Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

«Μάζευε κι ας ειν’ και ρώγες»


Όταν η μοντέρνα ελληνική λεβεντιά συναντά την παρωχημένη.

Αποτέλεσμα εικόνας για jason αντιγόνη

Αποτέλεσμα εικόνας για jason αντιγόνη 
    Η Άλκη έφυγε όπως ακριβώς έζησε. Διακριτικά, αθόρυβα και με αξιοπρέπεια. Το προσωπικό δράμα με έβγαλε από την ενασχόληση με τα καθημερινώς τεκταινόμενα, αλλά αφού η ζωή προχωρεί αναγκάζομαι να πιάσω και πάλι το νήμα της. Σαν πρώτης τάξεως διαφυγή του νου.

  - «Ο Σαμαράς έλεγε ψέματα! Ο Τσίπρας, απλά, είχε αυταπάτες»! Ποιός εξέχων ευρωβουλευτής είπε -άραγε- αυτά τα σοφά λόγια; Γιά όποιον δεν γνωρίζει το γεγονός -μαζί και ιταλικά, γιατί θα ντραπώ αν ξέρει- ποιός άλλος από τον... κ. Culo-γλου. Δηλαδή είναι λόγια... «al Culo-γλου»! Και όχι μόνον αυτό, αλλά προανήγγειλε και... 13η σύνταξη! Πάντως, έτσι και παρατηρήσετε λιγάκι τη φάτσα του εν λόγω μεγαλόσχημου κυρίου ευρωβουλευτού θα δυσκολευτείτε σε ποιόν να δώσετε προβάδισμα γελοιότητος. Σ' αυτόν ή  στον ανυπέρβλητο γνωστό γελωτοποιό, τον εξοχότατο κ. Μαδρά!

    - Η εξόχου ικανότητος υπουργός Εργασίας -διά διορισμού στο Δημόσιο των ημετέρων- κυρία Αναξιόγλου, προκειμένου να σαρώσει ψηφοθηρικά και το τελευταίο κοινωνικό περιθωριακό κατακάθι, δεν δίστασε να χαριεντιστεί με "το" ουδέτερο... πράμα -κατά δική του δήλωση- που ακούει στο όνομα Jason-Αντιγόνη. Εννοείται πως "το τυπάκι" δεν με ενοχλεί, ούτε με σοκάρει, αρκεί να μην προκαλεί. Ίσα-ίσα, που φέρνει άλλη μία πρωτιά, έστω όχι και τόσο αξιοζήλευτη, στη χώρα. Μετά τα δύο φύλα συνηθίσαμε το τρίτο και τώρα καλωσορίζουμε -πρώτοι απ' όλους στον κόσμο- και το... τέταρτο!

   - Ο γνωστός σοβαροφανής κομμουνιστής της πλάκας και γενικώς σαχλέουρας -αξούριγος αλλά με μαντηλάκι στο τσεπάκι-  επί μήνες πάσχιζε να μας ξεγελάσει πως με τον περίφημο νόμο του δεν έκοβε συντάξεις, αλλά μόλις το ΣτΕ έκρινε το κόψιμο συνταγματικό, ξετσουτσούρδωσε και... πανηγυρίζει: "Το είδατε;  Καλά τα έκανα"!

   Ένα σωρό ενδείξεις προμηνύουν πως η χώρα πορεύεται προς εκλογές. Το πότε, πώς και αν θα φτάσει σ' αυτές... άγνωστον. Ένα είναι σίγουρο. Η πορεία προς αυτές και οι συνθήκες διεξαγωγής τους θα θυμίζουν πάρα πολύ τον... Jason-Aντιγόνη. Ελπίζω και εύχομαι, όχι και το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου