Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Νέος ΕΝΦΙΑ. Ευλογημένος ο ερχόμενος!

Η ντροπή ντροπή δεν έχει και χαρά στον που... δεν έχει!



   Όπως είναι χιλιοαποδεδειγμένο πλέον, αν δεν σκάσει με δύναμη η φάπα στον σβέρκο του Έλληνα και αν δεν χωθεί βαθειά στην τσέπη του η... "μαύρη χειρ" του Τρύφωνα Αλεξιάδη, γι’ αυτόν, (τον περήφανο ηλίθιο Έλληνα), πέρα βρέχει. Κάθεται αραχτός στον καναπέ του και απολαμβάνει ποδόσφαιρο του euro και πίτσα από το ντελίβερι.

   Έτσι, ενώ από μήνες πριν χαλούσε ο κόσμος γιά τις επερχόμενες και προγραμματισμένες περικοπές των συντάξεων, ο κλαυθμός άρχισε μόλις οι συνταξιούχοι προσήλθαν στα ΑΤΜ των τραπεζών και... εξεπλάγησαν! Γιά τέτοια εθνική ηλιθιότητα μιλάμε. Τρανταχτό δείγμα -άλλο ένα- της ευφυΐας μας ως λαού. Αυτής που έδιωξε τους κακούς Σαμαροβενιζέλους γιά να φέρει τους καλούς... Τσιπρομπαρουφάκηδες, οι οποίοι παρά λίγο να μας αλυσοδέσουν κιόλας, όπως προκύπτει από όσα εκπληκτικά έρχονται τώρα στο φως και αποφύγαμε στο τσακ. Αλήθεια ποιός μας εγγυάται πως δεν θα επαναληφθεί η προσπάθεια και μάλιστα με επιτυχία τούτη τη δόση, καθώς όλοι βλέπουν την συντελούμενη πρόοδο της μεθοδευμένης προσπάθειας εγκαθιδρύσεως αυταρχικού αριστερού καθεστώτος στη χώρα; (Σημ. Το «αυταρχικού» ας θεωρηθεί πλεονασμός του «αριστερού», καθ’ όσον αυτό διδάσκει η Ιστορία).


   Ήδη ανακοινώθηκε -σε όλους τους τόνους- η επερχόμενη λαίλαπα του νέου ΕΝΦΙΑ, με τη σχετική σφαλιάρα να προδιαγράφεται σε σφοδρότητα πέραν πάσης προσδοκίας. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται γιά τον φόρο που στο συνημμένο βίντεο δηλώνει πως θα καταργήσει ο... Ρούλης. (Ρούλης από το «Ψευταρούλης»). Όμως ο «ευφυέστερος λαός του κόσμου» -ναι αυτός που ψήφισε... ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να φύγει, πάση θυσία, ο... Σαμαράς- δεν νοιάζεται. Τώρα... λιάζεται στις παραλίες, γιά να μην ξεχνάμε και τη θείτσα  Σουρουκλεμέ.

   Όποιος έχει ασχοληθεί, σε μεγαλύτερο βάθος, με τη νέα αρχιτεκτονική και συγκρότηση του εκτρωματικού αυτού φόρου, (μειωμένο αφορολόγητο, συμπληρωματικός φόρος, οικόπεδα εκτός σχεδίου, πλήθος δόσεων, κ.λπ.), που ο... Ρούλης θα καταργούσε, προειδοποιεί. Όταν έλθουν τα ειδοποιητήρια θα γίνει... χαμός! Οπότε θα δικαιωθεί και ο Ρούλης, που τον έχω ακούσει με τ’ αυτιά μου να επαναλαμβάνει -όταν ήταν στην αντιπολίτευση και ευκαιρίας δοθείσης- με πολλή αυταρέσκεια και μεγάλη ικανοποίηση την γνωστή παπαρδέλα του Μάο, καθώς υποδέχεται το χάος που ο ίδιος δημιούργησε στην Κίνα: «Μεγάλη αναστάτωση, ευχάριστη κατάσταση»!


   Προετοιμαζόμενοι γιά τον λαϊκό ορυμαγδό που θ’ ακολουθήσει τη λαίλαπα ΕΝΦΙΑ, οι αρχιαπατεώνες που μας κυβερνούν, (το «πολιτικοί» είναι προ πολλού ξεπερασμένο και παραλείπεται), βυσσοδομώντας προκειμένου να κρατηθούν γαντζωμένοι στην εξουσία, έχουν επεξεργαστεί στα υπόγεια χαλκεία της «Κουμουντούρου» και «Μινίμου» την εξής δικαιολογητική σαχλαμάρα που -θυμηθείτε με- θα κυκλοφορήσει οσονούπω:

   - «Εμείς είπαμε πως ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα... τον καταργήσουμε!!! Όμως δεν υπάρχει ένας λογικός άνθρωπος που να μην αντιλαμβάνεται πως αυτό δεν μπορεί να γίνει προτού αντικατασταθεί το έσοδό του από τη σύλληψη της φοροδιαφυγής που θα... κάνουμε. Γι’ αυτό εργαζόμαστε σκληρά και ο κόσμος το καταλαβαίνει και το...  δέχεται»!!!! (Αυτή την... μικρή προϋπόθεση όμως, ποτέ δεν την ανέφεραν πριν! Τώρα την σκαρφίστηκαν).


   Επί λόγω τιμής, αυτά ελέχθησαν σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή από το μπάσο Καρακατσουλιό του γνωστού διδύμου, (με alter ego την τσιριχτού  Αυλωνίτου), και το άκουσα με τ’ αυτιά μου. Μάλιστα ήταν τόσο το θράσος της Καραψωροκώσταινας που το ξεστόμιζε ανερυθρίαστα, ώστε επιτίμησε  κιόλας -σε επιθετικό μάλιστα τόνο- τον παρουσιαστή που δεν... καταλάβαινε κάτι τόσο απλό και αυτονόητο!

   Όλη αυτή η σπείρα των θρασύτατων απατεώνων δεν είναι χαζοί ώστε να πετάνε τέτοιες απίθανες σαχλαμάρες που προσβάλουν την κοινή νοημοσύνη, (π.χ. Σπρίτζης: Άμα κλείσει ένας σταθμός θ’ ανοίξει άλλος! Ξεχνώντας πως δεν μπορεί οι 11 να γίνουν... 4, χωρίς να μείνει στο δρόμο κόσμος και κοσμάκης). Απλά μας δουλεύουν, δίνοντας επιχειρήματα -τάχα μου- στους σανοτρεφόμενους χαχόλους οπαδούς τους με τα οποία ικανοποιούν τα κούφια μυαλά τους.


   Πάντως, όλοι εμείς οι υπόλοιποι, τα... τσακάλια, με την αφροσύνη, την αμέλεια και τα κόμπλεξ μας, τους δώσαμε την ευκαιρία και το σκοινί να μας κρεμάσουν, όπως είπε και έκανε κάποτε κι ο αλήστου μνήμης Λένιν στη Ρωσία. Τώρα... χαιρετίσματα. Περαστικά και... υγιαίνετε. Φάτε στη μούρη κι έναν... Φίλη, να’ χετε και γιά τις επόμενες γενιές της αμορφωσιάς, της ήσσονος προσπαθείας και του σκοταδισμού που θ' ακολουθήσουν. Όμως  -όλα κι όλα- μάθηση δεν θα έχουν, θα έχουν δικαίωμα ψήφου από το... νηπιαγωγείο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου