Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Μιά φωτογραφία, χίλιες λέξεις.

"Ποιός, ποιός, ποιός, καλέ μου, ποιός";

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας - παττακος
Ο εικονιζόμενος στον κύκλο κύριος, κρατούσε το μυστρί του κ. Παττακού, εις τα πάσης φύσεως... εγκαίνια έργων.

   Η στήλη διατυπώνει ένα μεγάλο και πικρό παράπονο. Αν και άρχισε τη σταδιοδρομία της την ίδια εκείνη εποχή, δυστυχώς δεν αξιώθηκε να προκόψει αναλόγως. Ούτε καμιά εργολαβική εταιρεία, π.χ. "Σκαπανεύς ΑΤΕ", κατάφερε να συστήσει, ούτε κανένα έργο στην Ήπειρο να αναλάβει -πολλώ δε μάλλον να μονοπωλήσει τα δημόσια έργα σε μία περιοχή- ούτε καν να προλάβει να διαπλακεί... υγιώς. Παρέμεινε μέχρι τέλους, διαπλεκτικοματικώς... ανεπρόκοπος. Και τώρα, στα πίσω-πίσω, προσπαθώ απεγνωσμένα να κερδίσω το χαμένο έδαφος. Μιά και ως κανονικός μαθητής, σπουδαστής και πολλαπλώς σκληρά εργαζόμενος δεν σκέφτηκα -ο ηλίθιος- να καταλάβω καμιά τάξη, να προπηλακίσω κανέναν καθηγητή, ή να πρωτοπορήσω στην κατασκευή μολότωφ, αφού την εποχή μου όλα ήσαν εύκολα, καθώς τότε δεν υπήρχαν κουτάκια αναψυκτικών, αλλά τα γυάλινα μπουκάλια έβριθαν και η βενζίνη κόστιζε μιά... δεκάρα το γαλλόνι. 
   Έτσι, μόνη μου ελπίδα -μετά την συντριβή και μετάνοια που νιώθω ως παταγωδώς αποτυχημένος- καθώς τα νιάτα μου έφυγαν άπρακτα και ανεκμετάλλευτα από... "προοδευτικής" απόψεως, τελευταία καταφυγή μου, στην διεκδίκηση κάποιας μορφής... "αθανασίας" απέμεινε ο αθλητισμός! Έχοντας φάει αθλητισμό με τις... χούφτες και μέχρι τα μπούνια, ("αθλητισμό" να δει το μάτι σας!), ερασιτεχνικό, αγνό και ανόθευτο από συμφέροντα και σκοπιμότητες, απευθύνω έκκληση προς τον διαθέτοντα τόσα ηθικά πλεονεκτήματα πρωθυπουργό μας -τουλάχιστον όσα κύπελλα έχω στιβάξει σε δύο βιβλιοθήκες και διπλώματα κρεμασμένα σ' έναν τοίχο- να με προτείνει γιά... "αθανατοποίηση" στην ΔΟΕ. Τώρα που η πρώτη του επιλογή, η νέα "Καλλιπάτειρα", απερρίφθη μετ' επαίνων, ας δοκιμάσει, εκ νέου, με έναν νέο... "Ορφέα"! Και, ως αντάλλαγμα, του διαθέτω ένα μικρό κουκλίστικο ξύλινο περίπτερο -το "Σπίτι της Χιονάτης"- γιά όσο διάστημα επιθυμεί να χτίσει μιά νέα -μικρή και στριμωγμένη, είναι αλήθεια-  φωλίτσα με την Περιστέρα του και τον μικρό Συνονόματο-Ερνέστο.
   Και γιά να μην κινδυνέψει από πολάκειον στέρηση, γιά όλο το διάστημα που θα τον φιλοξενώ, τα 11 σκυλιά μου θα αναλάβουν να του γαυγίζουν... ευχάριστα!
   Προσβλέποντας σε κάποιο "ανοικτόν όμμα" -κατά το "ευήκοον ους"- αναμένω πρόσκληση στο Μαξίμου, γιά τον διακανονισμό των... λεπτομερειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου