Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Ζητούνται καλοί... γονείς

"Το μεν πνεύμα πρόθυμον..."
 
Ο "Άλκης" μου
   Θες η τύχη, θες η σκυλίσια διαίσθηση, θες ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, το προπερασμένο Σάββατο το... εικονιζόμενο θηρίο είχε ξαπλώσει αραχτό μπροστά στην πόρτα του κτήματος και περίμενε υπομονετικά... πρόσκληση εισόδου. Επειδή όλοι οι ικέτες -ανεξαρτήτως πλήθους ποδιών- δεν αντιμετωπίζουν κακή υποδοχή και άρνηση φιλοξενίας, ο αριθμός του σκυλικού μου προσωπικού ανήλθε -απαισίως- στο 12. Όμως πλήθος λόγων, (βιολογικοί, οικονομικοί και κατανομής), δεν μου επιτρέπουν, όπως θα ήθελα, να κρατήσω μονίμως -κάτι που θα γινόταν ασμένως κάποια χρόνια πριν- κι αυτόν τον αγαπησιάρη μικρό γίγαντα. Εφ' ω και αναζητώ -γιά λογαριασμό του- μονιμότερη ζεστή αγκαλιά, με το... αζημίωτο! Και αυτό το αζημίωτο είναι η ασφάλεια που θα παράσχει στον μελλοντικό κύριό του. Σας διαβεβαιώ πως θα "δουλέψει", και με το παραπάνω, το φαΐ που θα φάει και την αγάπη και περιποίηση που θα βρει. Η θέα του και μόνο, αλλά και η βροντώδης φωνή του, αποτρέπουν κάθε ανεπιθύμητη παρουσία στον χώρο που θα προστατεύει.
   Η μεγάλη περί τα σκυλιά πείρα μου και η σχετική έρευνα που έκανα, λέει, μετά βεβαιότητος, τα εξής: Πρόκειται περί καθαρόαιμου ράτσας Άκμπας, ολόλευκο τούρκικο τσοπανόσκυλο....high fidelity, με υποψία μπεζ στ' αυτιά! Η αστείρευτη διάθεση που δείχνει γιά μπεχλιβάνικα παιχνίδια το αποδεικνύει προδίδοντας και την ηλικία του. Είναι αρσενικό κουτάβι λίγων μηνών. Η σπανιότης αυτής της ράτσας εν Ελλάδι πρέπει να κινήσει το ενδιαφέρον και εκείνων που επεκτείνουν τις συλλεκτικές τους προτιμήσεις σε σπάνια και καθαρόαιμα ζώα. Προσωπικά αυτό δεν με απασχόλησε ποτέ, όμως άλλους ναι. Μεγάλη μου απορία το πώς βρέθηκε εδώ. (Λέτε να είναι... λαθρομετανάστης, ή τον έφερε πεσκέσι ο Ερντογάν αλλά δεν τον γούσταρε η... Περιστέρα και τον αμόλησε στους 5 δρόμους; Ποιός ξέρει;).
   Προσωρινά τον βάφτισα "Άλκη" και δείχνει να ακούει αμέσως στο όνομά του. Είναι φιλικός με αυτούς που του δείχνουν αγάπη, είναι ήρεμος και εξοικειώνεται εύκολα με το περιβάλλον του. Ήδη "γνωρίστηκε" και συζεί αρμονικά με δύο θηλυκές... "τσιλιβήθρες" της μιάς χαψιάς, που αναγκαστικά... συναγελάζεται. 
   Προσφέρεται... ετοιμοπαράδοτος και -αν τούτο ζητηθεί- σε συσκευασία... δώρου. (Του βάζω ένα φιόγκο και γίνεται... "μέγκλα".  Ότι πρέπει γιά μία Ελενίτσα, ή έναν Κωστάκη, μέρες που ΄ρχονται και γιορτάζουν). 
   Λοιπόν, όσοι πιστοί... προσέλθετε. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος στις σχετικές αιτήσεις και -οπωσδήποτε- face control. (Τις... σκατόφατσες θα τις αναλαμβάνει προσωπικώς ο... ίδιος!). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου