Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Στον απόηχο των χθεσινών εκλογών.



 Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ο χάρτης της Ελλάδας στο 75% της ενσωμάτωσης

  Το αποτέλεσμα της χθεσινής αναμετρήσεως είναι εκκωφαντικό και αποκαλυπτικό. Αν μπορούσαμε να το... «ζωγραφίσουμε» με αδρές γραμμές θα λέγαμε. Τελικά το «καλό» επικράτησε του «κακού», το υγιές κομμάτι του λαού είναι μεγαλύτερο του σάπιου και το ψέμα πιό ανίσχυρο από την αλήθεια.

   Προσωπικά θεωρώ ως κυριότερη αιτία του καταποντισμού του αριστερού λαϊκισμού που εκφράζει ο τσιπραίικος κατιμάς της αριστεράς -θεωρώντας πως η αριστερά δεν περικλείεται μόνο στο σταλινικό τρίγωνο: Πολάκη, Κυρίτση και Καρτερού και την αλαζονική εμμονή στον κοινωνικό διχασμό. Στο... «τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν», στο «εμείς ή αυτοί», στο «οι πολλοί ή οι λίγοι» και στην προσπάθεια αναζωπύρωσης παλιών -καταλαγιασμένων και ξεθυμασμένων- παθών. Στις εμφύλιες διαφορές πάθους, συρράξεων και αίματος που υπάρχουν στην Ιστορία όλων των λαών της Υφηλίου και τις οποίες όλοι προσπαθούν να ξεχάσουν και να επουλώσουν τις πληγές που εκείνες άνοιξαν. Νουνεχής αριστερά θα υπάρχει πάντα και θα συμβάλλει, μέσω του υγιούς δημοκρατικού ανταγωνισμού, στην πρόοδο της κοινωνίας. Όχι όμως ένα τέτοιο αριστερό αληταριό που να εκφράζεται από ένα υστερόβουλο, ιδιοτελές και εξουσιολάγνο  τσούρμο που δεν έχουν ιδέα για τους αγώνες και τους πρωταγωνιστές της παλιάς αριστεράς που τώρα καπηλεύονται ασύστολα. 
   -Γιατί, ρε φίλε, με βάζεις να μισήσω τον γείτονά μου επειδή πιστεύει αλλοιώτικα από μένα; Γιατί, εκεί που μέχρι τώρα ζούσαμε μιά χαρά με τους κανόνες της Δημοκρατίας και της ανοχής, να πρέπει να αναπτύξουμε κι οι δυό μισαλλοδοξία, εχθρότητα και προσωπικό μίσος; Μόνο και μόνο γιά να βολεύεσαι εσύ και ο ανάξιος συρφετός σου σε καλοπληρωμένα πόστα;
   Ο Χριστός επέβαλε την θρησκεία του με το παράδειγμα. Όχι λύσσα γιά την ιδιωτική παιδεία με τα παιδιά μας στα Εκπαιδευτήρια Χίλλ. Όχι καταγγελτήριος ορυμαγδός κατά της... ελίτ, με κρουαζιέρες σε κότερα και πούρα στο χέρι.  Όχι μπουρδολογία τύπου «άρλεκιν» γιά πρόσωπα που έδρασαν πριν γεννηθούν οι γονείς μας. Όχι εγκολπισμός του πάσης φύσεως αντικοινωνικού, αντεθνικού και άκρως παραβατικού και κακοποιού στοιχείου που... «λημεριάζει» σε πρώην ναούς της Επιστήμης και νυν φωλιές αντικοινωνικών αποβρασμάτων.
   Η Νέμεσις έδρασε αποτελεσματικά και στην ώρα της κατά της αλαζονικής συριζαρέικης Ύβρεως και της αλαζονείας και της έπαρσης που δημιουργούν Άτη. Έτσι ο λαός τους επεφύλαξε την Τίσιν που τους αξίζει.

   Κλείνοντας την πρώτη, ψύχραιμη,  αντίδρασή μου στο χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, θεωρώ εαυτόν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένο από το εμπνευσμένο ενωτικό μήνυμα που άκουσα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το οποίο δίνει δείγμα σπουδαίας πολιτικής στόφας και ηγέτη που χρειάζεται πλέον ο τόπος, προκειμένου να ηρεμήσει, να ανασκουμπωθεί και να κοιτάξει εμπρός. Αφήνοντας πίσω -στην απαξία και την περιφρόνηση- τα διαλυτικά και καταστροφικά ζιζάνια, που μια τυχαία στιγμή οργής, απελπισίας και απόγνωσης επέτρεψε να βλαστήσουν.

   Η αρχή έγινε, οι μάσκες έπεσαν. Προσβλέπω στην σύντομη και ολοσχερή κάθαρση του συριζαρέικου άγους.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου