Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Το γαρ πολύ του ΕΝΦΙΑ γεννά...ασχετοσύνη!

Και πέραν από την ψευτοατσιδοσύνη, η... ηλιθιότητα.


  Η αριστερούλικη κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα γιά... παράδες, αλλά και... επενδύσεις. Χωρίς μυαλό, χωρίς σχέδιο, χωρίς μέθοδο. Τσάτρα-πάτρα κι ό,τι αρπάξουμε από τους... "πλούούούσιους", που λέει κι η κυρα-Θεανώ. Έτσι μπερδεύει τους μηρούς της και βουλιάζει βαθύτερα στο μπρος-πίσω, το ράβε-ξήλωνε και -εν τέλει- στην αναξιοπιστία και την γελοιοποίηση. Με τραγικά όμως αποτελέσματα γιά τον φορολογικά ξεζουμισμένο λαό.
   Μετά την "κολοκυθιά": -"Και γιατί να γίνουν 4 οι δόσεις"; -"Αμ πόσες θες να γίνουν"; - "Να γίνουν 6" ! - "Και γιατί να γίνουν... 6"; - "Αμ πόσες θες να γίνουν";.... και πάει λέγοντας, ήρθε τώρα και η εμπλοκή με τα αγροτεμάχια, όπου -εκεί να δείτε σφαλιάρες που θα πέσουν- να τα απαλλάξουν -λέει-  από τον συμπληρωματικό φόρο. 
   Όμως η μεγαλύτερη ηλιθιότητα είναι η σύνδεση κάποιων απαλλαγών, (π.χ. ανοίκιαστα), με τους τόκους από... καταθέσεις! Όποιος έχει 300 ευρώ τόκους χάνει την μισή απαλλαγή και όποιος 600, ολόκληρη! Δηλαδή άσχετα πράγματα, τα οποία το μόνο που σηματοδοτούν είναι το σύμπλεγμα των λαϊκιστών τυχοδιωκτών κυβερνητών κατά των... εχόντων, (των, κατά την μαρμελαδού Θεανώ,... "πλούούούσιων"!). Αλλά δεν καταλαβαίνουν οι κομπλεξάριοι συριζαρέοι πως έτσι αποθαρρύνουν -αντιφάσκοντας κραυγαλέα με την ανάγκη επανάκτησης της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα- όσους έχουν χρήματα στα... στρώματα να τα γυρίσουν στις Τράπεζες! 
   - "Αφού σαν πρώτο μέτρο είναι η άσχετη συσχέτιση του ΕΝΦΙΑ με την κατοχή μειονεκτούντων ακινήτων και η -ουσιαστικά- αυθαίρετη κατάσχεση τόκων, σκέψου τί μέλλει γενέσθαι με... τα λεφτουδάκια μου, αν τα ξαναβάλω στην Τράπεζα. Βρε άστα εκεί που βρίσκονται. Κάλλιο γαϊδουρόδενε..."! Κάπως έτσι θα είναι η σκέψη όσων καλούνται να εμπιστευτούν τα κόπια τους στον Τσίπρα και όχι στη... μαξιλαροθήκη τους! 
   ΣΗΜ.: Προς άρση παρεξηγήσεως, ο γράφων δεν διαθέτει... καταθέσεις, δυσκολευόμενος να βγάλει τον μήνα με την σύνταξή του,  και συνεπώς τα ανωτέρω δεν τον αφορούν. Απλά επισημαίνει την ανοησία αυτών που κάποιοι -το ίδιο ανόητοι- εμπιστεύθηκαν γιά να τους φέρουν... ελπίδα, αξιοπρέπεια και αύξηση αποδοχών. Τρομάρα τους!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου