Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού


 και ο... ΣΥΡΙΖΑ.



   Η αριστερόστροφη ευφυΐα ήταν γνωστή σε μένα προ πολλού. Σήμερα, απελευθερωμένη από την πεντάχρονη εξουσία που άσκησαν τύποι σαν τον Πολάκη, τον Κυρίτση, τον «λελέ» με την pochette… και τα «άλλα παιδιά», έγινε διάχυτη και πασίγνωστη. Σε βαθμό που όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι -θυμωμένοι σαν τα μωρά που τους πήραν το παιχνίδι απ’ τα χέρια- να αποτολμούν απιθανότητες και ηλιθιότητες, οι οποίες -δυστυχώς- τυγχάνουν αρκετά ευρείας απηχήσεως. Προφανώς από ομοίου φυράματος και πνευματικής συγκρότησης συμπολίτες μας. Έτσι, σαν τη γνωστή «κυρία» του γνωστού ανεκδότου, η οποία θέλει να κρυφτεί και η χαρά -εν προκειμένω η λύπη- δεν την αφήνει, αποκαλύπτουν το πραγματικό, αντιδραστικό και απεχθές πρόσωπο της αριστεράς.

   Νομίζοντας πως απευθύνονται σε αμνήμονες και λωτοφάγους, ομιλούν περί... «ενότητος» του λαού και παραβλέπουν το... «η αυτοί, ή εμείς» και το... «ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν», που πρόσφατα διατράνωναν. Καλούνται τώρα σε διάλογο γιά εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας αυτοί που έλεγαν... «και τη μάνα μας να προτείνετε, εμείς θα την καταψηφίσουμε»! (Μόνο και μόνο γιά να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά και να πάρουν αυτοί τα ηνία του τόπου, όπου -κατά δήλωση των ιδίων, (Βούτσης)-  ήσαν ανέτοιμοι να τα χειριστούν). Αφελής και ουτοπική προσδοκία συναινέσεως.

   Τώρα, επ’ ευκαιρία της -επί τέλους- χορηγήσεως του αναφαίρετου δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού, κάτι που υφίσταται μέχρι και σε καθυστερημένους λαούς, π.χ. Τούρκοι, οι αναίσχυντοι συριζαραίοι, επειδή γνωρίζουν καλά πως έξω πατώνουν, το αρνούνται πεισματικά προβάλλοντας γελοία επιχειρήματα. Θεωρούν πως οι Έλληνες ψηφοφόροι του εξωτερικού -κανονικά εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους-... «αλλοιώνουν» το εκλογικό αποτέλεσμα! Ενώ τα λεφούσια των, από Σύριζα, ελληνοποιημένων κάφρων που «αλάλαζαν» στις συριζαρέικες προεκλογικές συγκεντρώσεις το συντηρούν. Και... «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι», όπως έλεγε ο μέγας Βάρναλης, (αριστερός μεν αλλά σπουδαίος), προχωρούν στην πλήρη απογύμνωση της ασημαντότητός τους, αποβάλλοντας μέχρι και το... φύλλο συκής που την κάλυπτε.

   Η στήλη, ρηξικέλευθος όπως πάντα, προτείνει την εξής λύση, όμως μη ούσα σίγουρη πως θα την αποδεχθεί ο Τσίπρας. Να γίνεται δεκτή η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού, υπό μία αυστηρή προϋπόθεση. Να προσμετρώνται, ως έγκυρα, μόνο όσα ψηφοδέλτια γράφουν... ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα υπόλοιπα να ακυρώνονται! Ελπίζω ο Τσίπρας, τουλάχιστον, να το σκεφτεί.

   Τέλος, σε σχέση με το θέμα επιλογής προσώπου που θα προταθεί ως νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και κάτω από τις σημερινές συνθήκες και δεδομένα, πιστεύω πως μόνο μία προσωπικότητα συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα προσόντα που απαιτεί αυτό το αξίωμα. Και παρά την αντίθετη πολιτική ταυτότητα που διαθέτει -ως προς εμέ- πιστεύω πως Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαθέτει την σοβαρότητα, μόρφωση, πολιτικό εκτόπισμα και προσωπικότητα που χρειάζεται ο ρόλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου