Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Ο Κότσο και οι... «κώτσοι»!


«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, που έλεγε ο Καλογήρου στην παλιά ταινία...»!

Αποτέλεσμα εικόνας για αγορα ηλεκτρικής εταιρειας σκοπιων
 
  « Όταν το καράβι βουλιάζει τα ποντίκια την κοπανάνε πρώτα». Στην προκειμένη περίπτωση τυρβάζοντας και γιά το... κάτι τίς τους

   Οι... «γιά πρώτη φορά αριστεροί», μπορεί να είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν, αλλά μ...κες δεν είναι. Ιδίως όταν πρόκειται να διαφεντέψουν το προσωπικό τους, ιδιοτελές, συμφέρον... δίνουν ρέστα θράσους, υποκρισίας και κομπίνας. Σε βαθμό που αδιαφορούν αν οι πράξεις τους «μυρίζουν» και εμφανίζουν προφανείς ενδείξεις λαμογιάς. Τους αρκεί να μην υπάρχουν απτές αποδείξεις -κάτι εξαιρετικά δύσκολο να αποκαλυφθεί- και η... δουλειά γίνεται «κι ας κλαίει που τά’χει». 
   Η περίπτωση Τσοχατζόπουλου είναι ενδεικτική και... αποδεικτική συνταγή πάσης μελλοντικής «λοβιτούρας». Με τον ίδιον να αρνείται πεισματικά ότι τα έχει «χιλιοπιάσει», ενώ ο κόσμος το΄χει τούμπανο περί τί... «δοχείου νυκτός» πρόκειται! Έχει καταλαδωθεί κανονικά και επειδή έχει κρύψει επιμελώς... τα «κόπια» του, που είναι... «αόρατα», το παίζει... «αθώον θύμα πολιτικής διώξεως» και κοροϊδεύει την κοινωνία, εξασφαλίζοντας το σόι του γιά κάμποσες γενεές!

   Η στήλη, φύσει φιλύποπτη, στο θέμα της αγοράς από την ΔΕΗ, της μπατιρημένης εταιρείας διανομής ηλεκτρικού των Σκοπίων σε αστρονομική, γιά την πραγματική της αξία τιμή -φύκι γιά μεταξωτή κορδέλα- πιστεύει πως υπάρχει κομπίνα, στημένη με συμμετοχή αμφοτέρων των λιγούρηδων ηγετών. Δηλαδή, βάζουμε μιά εξωφρενική τιμή στο «σαπάκι», γιά τα μάτια του κόσμου, κλείνουμε την αγοραπωλησία και μοιράζουμε το τίμημα! Το μόνο που δεν γνωρίζει είναι το πλήθος των μυημένων στη λαμογιά και το μερίδιο του καθενός. Πάντως, θεωρώ απίθανο τον τζογαδόρο Μπούλη εκτός κόλπου. Η εμφανής απουσία του στο επί μέρος με σχετική σιωπή, αλλά και η όλη του στάση στο σκοπιανό θέμα είναι ύποπτη και εύγλωττη.

   Έχοντας συνειδητοποιήσει πως λιγοστεύουν τα κυβερνητικά τους ψωμιά... ό,τι αρπάξει ο... «στόλος τους»! Επί τέλους, το «ηθικό πλεονέκτημα», κάποτε θα πρέπει να αναγνωριστεί και ανταμειφθεί!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου