Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Σκόρπιες σκέψεις, πάνω στο περίφημο «Big Bang».


Μικρό καταστάλαγμα ζωής…


-Ερώτημα: Ποιός είναι, άραγε, ο σκοπός της Ζωής; Υπάρχει βαθύτερο νόημα γι΄ αυτήν;
-Απάντηση: Κανείς! Η Ζωή είναι αυτοσκοπός. Ζωή γιά την ζωή, στα πλαίσια μιάς αέναης εξελικτικής διαδικασίας του Σύμπαντος. Όλα τα έμβια συμβάλλουν σ΄ αυτό με τον πρόσκαιρο ρόλο που διαδραματίζουν σ΄ αυτήν. Έρχονται, ζουν γιά λίγο, πεθαίνουν, χάνονται.
-Ερώτημα: Υπάρχει Θεός;
-Απάντηση: Κατηγορηματικά ΝΑΙ! Το «Big Bang»: (Συμπύκνωση ενέργειας, έκρηξη και διασπορά ύλης στο διάστημα με αποτέλεσμα την γέννηση των Γαλαξιών) αποτελεί την τελευταία -αν και αμφισβητούμενη από κάποιους- θεωρία περί της Δημιουργίας του Σύμπαντος, με την παραδοχή του Νόμου του Edwin Hubble και τις παρατηρήσεις του Milton Humason, σχετικά με τις μετακινήσεις των Γαλαξιών. Αυτό -το Μπιγκ Μπανγκ- όχι μόνο δεν διαψεύδει την ύπαρξη Θεού, αλλά, αντιθέτως, την ισχυροποιεί. Διότι, όλη η διαδικασία που δημιούργησε την Μεγάλη Έκρηξη, (Μπιγκ Μπανγκ), προϋποθέτει την ύπαρξη κάποιου στοιχείου -υλικού, άυλου, ενέργειας, ή οιουδήποτε άλλου- το οποίον… εκρήγνυται. Και εκεί, στην δημιουργία αυτού του… «οιουδήποτε» κρύβεται ο Θεός, ως Προϋπάρχων Άναρχος!
-Ερώτηση: Πώς ενεργεί ο Θεός; Τί ζητεί από τους ανθρώπους; Τί λέει; Ποιό είναι το θέλημά Του;
-Απάντηση; Ο Θεός δεν… λέει, ο Άνθρωπος λέει ότι ο Θεός… λέει! Ο Θεός κάνει! Γιά την ακρίβεια… «έκανε», δημιουργώντας το Σύμπαν και άφησε παρακαταθήκη, γιά την αέναη λειτουργία του, τους φυσικούς Νόμους. Ο Θεός δεν έχει «θέλημα» και δεν επεμβαίνει στους νόμους που θέσπισε, αλλά -κατά καιρούς- υπενθυμίζει την παρουσία Του μέσω «πεφωτισμένων» εντεταλμένων Του και στόχο συμβουλευτικό γιά την ομαλή διαβίωση και συμβίωση των διαφόρων κοινωνιών, οι οποίες έχουν απόλυτη ελευθερία κινήσεως.
-Ερώτημα: Ποιός είναι, τελικά, ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ Θεός; Υπάρχουν τόσες παραλλαγές και απεικονίσεις Του.
-Απάντηση: Ο Θεός είναι Ένας και Προαιώνιος. Οι απεικονίσεις Του, στον χώρο και τον χρόνο, και οι διάφορες εκδοχές Του, π.χ. Θρησκείες, Δόγματα, κ.λπ. είναι φιλότιμες προσπάθειες, όντως σοφών ανθρώπων, και ανθρώπινα κατασκευάσματα, τα οποία εξυπηρετούν, κατά βάσιν, ανθρώπινες κοινωνικές ανάγκες, βασιζόμενες στην κανονάρχηση και πειθαρχία που αποπνέει η ελπίδα και ο φόβος μιάς -μετά θάνατον- θετικής ή αρνητικής ανταμοιβής.
-Ερώτηση; Πώς νοούνται οι δηλούντες… «άθεοι»;
-Απάντηση: Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν «άθεοι» άνθρωποι. Απλά, αυτοί είναι «άθρησκοι», δυσπιστούντες στα υπάρχοντα θρησκευτικά δόγματα, οι οποίοι μπερδεύουν τις έννοιες: «Θεός» και «θρήσκευμα». Το «άθεος» είναι έννοια… αδιανόητη! Όπως το «αποτέλεσμα» χωρίς «αίτιο», το «μουσική» χωρίς «μουσικοσυνθέτη», το «ζωγραφικός πίνακας» χωρίς «ζωγράφο», το… «ομελέτα» χωρίς… «αυγά»! Η ύπαρξη Θεού, ως Δημιουργού των πάντων, είναι προφανής και αδιαμφισβήτητη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου