Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Η αγυρτεία της πολιτικής και η πολιτική της αλητείας.

Αριστερές δια-δηλώσεις... κόσμιες!

Τα σημερινά πολιτικά δρώμενα, γιά εμάς τις… «παλιές καραβάνες» της ζωής είναι πρωτόγνωρα και μας αφήνουν κατάπληκτους.
Ενδεικτικά, θυμάμαι και καταθέτω ένα περιστατικό από παλιά προεκλογική συγκέντρωση του Γεωργίου Ράλλη, εν όψει εκλογικής αναμέτρησης με τον «Αντρέα», όπου ο τζέντλεμαν Ράλλης ακούγοντας την αποδοκιμασία του πλήθους στην αναφορά του ονόματος Παπανδρέου -«ου!, ου!, ου!»- αντέδρασε οργισμένος με ένα μεγαλόψυχο: -Δεν θέλω «ου»!!!
Σήμερα, ολόκληρος ο αριστερός εσμός -αγράμματος, άξεστος, εμπαθής, θρασύτατος, αναξιόπιστος, κουτοπόνηρος, ψεύτης, χυδαίος, αλήτικος και από χέρι αηδής- ουδεμία σοβαρότητα και εμπιστοσύνη εμπνέει. Όχι ως σοβαροί διαχειριστές εξουσίας και υπεύθυνοι εκπρόσωποι της χώρας μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά δεν κάνουν ούτε γιά μανάβηδες σε λαϊκές αγορές.
Ενδεικτική, αλλά και τρανή, απόδειξη αναξιοπιστίας όλου αυτού του απίθανου κουτοπόνηρου συνονθυλεύματος, (που «ξερογλείφονται» ορεγόμενοι την εξουσία που ενείμαντο, (αόριστος του «νέμομαι»), κάποτε, ενώ τώρα, γλυκαθέντες, τους λείπει αφόρητα και τους αφιονίζει η ιδέα της παλιννόστησης), είναι τα αναρίθμητα ψέματα που ξεφουρνίζει ο αξιοθρήνητος και πανάσχετος αρχηγός τους. Παρ΄ ότι όλα του τα «μαργαριτάρια» είναι καταγεγραμμένα -μαγνητοσκοπημένα και βιντεοσκοπημένα- τόσο ο ίδιος, όσο και το «κοπάδι» του αρνούνται όσα είδαν τα «μάτια» μας και άκουσαν τα «αυτιά» μας. Και παίζουν με τα νεύρα μας. Π.χ. «Έχει η θάλασσα σύνορα και δεν το ξέραμε»; -«Ποτέ δεν είπα πως η θάλασσα δεν έχει σύνορα»! «Ποτέ επί των ημερών μου δεν έγιναν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις» - Μήνυση ο… σύντροφος Πιτσιόρλας γιατί τον παρακολουθούσαν οι σύντροφοι συριζαρέοι. κ.λπ., κ.λπ.
Στέκομαι εδώ γιά μην πάω στις… «στροφές των 360 μοιρών, γιά… αλλαγή», την παλιά τηλεοπτική συνέντευξη στην κ. Ζαχαρέα, όπου -αν ήταν πρωθυπουργός- θα επέτρεπε είσοδο από το εξωτερικό μόνο σε όσους είχαν τέστ κορωνοϊού… θετικό!!! και πλήθος άλλων δειγμάτων επιπολαιότητος, ασχετοσύνης και ανικανότητος όχι γιά ηγεσία ευρωπαϊκής χώρας, αλλά ούτε γιά επαρχία υποσαχάριας ζώνης.
Όσο γιά το δεύτερο σκέλος του τίτλου, η πλήρης υιοθέτηση του… «πολιτικού συνθήματος»: «ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΑΜΙΕΣΑΙ», και η προσπάθεια δικαιολογήσεως σε όλη την πολιτική ιεραρχία και το αηδές συριζαρέικο κύκλωμα - στελέχη, νεολαίες, τύπος και λοιπά αριστερούλικα χαμαιτυπεία- δεν χρήζει περαιτέρω επεξηγήσεως. Δικαιολογείται πλήρως από τις ελεεινές και τρισάθλιες φάτσες των διαφόρων τύπων που «κοσμούν» με την παρουσία τους τα διάφορα «πρωινάδικα» των καναλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου