Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Σκέψεις πάνω στο: «Και τώρα, τί κάνουμε»;



Στερνή μου γνώση....
Το μόνο ορατό από τη Σελήνη ανθρώπινο έργο. Μήκος 2200 χλμ.
   Η  σισύφεια κατάρα της Ελλάδος ξαναχτύπησε. Είναι αυτή που -σε μεταγενέστερη λαϊκή έκφραση- θέλει την κατσίκα να αναποδογυρίζει την καρδάρα με το γάλα, ευθύς μόλις τελειώσει το άρμεγμά της. Μόνο που τον σημερινό εφιάλτη, οι προσπίπτουσες δυσμενείς συγκυρίες τον καθιστούν εντελώς αβίωτο. Στην δυσκολότερη μεταπολεμική εποχή στο πηδάλιο της χώρας βρίσκονται ό,τι χειρότεροι πιλότοι μπορούσαμε να τοποθετήσουμε. Αρχίζοντας από τον χαρακτηρισμό: «ιδεολογικά καταστροφικοί» και τελειώνοντας στο: «ανίκανοι». Ενδιαμέσως βάλτε ό,τι χαρακτηρισμό διαθέτει το λεξιλόγιό σας. Και πάλι λίγα θα πείτε. Τη χειρότερη στιγμή, η χειρότερη επιλογή.
   Δυστυχώς, κατά τα τελευταία χρόνια, μεριά η απογοήτευση, μεριά η απελπισία, μεριά η αγανάκτηση και από την άλλη οι γλυκόλαλες Σειρήνες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, είχαν ξεχαρβαλώσει κάθε λογικό υπόβαθρο στη σκέψη και συγκρότηση ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού. Έτσι, παραβλέποντας την αστική υπόσταση της χώρας, αφέθησαν να λειτουργήσουν άκριτα και επιπόλαια -σαν τον δυσαρεστημένο από τις ερωτικές επιδόσεις της συντρόφου του που γίνεται... γκέι, αντί ν’ αλλάξει σύντροφο-  και προσερχόμενοι στην κάλπη, οδήγησαν τον τόπο στον ανεπίστροφο και ολέθριο δρόμο του νεοκομμουνισμού και της εξαθλίωσης.


   Ήδη, το σχέδιο της απόλυτης ισοπέδωσης, της προς τα κάτω εξίσωσης, (τα θρανία που έλεγε πως θα εξισώσει ο Μπαλτάς!),  και της πλήρους προλεταριοποίησης προχωρεί γοργά με ανεβασμένες στροφές.  Πολλοί -οι επιμένοντες αδαείς και εθελοτυφλούντες- θα σκεφθούν πως, απλά, η ανίκανη κυβέρνηση τα έχει κάνει... σκατά, και στις προσεχείς εκλογές θα την αλλάξουμε! Λάθος και κούνια που τους κούναγε! Η κυβέρνηση προχωρεί συνεπέστατα προς την ιδεοληψία και το στόχο της που είναι η μετατροπή της αστικής Ελλάδος σε κομμουνιστική κοινωνία, όπου το παλαιό σύνολο των ανεξάρτητων και σκεπτόμενων μονάδων, το οποίο μέσω της ελευθερίας σκέψης-δράσης και του ελεύθερου ανταγωνισμού εξελίσσει και προάγει την κοινωνία, θα έχει μετατραπεί σε μία λοβοτομημένη ανθρώπινη αγέλη, αποτελούμενη από εργάτες, αγρότες και δημοσίους υπαλλήλους -όλοι μισθοσυντήρητοι με ψιχία- που δεν θα εργάζεται αλλά, απλώς, θα "απασχολείται". Χωρίς κίνητρο και ενδιαφέρον απόδοσης και παραγωγής έργου. Ζωή επίπεδη, μονότονη και χωρίς μέλλον και προοπτική. Μιά κοινωνία υποτεταγμένη στα θεωρήματα της κομμουνιστικής απάνθρωπης παραφροσύνης και καθοδηγούμενη από ταγούς-μύστες της μαρξιστικής και λενινιστικής κοσμοθεωρίας. Της νομενκλατούρας που την βλέπουμε να διαγράφεται στο πολιτικό μας στερέωμα. Με ινστρούχτορες-πρότυπα τύπους σαν τον Μέντορα Φλαμπουριάρη, τον ανέκφραστο ισοπεδωτή Μπαλτά, τον βλοσυρό αρχιντενεκέ Φίλη, τους αγκυλωμένους σκληροπυρηνικούς κομμουνιστές Δρίτσα και Σπρίτζη, τον κωμικοτραγικό αρλεκίνο Κατακούτελο και κάμποσους άλλους δευτεροκλασάτους στο κεφάλι. Με άξια τσιράκια της νεώτερης φουρνιάς τη γλυστριδοφάγο ασυνάρτητη Αυλωνίτη, την κακιόσα Καρακώστα, τον εμπαθή αρχιβλακέντιο Ζαχαριάδη, τον... «ως περί διαγραμμάτου» ακαταλαβίστικον αμπελοφιλόσοφο  Σεβαστάκη και όλον τον υπόλοιπο κουτοπόνηρο εσμό που ακολουθεί, χωρίς οι περισσότεροι εξ αυτών να γνωρίζουν τί τους περιμένει και πόσο αναλώσιμοι θα αποδειχθούν στη συνέχεια, όταν το καθεστώς εδραιωθεί κι αρχίσει να... καταβροχθίζει τα παιδιά του.


   Όσοι επιμένουν να μην βλέπουν πέρα από τη μύτη τους, όσοι δεν αντιλαμβάνονται την κομμουνιστική αναλγησία που  -πιστή στην απρόσωπη γραμμή και τον τελικό σκοπό- άρχισε την ισοπεδωτική της δράση, όσοι δεν βλέπουν πως τα «χτυπήματα» είναι τυφλά και επιδιώκουν την εξαθλίωση των μαζών, αρχίζοντας από αυτούς που είναι -ήδη- στο κατώφλι της, δημιουργώντας έτσι ταξική... πελατεία, όσοι εξακολουθούν ακόμη να πιστεύουν στα μυθεύματα και τις... αυταπάτες και όχι σε ότι βιώνουν και βλέπουν τα μάτια τους, αλλά εξακολουθούν να τους φταίνε οι... Σαμαροβενιζέλοι, ο Καραμανλής, ο Δηλιγιάννης και ο... Τρικούπης, ε΄ αυτοί  ας σκύψουν πάνω από τον σανό που τους σερβίρουν κι ας συνεχίσουν τη βοσκή. Οι νουνεχείς, πάντως, κατάλαβαν τί τους περιμένει κι ελπίζω να αντιδράσουν.


   ΥΓ. Δεν μπορώ ν’ αφήσω ασχολίαστο το γεγονός πως από την πολυμελή κουστωδία των υψηλού... μορφωτικού επιπέδου και πλατειάς κουλτούρας, αριστερή νομενκλατούρα που αξιώθηκε να επισκεφθεί το Σινικό Τείχος, μόνο 2-3 ανέβηκαν επάνω. Αιτία... "λόγω ζέστης", βαρέθηκαν ν' ανέβουν! (Αν και γνωρίζω καλά πως υπάρχει και τελεφερίκ). Σαν να λέμε, πως έρχεται κάποιος ταξιδιώτης στην Ακρόπολη και δεν ανεβαίνει στον Ιερό βράχο επειδή... ζεσταίνεται. Και κάθεται απέναντι στον... Διογένη να πίνει αναψυκτικά. Το παραμύθι με την πνευματική ανωτερότητα της Αριστεράς, που... λέγαμε! (Τυχαία σταχυολόγηση η... εξόχου μορφώσεως Γεροβασίλω! Όπως λέμε... "η αλεπού... γιατρός" ).

1 σχόλιο:

  1. Μόνο αν τους κρατήσουν εκεί οι Κινέζοι θα πάρουμε ανάσα !
    Ας ελπίσουμε το επόμενο ταξίδι τους να είναι στην Βόρεια Κορέα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή