Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Η «ιδιωτεία» της πλέμπας και τα ιδιωτικά κανάλια του Ερντογανίσκου.



Το «δούλεμα» και ο... καθαγιασμός των μέσων (ΜΜΕ).
- Η νέα τηλεόραση-κανόνι του... Παππά!
    Προς επίρρωση της άκρας δημοκρατικότητος που διακατέχει τους τυχοδιώκτες που μας κάθισαν στον σβέρκο από ομαδική παράκρουση... αυταπάτης, αυτοί αποφάσισαν να φιμώσουν όποια φωνή δεν τους ήταν αρεστή και εξέβαλλε ήχους... πλάγιους. Έτσι, μέσα στην απειρία των εξειδικευμένων φορέων περί τα ηλεκτρονικά μέσα, διάλεξαν ένα απίθανο Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, του έδωσαν ό,τι στοιχεία γουστάριζαν κι εκείνο... γνωμάτευσε -λέει- πως στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο χωρούν μόνο... 4 τηλεοπτική σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας. Βέβαια το πώς μέχρι τώρα εκπέμπουν καμιά δεκαριά από δαύτους, κανείς δεν νοιάστηκε να δικαιολογήσει!
   Βλέποντας όμως πως αυτό το παραμύθι δεν έχει... δράκο, άρα είναι ανούσιο, το έβαλαν στην πάντα και σκαρφίστηκαν την τηλεοπτική... πίττα των διαφημίσεων. Και αυτή, λένε, μπορεί να χορτάσει μόνο... τέσσερις, κοπτόμενοι -τάχα- γιά τα κέρδη των διαφημιστικών εταιρειών. Όμως πώς και από πού προκύπτει αυτό... τσιμουδιά! Βέβαια, γιά την τωρινή κατανομή πώς της διαφημιστικής... πίττας και γιά το πώς επιβιώνουν τα τόσα κανάλια... κουβέντα! Και στο κάτω-κάτω τί την νοιάζει την κυβέρνηση γιά την διαφημιστική αγορά και την λειτουργία της. Όποιο τηλεοπτικό "μαγαζί" δεν τα βγάζει πέρα, ας κλείσει. Όπως γίνεται με τα εμπορικά, τα σούπερ μάρκετ και τα... σουβλατζίδικα.
   Επειδή κι αυτή η καραμέλα με λίγο πιπίλισμα έλιωσε βρήκαν άλλο μετερίζι γιά να υποστηρίξουν την εμμονή τους γιά την φίμωση των αντιφρονούντων καναλιών. Τα χρέη στις... Τράπεζες! Δηλαδή, έτσι και λειτουργούν τέσσερα κανάλια δεν μπορεί να δημιουργηθούν τραπεζικά φέσια και δεν μπορούν οι Τράπεζες να ελέγχουν τον βαθμό της φερεγγυότητος του κάθε υποψήφιου δανειζόμενου, σε πάνω από το 4! Ιδίως μετά το κάζο της αφειδούς και άκριτης δανειοδοτήσεως των εποχών της κλεμμένης αστακομακαρονάδας, που κάνουν τους ελέγχους εξονυχιστικούς. Κουταμάρες και σανός γιά τους αριστερούς χαχόλους που μαζί μ' αυτόν αναμασούν τις παραπάνω αρλούμπες ως σοβαρά επιχειρήματα, προκειμένου να σιγήσουν οι ενοχλητικές αντιδραστικές φωνές.

   Δυστυχώς, κι αυτός είναι ο λόγος της πιό πάνω ανάρτησης, οι καναλάρχες, παρ’ ότι παίζεται το κεφάλι τους -και μαζί των χιλιάδων εργαζομένων που κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο- δεν αντιμετωπίζουν το θέμα με την δέουσα σοβαρότητα προ του θανατηφόρου κινδύνου, αλλά από την μία γκρινιάζουν και από την άλλη αντιδρούν πολύ ήπια, σχεδόν παθητικά και μοιρολατρικά, αλλά και χωρίς ξεμπρόστιασμα των πραγματικών στόχων και σκοπών της κυβέρνησης. Ακόμη και η σοβαρότερη αντίδραση -εκείνη του ΣΚΑΙ- έχει πολύ κόσμια παρουσίαση, με μόνη εξαίρεση τον ηρωικό μαχητή της πρωινής ζώνης του ραδιοφώνου του, ο οποίος -φόρα παρτίδα- ξελαρυγγιάζεται αποκαλύπτοντας την συριζαρέικη φαυλότητα στη απεραντοσύνη της. Όμως «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

   Όσο γιά τον κοσμάκη και την στάση του στο θέμα, αυτός πελαγωμένος από τα βιοτικά του άλυτα προβλήματα και αποπροσανατολισμένος εντελώς από τις μπαρούφες των διαφόρων αρχιψευταρέων, π.χ. δανδής Κατακούτελος, ούτε που νοιάζεται γιά ό,τι συμβαίνει στην τηλεόραση. Του αρκούν τα τούρκικα σήριαλς, η νέα άρθρωση του «ρο» από τον Τσίπρα, τα τσιρίγματα της Αυλωνίτου, η κοντράλτα Ψωροκώστα και οι ζεϊμπεκιές του αλλήθωρου κυβερνητικού φερέφωνου. 
   Και -ως συνήθως- μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Υγιαίνετε!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου