Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Μεσσίας του σοσιαλισμού -επί τέλους- ήρθε!

"Βάλτε τώρα που γυρίζει"!

Αντιγράφω ένα tweet του εικονιζόμενου σοβαρού κ. Κρίτωνα Αρσένη, βουλευτού -παρακαλώ- του κόμματος του διαβόητου κ. Γιάνη, ο οποίος δίνει τη δική του, μεγαλοφυή στην απλότητά της, πρόταση γιά την επίλυση των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που μαστίζουν τον κόσμο.
Γράφει λοιπόν ο σοφός νεαρός φέρελπις υπεραριστερός οραματιστής πολιτικός: «Η δική μας απάντηση στην ακρίβεια είναι: Ρεύμα, νερό, στέγη, παιδεία, υγεία, 6ωρη 4ήμερη εργασία και βασικό εισόδημα γιά όλα. Κοινωνικοποίηση των εταιριών ηλεκτρισμού, ύδρευσης, δημόσια στέγη γιά όσους δεν έχουν αξιοπρεπή κατοικία. Δημόσια, οικολογικά, δημοκρατικά, συμπεριληπτικά σχολεία».
Πώς μπορεί να διαφωνήσει κανείς με τον φίλτατο βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, που… δυστυχώς δεν έχει καμιά κυβερνητική θέση γιά να μπορεί να εφαρμόσει όσα πιστεύει;
Ποιός δεν θα ήθελε δωρεάν ρεύμα, σπίτι, νερό, υγεία και παιδεία;
Ποιός δεν θα ήθελε να δουλεύει έξι ώρες την ημέρα και τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και μάλιστα με βασικό εισόδημα, το οποίο φαντάζομαι να είναι της τάξης των 1.000 ευρώ και πάνω;
Και ποιός δεν θα επιθυμούσε να γίνουν κρατικές οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, να έχουμε τζάμπα σπίτια και… συμπεριληπτικά σχολεία;
(Σημ. Αυτό το τελευταίο δεν το κατάλαβα ακριβώς, όμως ευελπιστώ πως κάποια στιγμή -δεν μπορεί- θα το εξηγήσει).
Πολύ ωραία λόγια, σοβαρές υποσχέσεις, εφικτές εξαγγελίες και ευγενείς στόχοι γιά μιά χώρα-πρότυπο, όπου όλα θα λειτουργούν υπέροχα και ιδανικά.
Προσωπικά, αναζητώ την εκλογική περιφέρεια του… ομοϊδεάτη μου Κρίτωνα. Θα σπεύσω -τίρα, βίρα- να μετοικήσω, αλλάζοντας εκλογική έδρα, προκειμένου να σταυρώσω τον πρωτοπόρο ομοϊδεάτη μου στις επερχόμενες εκλογές! (Εκτός αν προλάβουν οι κύριοι με τα λευκά και τον κλείσουν σε αρμόδιο ευαγές ίδρυμα, το οποίο -προφανώς- θα τον στεγάσει… δωρεάν, δίνοντάς του την άνεση -χρόνου και τόπου- να αναλύσει εκτενώς στους υπόλοιπους τροφίμους το μεγαλεπήβολο κοινωνικοοικονομικό πρόγραμμά του).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου