα εμπρός. Σοβαρά, μετρημένα και υπεύθυνα. Μην την αφήσετε να γυρίσει πίσω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου