Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Ανοιχτή επιστολή-έκκληση προς την φιλάνθρωπη Κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου.


"Vinceremo. Hasta la victoria siempre"!

   Πριν από όλα, ανέτρεξα εις το βιογραφικό της Κυρίας και θαμπώθηκα! Τόσον από τα «υψηλά ιδεώδη» από τα οποία εμφορείται και -ταξιδεύουσα ανά την Υφήλιον- προσπάθησε, αφιλοκερδώς πάντα, να διαδώσει, όσον και τα πλείστα όσα σπουδαία με τα οποία ασχολήθηκε, διακρίθηκε και τιμήθηκε αναλόγως! Περιέργως, ενώ διάβασα τόσα γιά τα... Γαλλικά της, ουδεμία μνεία εγένετο για τις επιδόσεις της στο πιάνο, την νοικοκυροσύνη και το... κέντημα, (σταυροβελονιά, κοπανέλι και άλλα... τέτοια, τρανά και κολωπετσομένα!). Προσόντα τα οποία την καθιστούσαν περιζήτητη και πολύφερνη νύφη γιά ηλικιωμένους Κροίσους. Κάτι ανάλογον, δηλαδή, με την άλλη διάσημη Κυρία -αναλόγου «σοσιαλιστικής» νοοτροπίας,  φιλοδοξιών και συζυγικών αναζητήσεων και αποκαταστάσεων- Γιάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου.

   Ωσαύτως, εντυπωσιάστηκα από την τελευταία της δήλωση -κοντά ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη- γιά την αμέριστη υποστήριξη που θα παρείχε προς πάντα «κουρασμένο» και αγχωμένο «φίλο» της! Έτσι, μετά σύντομη διαβούλευση με τον εαυτό μου, αποφάσισα να δηλώσω τα εξής:                      

   Κατ’ αρχήν, ξεκαθαρίζοντας, δηλώνω φίλος της. Πιστός, αφιλοκερδής και αιώνιος. Και -όντας πλέον ελεύθερος- τυγχάνω διαθέσιμος, ως υποψήφιον «ραμολί» μεν, αλλά και κατά 7 χρόνια  νεώτερος του αείμνηστου συζύγου της, γιά... «ό,τι ήθελεν στενότερον προκύψει»!

   Άρα, περνώντας επιτυχώς το βασικό τεστ... φιλίας, και ενθαρρυμένος από τα διακηρυγμένα και αγνά φιλάνθρωπα αισθήματά της Κυρίας Κατερίνας -της κατ’ απονομή Πρέσβειρας της Ελλάδος στον τομέα του... Αθλητισμού, της Ανοχής και του «Ευ Αγωνίζεσθαι»- και της ειλικρινούς της διαθέσεως γιά ανάλογη παραχώρηση της θαλαμηγού της σε κάθε... «κουρασμένο», με την παρούσα μου της υποβάλλω -ευσεβάστως πάντοτε- αίτημα γιά εβδομαδιαία παραχώρηση της θαλαμηγού της. Ως επί πλέον δικαιολογητικά της γνωρίζω ότι -αθλητικά- εμπίπτω στην αιγίδα της, καθ’ ό,τι  -αναφέρω τα σπουδαιότερα- υπήρξα βασικός παίκτης στην ομάδα βόλλεϋ του Πανελληνίου, στην μοναδική κατάκτηση στην ιστορία αυτού του συλλόγου, του πανελλήνιου πρωταθλήματος, κατά το 1958 ή ’59, (νομίζω, αφού η μνήμη μου εξασθένισε πλέον). Επίσης, υπήρξα βασικό στέλεχος στις αντίστοιχες ομάδες βόλλεϋ του Βαρβακείου και του Πολυτεχνείου, καθ’ όλη την διάρκεια των εκεί σπουδών μου. Ακόμη, στα πρώιμα νιάτα μου, διετέλεσα βασικό στέλεχος στις ποδοσφαιρικές ομάδες του Ορφέως Κολωνού και του Κεραυνού Ψυχικού, με πλήθος άλλων -περιστασιακών- αθλητικών δραστηριοτήτων. (Άλμα εις ύψος, επιτραπέζια αντισφαίριση, ιστιοπλοΐα, κ.λπ). Ωσαύτως, η «Ανοχή» που επιδεικνύω στην επικρατούσα... «αριστεροσύνη» είναι απεριόριστη -δεν μας φτάνει η φτώχεια και μιζέρια μας, ο κομμουνισμός μας έλειπε!!!-  το δε «Ευ Αγωνίζεσθαι» ήταν, ανέκαθεν το... σπεσιαλιτέ μου! Συνεπώς, και με προσπίπτουσα ιδιότητα, το ό,τι -αν και μη διαθέτων πολιτικά αξιώματα και ιδιαίτερες τιμητικές διακρίσεις παγκοσμίου εμβελείας- ανήκω στην ίδια... «αντιελιτίστικη» τάξη όπου ανήκει και η ίδια και ο πρωθυπουργός μας, θεωρώ πως εμπίπτω στις προϋποθέσεις της  φιλόξενης «Σκέπης» της. Καθ' ότι τυγχάνω τα τελευταία έτη -ιδίως το τελευταίο- ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος και χτυπημένος από αλλεπάλληλα πλήγματα της μοίρας, τα οποία με έχουν εξουθενώσει σωματικά, ηθικά και οικονομικά, οπότε έχω άμεση και άφευκτη ανάγκη ολιγοήμερης κρουαζιέρας.

   Γιά όλα τα ανωτέρω και όσα πρόσθετα προτίθεμαι να της εξηγήσω ιδιαιτέρως, αν τούτο μου ζητηθεί, υποβάλλω ευσεβάστως στην μεγάλη Δέσποινα, την Κυρία Κατερίνα, το αίτημα όπως μου παραχωρήσει την θαλαμηγό της γιά μία εβδομάδα. Προτιμώ -αν δεν φέρω προσκόμματα στο πρόγραμμα του σκάφους- κάπου στο διάστημα μεταξύ τελευταίου δεκαημέρου Ιουλίου και πρώτου Αυγούστου.


   Πιστεύω ακράδαντα πως η Κυρία Κατερίνα, ευθύς ως αναγνώσει την επιστολή μου -με τα πανθομολογούμενα αγνά φιλάνθρωπα αισθήματα, τα οποία την καθιστούν διακεκριμένη, αφιλοκερδή και διαπρύσια περί την ανακούφιση του κάματου των φίλων της,  θα σπεύσει να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημά μου. Κάτι που δικαιούται κάθε «κουρασμένο» αντιελιτίστικο άτομο.

   Εφ’ ω, και την ευχαριστώ. Προκαταβολικά και δημόσια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου