Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Μια παλιά καουμπόικη ιστορία, για να διασκεδαστεί η αγωνία των εκλογών...


Γαϊδουρινές υποθέσεις.


   Κάποτε, κάπου στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ένας Μεξικανός δήμαρχος, για ν’ αυξήσει τα έσοδα του δήμου του σκαρφίστηκε το εξής κόλπο. Στην κεντρική πλατεία έστησε ένα μικρό στάβλο, έδεσε ένα γάιδαρο σ’ ένα παλούκι και στο παλούκι κρέμασε ταμπέλα που έγραφε: «Όποιος κάνει το γάιδαρο να γελάσει κερδίζει 1000 δολάρια. Συμμετοχή στο παιχνίδι 5 δολάρια».
Αμέσως ακολούθησε κοσμοσυρροή... παικτών. Άλλος έλεγε στο γάιδαρο... ανέκδοτα, άλλος του έκανε αστείες γκριμάτσες, ό,τι μπορούσε να φανταστεί. Όμως τίποτα, ο γάιδαρος ανέκφραστος!   
   Μια μέρα έρχεται να δοκιμάσει την τύχη του κι ένας βαρύς κι ασήκωτος καουμπόης. Πληρώνει το εισιτήριο , μπαίνει στον στάβλο, κάτι λέει στ’ αυτί του γαϊδάρου κι αυτός... ξεραίνεται στα γέλια!
   Σκασμένος ο δήμαρχος πληρώνει το έπαθλο και καθώς είδε όλα του τα κέρδη να εξανεμίζονται... αλλάζει την ταμπέλα: «Όποιος κάνει τον γάιδαρο να κλάψει... 2000 δολάρια»! Προσέρχονται πάλι οι μουστερήδες λέγοντας στον γάιδαρο διάφορα θλιβερά, αλλά εκείνος ανέκφραστος και το παγκάρι του δήμαρχου ξαναφούσκωνε. Ώσπου εμφανίζεται πάλι ο τύπος που είχε κάνει τον γάιδαρο να γελάσει. Μπαίνει στον στάβλο με τον γάιδαρο και σε λίγο βγαίνει αφήνοντας το ζώο να κλαίει με λυγμούς! Παίρνει το έπαθλο και φεύγει αργά-αργά.
   Ο δήμαρχος αφρισμένος από τσαντίλα αλλά και εξιταρισμένος από περιέργεια, καβαλάει το άλογό του, τρέχει και τον συναντά στην έρημο.
   -Ρε φίλε, αμάν! Θα σκάσω. Τί κόλπο έκανες με τον γάιδαρο;
   -Δεν σου λέω, είναι μυστικό!
   -Αμάν, πες μου. Σου δίνω άλλα 1000!
   -Φέρ’ τα!
   Μόλις πήρε τα χίλια ο τύπος του λέει:
   -Ήταν απλό. Του είπα πως την είχα μεγαλύτερη από δαύτον. Κι αυτός έβαλε τα γέλια!
   -Και όταν... έκλαψε;
   -Επίσης απλό... Του την έδειξα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου