Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός»!


Βοήθεια! Οι τροϊκανοί φεύγουν. «Οι άνθρωποι αυτοί είναι μιά κάποια λύση».

 image.png 

   Ανέκαθεν η στήλη έγραφε, σε πολλούς τόνους, πως κομμουνιστική αριστερά και οικονομική πολιτική αποτελούν ασύμβατους άξονες. Όποιος αμφιβάλλει ας ψάξει να βρει έναν διαπρεπή και διάσημο κομμουνιστή οικονομολόγο. Δεν θα βρει!
   Οι οικονομικές γνώσεις και πρακτικές των πάλαι ποτέ κομμουνιστικών χωρών ήσαν απλές έως απλοϊκές. Έλεγαν στους λαούς τους, που λύσσαγαν στην πείνα: «Αυτά παράγει η χώρα και μ’ αυτά βολευτείτε να ζήσετε!». (Εννοείται μετά την αφαίρεση του παχυλού μεριδίου της κομματικής νομενκλατούρας που καλοπερνούσε!).  Με ραχατλίδικη εργασία, πρωτόγονη τεχνολογία και λάου-λάου προσπάθεια. Οπότε οι προλετάριοι δεν εργάζονταν, απλά απασχολούνταν. Χωρίς κίνητρο γιά υπερπαραγωγή, χωρίς κέφι γιά δουλειά, χωρίς προοπτική γιά ανέλιξη, χωρίς καινοτόμες ιδέες, χωρίς δημιουργική φαντασία και χωρίς προοπτική γιά βελτίωση του επιπέδου ζωής τους. Μιά ζωή επίπεδη και βουτηγμένη στο απέραντο τέλμα της μοιρολατρείας. Και όποιος -αν κι εφ’ όσον- τολμούσε να το «παίξει» ρηξικέλευθος και πραγματικά προοδευτικός... στο πυρ το εξώτερον! Πλήρης εξίσωση των... «θρανίων», (θυμάστε τον Μπαλντά;). Η αριστεία... ρετσινιά και η καριέρα χολέρα, (Καρανίκας)!
   Γι’ αυτό, όλες οι κομμουνιστικές χώρες πάτωναν οικονομικά και καταπίεζαν τους λαούς τους, με βία και τανκς, να βιώνουν... «ερυθρούς παραδείσους», μέχρις ότου -thanks God and TV- η μία πίσω απ’ την άλλη... όλες αυτές οι δόλιες χώρες να λακίσουν προς τον καπιταλισμό στέλνοντας στον δαίμονα τις ερυθρές ηγεσίες τους -μπας και δουν άσπρη μέρα- σιχτιρίζοντας Μαρξ, Λένιν και τις ιδέες τους. Τα αποτελέσματα ορατά, ακόμη και από... τυφλούς! Όσοι έχουν πάει στην Κίνα -τότε και τώρα- δεν πιστεύουν στα μάτια τους!
  Εμείς -μάγκες, σαΐνια, κάργα συμπλεγματικοί και αχάριστοι- χάφτοντας παραμύθια, κουτόχορτο με τη σέσουλα, συριζαρέικο σανό, «αφήγημα» και κόκκινη ουτοπία, πήγαμε κόντρα στο παγκόσμιο ρεύμα. Και φυσικά σπάσαμε τα μούτρα μας! Φέραμε στην εξουσία ένα τσούρμο άσχετων, ανίκανων, αμόρφωτων, κουτοπόνηρων, αγκυλωμένων σε ιδεολογική πολιτική παλαιοντολογία  και κλασσικά ανεπάγγελτων ατζαμήδων, οι οποίοι γιά τέσσερα συνεχή χρόνια μας έχουν φλομώσει στο παραμύθι, τους τυχοδιωκτικούς χειρισμούς, την ανευθυνότητα, την αποτυχία. Πορεύονται συνεχώς αυτοσχεδιάζοντας με... βάρκα γιαλό, χωρίς στόχο και πυξίδα, αλλά μόνο γνώμονα την διατήρηση «καρέκλας» και «κουτάλας», μέχρι την εδραίωση «καθεστώτος». (Πολάκης, Περιστέρα).

   Εκείνο που μέχρι τώρα έσωζε το συριζαρέικο τσίρκο από τον καταποντισμό και την απόλυτη ξεφτίλα, διατηρώντας τους με μια επίφαση κυβερνητικής δυνατότητος χειρισμών -γεμάτη τερτίπια, «είπα-ξείπα», αλλοπρόσαλλες δηλώσεις, «ψήφισα-ξεψήφισα», «υπέγραψα-χέζω την υπογραφή μου» και λοιπές γελοιότητες- ήταν η ομπρέλα των... «καταραμένων μνημονίων» και η ευρωπαϊκή κηδεμονία των... «τοκογλύφων» Σόιμπλε και Μέρκελ. Έτσι η χώρα, με φτηνό δανεισμό από τα μνημόνια των εταίρων, κουτσομπάλωνε τα λάθη, τις αστοχίες, τις φραστικές παπαρδέλες των γεροξεκούτηδων Δραγασάκη και Μέντορα, την αριστερή νοητική μειονεξία και τις πάσης φύσεως κυβερνητικές αστοχίες. Με τις νουθεσίες, τα βέτο και το τράβηγμα αυτιού των... «νταβατζήδων» μας ελεγκτών τροϊκανών και, κουτσά-στραβά, τραβούσε την ανηφόρα.
   Σήμερα, ο αμετροεπής επιπόλαιος και μονίμως κομπορρημονών νεαρός -ο χειρότερος, με διαφορά, πρωθυπουργός της χώρας, όλων των εποχών- προ ολίγου πανηγύρισε γιά την... «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια και την «ακηδεμόνευτη πορεία» της Ελλάδος προς την... δόξα, ένεκα τάχα- σε κάποιο... μαξιλαράκι που του εξασφάλισε το ανηλεές φορολογικό γδάρσιμο και στάση πληρωμών των δημοσίων υποχρεώσεων. Και οι τούμπες έρχονται η μία πίσω απ’ την άλλη! Συνταξιοδοτικό... σκ..., Σκοπιανό... γόρδιος δεσμός, Χρηματιστήριο... φούντο, Τράπεζες στον πάτο, στο κατώφλι του κραχ. Κι αυτά είναι μόνο το πρελούντιο! Τα ζόρια έπονται.

   Φίλτατοι αναγνώστες, ετοιμαστείτε γιά το χειρότερο. Η Μαρέβα με την Σπυράκη δρουν ύπουλα κι ετοιμάζουν την «ιδρυματοποίησή» σας! Ήδη τα διάφορα επιδόματα εξηγγέλθησαν.
    Ο καλός Θεός της Ελλάδος καλείται να προσφέρει χείρα βοηθείας. Αν δεν την έχει σιχαθεί ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου