Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Όπου τα "ΟΧΙ" γίνονται "ΝΑΙ" και... αντιστρόφως!

Η ελαστικότητα της πραγματικότητος και η υποκειμενικότητα της αλήθειας.
Αποτέλεσμα εικόνας για υπουργος Άμυνας της Τουρκίας
   Είναι πασίγνωστη, πλέον, η περίεργη σχέση της αριστεράς με την αντικειμενικότητα. Αυτή αναγνωρίζεται μόνο σε ό,τι την συμφέρει. Σε αντίθετη περίπτωση αντικαθίσταται από άλλη... "αλήθεια", βολικότερη. Παραδείγματα ζήσαμε αυτή  την εκπληκτική τετραετία άφθονα. Γιά την οικονομία του χρόνου περιορίζομαι στην κατάθεση ενός μόνο επιχειρήματος, πολύ χαρακτηριστικού και απολύτως αμάχητου, καθώς σχετίζεται με την ελληνική γλώσσα και την γραμματική της. Πρόκειται γιά την λέξη: "λαθρομετανάστης" και την υστερική αλλεργία που προκαλεί στην αριστερά η αναφορά της. Στο άκουσμά της, κάθε συνεπώς αγκυλωμένος συριζάριος τρελαίνεται! Πρόσφατο κρούσμα συριζαρέικου παροξυσμού και παραλογισμού η πρίπτωση της κοντοστούπας βουλευτίνας με το ιδιότυπο χτένισμα. (Φουρκέτα στην πρίζα!). Επίσημη επιχειρηματολογία: "Δεν υπάρχουν λαθραίοι... άνθρωποι"! Όμως, όπως αναφέρουν άπαντα τα ετυμολογικά λεξικά και βεβαιώνουν όλοι οι ειδικοί, η λέξις προέρχεται από το αρχαίο "λάθρα", που σημαίνει: "κρυφίως" και χαρακτηρίζει την πράξη και όχι τον άνθρωπο, ο οποίος θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε. Από αξιολογότατος έως αρχιτενεκές. Τώρα, αυτό το απλό, το απλούστατο άντε να το χωρέσει ένα κολλημένο αριστερό μυαλό. 
   Επί σειράν ετών μάλλιασε η γλώσσα μου να εξηγώ την λογική επαγωγή πως τις αποφάσεις τις παίρνουν οι ηγέτες και όχι οι λαοί. Άλλοτε διερμηνεύοντας το λαϊκό αίσθημα και φρόνημα και άλλοτε κόντρα σ' αυτό. Μεγαλύτερη -και πλέον πρόσφατη- απόδειξη του πιό πάνω επιχειρήματος είναι η στάση του "πικραγαπημένου" ηγέτου μας στο τελευταίο δημοψήφισμα, όπου πήρε από τον λαό ένα τεράστιο και περήφανο "ΟΧΙ" και, εν ριπή οφθαλμού, το μετέτρεψε σε ταπεινωτικό και συμβιβασμένο... "ΝΑΙ"!  Τρανή απόδειξη αριστερής φαυλότητος και αναξιοπιστίας που καταρρίπτει την... μαγεία που η φαντασία και ανοησία κάποιων της είχε φιλοτεχνήσει.
   Με τις μάσκες πεσμένες, συνεχίζουν να ταΐζουν σανό  τον λαό, ίδιο με εκείνον που θα βοσκούσε τότε η ηρωική γενιά του '40, εάν ο Μεταξάς, στις 3.00΄τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου, αποδεχόταν το τελεσίγραφο του πρεσβευτή Γκράτσι. Αγουροξυπνημένοι οι Έλληνες,  το πρωί θα παρακολουθούσαν τους Ιταλούς να παρελαύνουν στην Πάτρα.
   Σήμερα, αποπροσανατολισμένοι και παραμυθιασμένοι, παραβλέπουμε -ή υποτιμούμε- την τουρκική επιθετικότητα. Η Τουρκία, βλέποντας τα καραγκιοζιλίκια του κυβερνητικού μας  θιάσου και αντιλαμβανόμενοι την προφανή μας αδυναμία προάσπισης των ελληνικών συμφερόντων, ξεσαλώνουν προωθώντας τα σχέδιά τους σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Προσέξτε την σκοτεινή και παγωμένη φυσιογνωμία του Τούρκου Υπουργού Εθνικής Αμύνης, συγκρίνατέ την με την μπουφονική φιγούρα του ημέτερου φανφαρόνου χοντροΜπούλη και βγάλτε συμπέρασμα. Εννοείται και με αντιστοίχιση του "λιόντα" Ερντογάν και των "γατσουλιών" Τσίπρα και Προκόπη. Άδηλον το μέλλον.




     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου