Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

H αναβίωση της «Ψωροκώσταινας»



Η ελπίδα που -επί τέλους- ήρθε. Με τη μορφή «κάρτας σίτισης»!
Η άφιξη της ελπίδος, συνοδευομένης από την ανάλογη αξιοπρέπεια!
    Οι εξαγγελίες του «Ψευτρούλη» πρωθυπουργάκου μας -ας είναι καλά το παιδί- με γύρισε στα παιδικά μου χρόνια. Στα μεταπολεμικά εκείνα χρόνια όπου η UNRRA μοίραζε στα σχολεία γάλα, τυρί και καραμέλες, ενώ ο Ερυθρός Σταυρός οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες. Ένα τυρί κίτρινο,  με υφή και γεύση σπαρματσέτου κι ένα γάλα -άθλιο καταπότι- καμμένο, ταγγισμένο και αηδές, που υποτίθεται, υποδυόταν την θρεπτική τροφή που χρειάζονταν τα καχεκτικά και υποσιτισμένα παιδιά της Κατοχής. Από τότε δεν ξανάβαλα στο στόμα μου γάλα και ξέχασα τελείως τη γεύση του. Ενώ η οσμή του και μόνο, ακόμη μου φέρνει αναγούλα.

   Ο συριζαρέικος κυβερνητικός εσμός -το κόμμα της φτωχολογιάς υποτίθεται- αφού κατακρεούργησε αποδοχές, κοινωνικές παροχές, συντάξεις και κατήργησε το ΕΚΑΣ, (κάτι που πλήττει τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις, γιά την κατάργηση του οποίου -όπως είπε ο θρασύτατος μπαγαπόντης- ευθύνεται ο... Σαμαράς!), σκαρφίστηκε -στα πλαίσια της συνεχιζόμενης κοροϊδίας- να πλασάρει μία ακόμη δημαγωγική... «θεραπεία» υπέρ αδυνάτων και εμφάνισε την... «κάρτα σίτισης», με την οποία θα αντικαταστήσει την ζημιά της κατάργησης του ΕΚΑΣ!

   Και μόνο το άκουσμα του όρου παραπέμπει απ’ ευθείας  σε συνθήκες πλήρους εξαθλίωσης και μέτρον ελεημοσύνης, κάτι που και στην ουσία ισχύει αφού,  αυτή η περιβόητη κάρτα αντικαθιστά μόλις το 20% των απωλειών και γίνεται κάτω από εξευτελιστικές συνθήκες γιά τον... «καρτοσιτιζόμενο», τον οποίον φαντάζομαι στα ταμεία των σούπερ μάρκετ να επιδεικνύει με καμάρι την... κάρτα της φτωχοποίησής του! Η αξιοπρέπεια που μας έταζε προεκλογικά η λαϊκίστικη «μαϊμού» στα μπαλκόνια! Βέβαια, τα διάφορα «pokemon» του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν ήδη στα κανάλια γιά να... πανηγυρίσουν το νέο φιλολαϊκό μέτρο!


   Προσπερνώντας τις κούφιες θριαμβολογίες περί... ενίσχυσης των φτωχών και τις αερολογίες περί ισοδύναμου μέτρου με αυτό της περικοπής του ΕΚΑΣ, απορώ. Αφού  -όπως ισχυρίζονται- πρόκειται περί αντικατάστασης, ποιός ο λόγος να γίνει όλη αυτή η φασαρία;  Αφού συν ένα, πλήν ένα ίσον μηδέν, γιατί όλο το τζέρτζελο;

   Παραβλέποντας όσους ηλιθίους έχουν παραμείνει πιστοί οπαδοί να βοσκούν τον σανό που τους πετούν άφθονο τα χαλκεία του Μινίμου και της «Κουμουντούρου» και να πιστεύουν πως οι πάτρωνές τους θ’ αλλάξουν την Ελλάδα, την Ευρώπη και... τον κόσμον όλον, απευθύνομαι σε όσους βλέπουν την τυχοδιωκτική κομπανία να πελαγοδρομεί ανίκανη να σχεδιάσει, να προγραμματίσει και να κυβερνήσει με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, αλλά αδρανούν! Παρακολουθούν απαθείς τις σαχλαμπούχλες ενός παρανοϊκού ιερατείου να τυρβάζει γιά εκλογικά συστήματα και να βυζαντινολογεί γιά ανούσια συνταγματικά μαγειρέματα με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού και την δημιουργία στέρεου κομματικού καθεστώτος και δεν αντιδρούν. Ακόμη και τα ΜΜΕ, όντας όμηροι κάτω από τον φόβο με το τέχνασμα της αδειοδοτήσεως, αντιπολιτεύονται ήπια και... πολιτισμένα. Σιγά παιδιά και με το... μαλακό οι σαγιονάρες στα βότσαλα της πλαζ!


   Ήδη η «κάρτα σίτισης» αποτελεί τον προπομπό των οικονομικών προθέσεων της κυβέρνησης και πρελούντιο του τί θα ακολουθήσει. Ό,τι  δεν κατάφεραν με τα όπλα ο Βελουχιώτης κι ο Μάρκος, θα το πετύχουν ο Σπρίτζης,  ο Μπαλντάς, ο Κυρίτσης, ο Φίλης και... τ’ άλλα παιδιά, με την αφέλεια και την αδράνειά μας και με πολιορκητικό κριό τις αυταπάτες ενός άφρονος παιδάριου, που θεωρεί πολιτική γραμμή την εξαπάτηση του... ποίμνιου, πολιτική δράση το μπάχαλο και τις καταλήψεις, πολιτική διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. τον τυχοδιωκτισμό και μεθόδευση βασισμένη στις αρλουμποειδείς ακροβασίες ενός ακαταλαβίστικου και αεροβατούντος Νάρκισσου. Λες και η διακυβέρνηση μιάς χώρας είναι παρτίδα «Μονόπολης», όπου όλα στηρίζονται στις ζαριές των παικτών και την θεωρία των πιθανοτήτων.


   Προϊόντος του χρόνου η στήλη εμπεδώνει την άποψη πως η χώρα βαδίζει, σταθερά και μεθοδικά, στην εγκαθίδρυση ενός νεοκομμουνιστικού καθεστώτος, με την απόλυτη κυριαρχία μιάς μικρονοϊκής αρτηριοσκληρωτικής νομενκλατούρας. Είτε με καλομαγειρεμένες εκλογές, είτε με διαιώνιση της ηγεμονίας της, παριστάνοντας τον κουφό στην λαϊκή αγανάκτηση, κάτω από μια διάχυτη ενορχηστρωμένη λαϊκή παραπλάνηση από απολύτως χειραγωγημένα ΜΜΕ. Και όλ’ αυτά με τις ευλογίες  και την παρότρυνση -εμφανώς ή μη- της Ε.Ε. η οποία θα παρακολουθεί με άγρυπνο μάτι την οικονομική και πολιτική κατρακύλα της χώρας. Η Ελλάδα του λοιπού, αφ’ ενός, θα παίξει το ρόλο ενός ανασχετικού φράχτη στην εξάπλωση της λαθρομετανάστευσης στη Δύση και, αφ’ ετέρου, θα αποτελέσει πρώτης τάξεως πειραματόζωο γιά την παρακολούθηση πιθανής εξελικτικής διαδικασίας αποχώρησης από τη ζώνη του ευρώ και τελικής αποσκίρτησης από την Ε. Ε., κάποιου μελλοντικού κράτους -όμοια ηλίθιου- το οποίον θα θελήσει να αυτοχειριαστεί  αυτονομούμενο. Στις πλάτες της προπομπού Ελλάδος θα καθορισθούν οι βέλτιστες τακτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου