Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Οι «μάστιγες του Θεού» και η ηλεκτρονική τεχνολογία.


ΑΤΤΙΛΑΣ Ο ΟΥΝΝΟΣ
 

   Η αέναη κυκλική κίνηση αποτελεί τον βασικό κανόνα λειτουργίας του Σύμπαντος, την οποία επέβαλε η Σοφία του Δημιουργού του. Γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η τελειότερη και πνευματικότερη θεωρία του Θείου, που λέγεται «Χριστιανική θρησκεία», αναφερόμενη σε «Δευτέρα παρουσία», σύνολον κανόνων γιά αγαστή συμβίωση στην επίγεια διαδρομή και «Ανάσταση νεκρών», γιά την καταστολή του έμφυτου φόβου του θανάτου. Τόσον η Θεία παρουσία, ως διορθωτική επέμβαση-υπόμνηση, αλλά και οι φυσικοί κανόνες που ο Πλάστης έταξε, λειτουργούν γιά την Οικονομία της Ζωής και τον ορθοπλώρισμά της, οσάκις αυτή παρεκκλίνει του «ταγμένου μέτρου». Άλλοτε με κατεύθυνση την πρόοδο και την ανέλιξη και άλλοτε με την καθυστέρηση και την οπισθοδρόμηση. Φωτεινά εξέχοντα πρόσωπα, π.χ. ο μεσαιωνικός Λεονάρντο ντα Βίντσι, (το κορυφαίο ανθρώπινο πνεύμα όλων των εποχών), ο Άλμπερτ Αϊνστάϊν κατά τον 19ο αιώνα και πλήθος άλλων εξεχόντων ανθρώπων, λειτούργησαν στην πρώτη κατεύθυνση, προσφέροντας Γνώση στην Ανθρωπότητα και κυρίως... Τεχνολογία. Η πρώτη γιά λίγους, η δεύτερη γιά όλους. Στην δεύτερη κατεύθυνση -οι μελετητές της Ιστορίας το ανιχνεύουν και κατανοούν- ο Δημιουργός στέλνει είτε φυσικές καταστροφές, π.χ . λιμοί, λοιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί, είτε ηγέτες που η Ιστορία τους αναγόρευσε -καθόλου κολακευτικά- σε «Μάστιγες». Ενδεικτικά αναφέρονται ο Ούννος Αττίλας, κατά τον 5ον αιώνα, στη Δύση και ο Μογγόλος Ταμερλάνος, ( Τιμούρ ο χωλός = Timur the lane), από την Ανατολή.
   Σήμερα, σε μιά εποχή που η Τεχνολογία κάνει τον Πλανήτη μιά δρασκελιά και τον αλματωδώς αυξανόμενο πληθυσμό της μιά αγκαλιά, η ίδια αυτή Τεχνολογία λειτουργεί σαν φονικό μπούμερανγκ, σε μία προσπάθεια... «τακτοποίησης των του Οίκου του Θεού». Τραγική ειρωνεία το μέγεθος του όπλου αυτής της... τακτοποίησης! Ένας νεοεμφανιζόμενος ιός μεγέθους χιλιοστών του νανομέτρου -όπου 1 νανόμετρο = 1/1.000.000.000 μέτρου, ή με λόγια: ένα νανόμετρο ισούται με ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου!!!, και βάλτε και χιλιοστά αυτού!!! - αρκεί γιά τον αποδεκατισμό του ανθρώπινου γένους.
   Φαίνεται δε, πως εκτός του σωματικών κυττάρων που προσβάλλει αυτή η νεοφανής νοσολογική λαίλαπα, προσβάλλει και την πνευματική λειτουργία του εγκεφάλου ορισμένων ανθρώπων. Στατιστικά και προφανώς , οι πνευματικά ευάλωτες στον κορωνοϊό ομάδες είναι οι απείθαρχοι «ελληναράδες», οι επιπόλαιοι νεαροί -που ακούν πως η θνησιμότητα στις μικρές ηλικίες είναι μηδαμινή, όποτε... «χέστηκαν», αδιαφορώντας για τους γεροντότερους συγγενείς τους που τους ταΐζουν- οι φανατικά θρησκόληπτοι και η ανεγκέφαλη αφιονισμένη αριστερίλα! Διάφοροι «βαρεμένοι» τύποι που βλέπουν Εκάλες και Παλ. Ψυχικά τίγκα στην βίλα στα σύνορα, κάτι ανοργασμικές κουλτουριάρες κρυόκωλες που κάνουν επίδειξη σαχλού χιούμορ στις αποφάσεις διακοπής λειτουργίας των σχολείων, κάποιοι μπρουτάλ ψευτόμαγκες βεληγκέκες που θεωρούν τον κορωνοϊό -αποκλειστικά- ως χαβιάρι γιά... «πλούούούσιους» και Θεία Κοινωνία γιά χριστιανούς, αγνοώντας πως γεννήθηκε σε κομμουνιστική χώρα. Τέλος, και κάποιες αριστερές ζάμπλουτες μουσμούλες που χαίρονται τα πλούτη τους από τα ασφαλή μετερίζια της Ευρωβουλής, βγάζοντας... ανόητους χρησμούς, κατά καιρούς.
Δυστυχώς, η ευαγγελική ρύση -με αφετηρία στίχους από την Αντιγόνη του Σοφοκλέους- «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι» αποδεικνύεται φοβερά επίκαιρη και προφητική.

   Προσωπικά, δεν πιστεύω σε ολοκληρωτική, ούτε τεράστια καταστροφή. Θεϊκή προειδοποίηση αφύπνισης είναι. Ευελπιστώ σε λογική αφύπνιση και καταλάγιασμα των παθών, αλλά μάλλον... "προς κέντρα λακτίζω". Η Ζωή θα συνεχιστεί, η μνήμη, όμως, θα λειτουργήσει και θα συνεγείρει; Αμφιβάλλω.
   Παραθέτω, ως δείγμα νομοτέλειας της ... αδιόρθωτης ζωής, τμήμα... νοητικού σκίτσου ενός... «φίλου» μου.

-Όσο κι αν φεύγεις, να φύγεις δεν μπορείς,
οι μνήμες δεν σ’ αφήνουνε.
Σαν έρματα ασήκωτα, εδώ θα σε κρατούν
κι ο λογισμός ακάθεκτος,
του νου τα βήματα βαρειά,
στα ίδια στέκια τα παλιά
ξανά θα σ’ οδηγούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου