Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Παίζοντας ρέστα κι εξαντλώντας την φαρέτρα των ψεμμάτων.

Πάντα αδιάντροποι, ανεύθυνοι, τυχοδιώκτες. Γι' αυτό και επικίνδυνοι.

Αποτέλεσμα εικόνας για αρκας
   H συριζαρέικη προπαγανδιστική συμμορία, ως «πονηρά αλώπηξ» που είναι, διαδίδει με μία, τάχα, δόση αληθοφανείας το εξής: «Μα είναι δυνατόν αυτοί που μας έφεραν την κρίση, να μας βγάλουν απ’ αυτήν;»
   Η ερώτηση επιδέχεται διπλής απαντήσεως, όπου και τα δύο σκέλη της είναι καταφατικά. Το πρώτο, γιατί -όπως είπε ένας αρχαίος χρησμός μαντείου στον Τήλεφο(;): «ο τρώσας και ιάσεται»- οι παλιές κυβερνήσεις και απεδείχθησαν ικανότερες ετούτων εδώ και ξέρουν, πλέον, πολύ καλά τα λάθη τους, ώστε μπορούν να τα αποφύγουν στο μέλλον, επανερχόμενοι στην εξουσία. Υπό μία αυστηρή προϋπόθεση: «Να κλείσουν μάτια και αυτιά στο καταραμένο πολιτικό κόστος και να μην ενδίδουν πλέον στα άκριτα μαξιμαλιστικά «τσιγκλίσματα» της αντιπολιτευόμενης αριστεράς και της καταστροφικής συνδικαλισταρίας.
   Και δεύτερον, γιατί θεσμικά, ιδεολογικά και πρακτικά η αριστερά -μανούλα στην ανεύθυνη συνθηματολογία- αδυνατεί να παράξει πρωτογενή και πραγματικό πλούτο, πέραν από την ανάλγητη καταλήστευση, μέσω εξοντωτικής φορολόγησης, όλων όσοι το μπορούν. Δηλαδή αυτών που η συντρόφισσα Θεανώ λέει: «πλούούούσιους» και γεμίζει το στόμα της πλούτο! Είναι, επίσης, πασιφανές και πασίγνωστο πως κανείς συνεπής αριστερός δεν μπορεί να ενταχθεί σε ένα κοινωνικό πλαίσιο αξίων και αξιών, που θα διαστρωματώσει κάθετα, εύρυθμα και λειτουργικά, μιά κοινωνία στην οποία έκαστος θα απολαμβάνει τόσο κατά το μέγεθος της προσφοράς του, όσο και ανάλογα με την αξία αυτής, το μέγεθος, το μέτρο, την ανταγωνιστικότητα και την αενάως καταβαλλόμενη προσπάθεια ανόδου και βελτίωσης των μελών της. Ο συνεπής αριστερός -πρότυπα οι Κυρίτσης, Φίλης, Μπαλντάς, Γιαβρούμογλου και σια- κατά βάση τυρβάζει, με ράθυμες ομφαλοσκοπήσεις, ανούσιες βυζαντινολογίες και πολύωρες... αντικαπιταλιστικές αναλύσεις που κατατείνουν στην πλήρη ισοπέδωση -πάντα τη συνοδεία αραχτής φραπεδιάς- πώς θ’ αρπάξει  τον μόχθο και το βιός του φουκαρά αστού νοικοκύρη και πώς θα λεηλατήσει την περιουσία του, καταργώντας κάθε έννοια δικαίου και αξιοκρατίας.

   Και γιά να τελειώνουμε. Μία σφαιρική... «σούμα» της συριζαρέικης λαίλαπας αποδεικνύει πως η ανερμάτιστη και τυχοδιωκτική κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία ήρθε με βασικό στόχο να μειώσει το δημόσιο χρέος το οποίο παρέλαβε στα 324 δις ευρώ, τρεισήμισι χρόνια μετά από άγριας και ανηλεούς φορολόγησης διακυβέρνηση, το πήγε στα 344 δις, κατά τις μετρήσεις του Μαρτίου ’18. Και Κύριος οίδε που θα το φτάσει φεύγοντας, καθώς με repos και διάφορα κολπάκια συγκεντρώνει οικονομικά... «πολεμοφόδια» που θα ρίξει στην επερχόμενη εκλογική μάχη, προκειμένου να ξεγελάσει πάλι τους... «πρόθυμους ηλίθιους» που, σαν χάνοι, θα ξανατσιμπίσουν το δόλωμα της ελεημοσύνης και θα τους ξαναψηφίσουν. Όλα τα άλλα που λέγονται -τήδε, κακείσαι από Αυλωνίτες και Μπαλαφάρες- είναι, απλώς, λόγια του... Culo-γλου!



   Υ.Γ. Και κάτι άσχετο, αλλά σημειώστε το γιά να το θυμηθείτε όταν συμβεί: Τον γνωστό σαχλαμάρα, φανφαρόνο και κομματικό γυρολόγο -προσωρινά σταθμεύοντα στους ΑΝΕΛ, θα τον δείτε στις επόμενες εκλογές στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου