Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Αριστερό, ευρωκοινοβουλίστικο χιούμορ!

    "Τί Λοζάνη, τί Κοζάνη"!



   Ως γνωστόν, το χιούμορ γίνεται απολαυστικότερο, σε ευθεία αναλογία, κατά τον βαθμό βλακείας του επίδοξου... χιουμορίστα.
   Ως γνωστόν, επίσης, ο επισπεύδων να υπερασπιστεί τον "ρωμαλέο αρχιτενεκέ" που κοσμεί το Υπουργείο της ελληνικής Α-παιδείας είναι ένα πάμπλουτο άτομο, από  εκείνους τους αριστερούς, οι οποίοι πλούτισαν πολεμώντας σκληρά την "εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο", εφαρμόζοντάς την... αντιστρόφως! Επί του παρόντος... "ξύνει τον πίθηκα -όπως λέει κι ο Βουλαρίνος- στο Στρασβούργο και όταν "κουράζεται" από το ξύσιμο, βγάζει και κανένα χρησμό στο twitter. Όπως ο ανωτέρω.
   Σχολιάζοντας, αρχίζω από την σοβαρή πλευρά του θέματος -ναι, υπάρχει και τέτοια- όπου αποτολμάται η ιερόσυλη σύγκριση ενός γίγαντα της Επιστήμης και της Ανθρωπότητος με ένα αριστερό κνώδαλο. Μόνη σχέσις και συνάφεια ο παχύς μύσταξ αμφοτέρων. Δηλαδή... τρίχες. Όσο γιά την ακαταστασία του γραφείου, ο μεν Αϊνστάιν -συγκροτημένος επιστήμων- "παίζει" με τον εαυτό του, τη σκέψη του και τους οραματισμούς του. Ο άλλος -ο απλός τρίχας- έχει την μορφωτική ευθύνη της νεολαίας ενός ολόκληρου λαού -νόμους, διατάγματα και έναν περίδρομο έννοιες και ιδιαιτερότητες- με τσαπατσούλικα απλωμένο χαρτομάνι, όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
   Και τώρα στα ευτράπελα. Όσο κι αν ψάξω στη μνήμη, μόνο σαχλαμάρες θυμάμαι να έχει εκστομίσει η... πολυάσχολη μετενσάρκωση του μακαρίτη... Αλβέρτου. Κάτι γιά ρωμαλέα φοιτητικά κινήματα, κάτι κίνητρα γιά ερωτικά νταραβέρια μαθητών, κάτι γιά αργοπορημένες ενάρξεις μαθημάτων, κάτι μπρος-πίσω μπούρδες περί καταργήσεως των εισαγωγικών εξετάσεων και -πιθανόν- κάποιες άλλες ανοησίες που τώρα μου διαφεύγουν. Γενικώς, η θητεία του στο Υπουργείο και τα... "αποφθέγματά" του θυμίζουν το ανέκδοτο με τον λαγό, που έβαλε στο θρόνο, ως  προσωρινό αντικαταστάτη του, το λιοντάρι, και έλεγε διάφορες μ...ες γιά την τίγρη, έτσι γιά να περνά η ώρα!
   Εν πάση περιπτώσει η καθηγεσία του... κυρίου "καθηγητού" -γιά να πάρετε μιά ιδέα της σοβαρότητος καθηγητού και έργου του-  συνίσταται στην διδασκαλία, ως ομότιμου Καθηγητού παρακαλώ, της Ιστορίας των Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. (Σημ. Κάτι αναλόγου σπουδαιότητος ασημαντότητες διδάσκει κι ο Μπαλντάς στο ΕΜΠ).
   Βεβαίως, η κλασσική και παντελής αμορφωσιά της παρούσης κυβερνητικής κομπανίας έχει βγάλει στην επιφάνεια -φυσικώ τω λόγω- καν και καν φελλούς! Προεξαρχούσης της κραυγαλέας περίπτωσης του νάρκισσου Γιάνη, διάφοροι τυχάρπαστοι κομπογιαννίτες μας κυβερνούν σήμερα βγάζοντας καθένας το αρρωστημένο του "σώψυχο".
   Έτσι καταντήσαμε διάφορα πολιτικά "τσουτσέκια" να τολμούν ανίερους παραλληλισμούς, όπως αυτόν μεταξύ Αϊνστάιν και... Τζεπέτο, ή -γιά να θυμηθούμε το αηδές γλείψιμο του νυν εξοβελιστέου... Μπούλη- η τοποθέτηση του "σύντροφου" νεανία στην κορυφή των Ελλήνων πρωθυπουργών!
   "Κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου