Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Απλή αναλογική. Τακτικισμός, καιροσκοπία και συνέπειες.



Βουρ γιά την ολοκλήρωση του μπάχαλου!

Η ελπίδα ήλθε, είδε και απερχόμενη δεν αφήνει όρθιο... τίποτα!

   Η συζήτηση του θέματος, επί της ουσίας, δεν αντέχει στη βάσανο της κοινής λογικής. Εννοείται γιά την λεγόμενη «απλή και άδολη αναλογική». Το εκλογικό σύστημα που θα κάνει τη Βουλή... σούπερ μάρκετ κομμάτων και πάσης φύσεως... «ψώνιων» της πολιτικής.

   Αν, παρά ταύτα, υπάρχουν αφελείς που την υποστηρίζουν, κόντρα σε ό,τι παραδεδεγμένο εφαρμόζεται σε ολόκληρη την κοινοβουλευτική ανθρωπότητα, αυτοί είτε υπολείπονται της βάσεως, κατά την μέτρηση του IQ τους, είτε τυγχάνουν τόσο φανατικοί αριστεροί, ώστε δεν δίνουν δεκάρα γιά την κοινωνία και την λειτουργία της. Βλέπουν -παρωπιδιασμένα-  μόνο το... κόμμα και την αποτυχημένη ιδεολογία τους.


   Σε υποτιθέμενη εφαρμογή της... «απλής και άδολης», η ακυβερνησία που θα ακολουθήσει ας θεωρηθεί νομοτελειακό δεδομένο.  Το επιχείρημα: «Ο λαός με την ψήφο του θα τους αναγκάσει να... συνεργαστούν», πρόκειται γιά μπαρούφα πρώτης γραμμής! Όσοι γνωρίζουν, ακροθιγώς έστω, την ελληνική νοοτροπία καταλαβαίνουν πως το ανεβοκατέβασμα κυβερνήσεων θα ξεπεράσει το όριο της πρώτης μετεμφυλιακής περιόδου και τον ιταλικό τραγέλαφο της δεκαετίας του ’60. Διάφορα πολιτικά ψίχουλα -μία έδρα για κάθε 0,33% των ψήφων- θα γεμίσουν τα έδρανα της Βουλής και θα αναγορευτούν σε ρυθμιστές του πολιτικού γίγνεσθαι. Το πολιτικό παζάρι, η μικροσυναλλαγή σε προσκήνιο και παρασκήνιο, η διαπλοκή, η διαφθορά θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο όριο και θα σπρώξουν την χώρα βαθύτερα στο βάραθρο της παγκόσμιας ανυποληψίας. Με πολιτικούς  που θα θυμίζουν κάτι μεταξύ  λαχαναγορίτη και παλιού αργυραμοιβού της οδού Αθηνάς. Ασύστολα, ανερυθρίαστα, απροσχημάτιστα και... φόρα παρτίδα! Ήδη με τα τωρινά τερτίπια και τα παπατζήδικα κόλπα, όπου το bonus μπαινοβγαίνει συνέχεια και τα ποσοστά συμμετοχής στην είσοδο της Βουλής να ανεβοκατεβαίνουν, χωρίς κανείς να ξέρει πού θα κάτσει τελικά η μπίλια στην ανίερη εκλογική ρουλέτα που στήνει ο εκλογομάγειρας -πρώην πασόκος- Τειρεσίας, η συζήτηση περί το ζήτημα έχει επισκιάσει -αποπροσανατολιστικά- κάθε άλλο σοβαρό και ζέον πρόβλημα που μας απασχολεί, ως κοινωνία, και παίρνουμε μιά καλή πρόγευση του τί μας περιμένει... μετεκλογικώς.

   Ο συριζαρέικος τυχοδιωκτισμός, βλέποντας την κατρακύλα της δημοφιλίας του στο εξαπατημένο πόπολο που είχε την αφέλεια να πιστέψει -χωρίς περίσκεψη και προβληματισμό- τα μυθεύματα του... Ρούλη, (από το «ψευταρούλης»), επιδιώκει -μνησικακώντας- να ολοκληρώσει το ξεχαρβάλωμα που άρχισε αναλαμβάνοντας την εξουσία, (κάτι που δεν πρόλαβε να κάνει... ορθόδοξα)! Καταρρέοντας κάτω από τα δυσβάστακτα βάρη που τόσο υπερφίαλα επωμίστηκε λειτουργεί πλέον παραδειγματιζόμενος από τον βιβλικό Σαμψών. 
   Αναλογιζόμενος πως μας κυβερνούν υπουργοί σαν την μαρμελαδού Μεθούκλω, τον συντονιστή ραμολί... Μέντορα, τον κλεφτοκοτά μικροαπατεώνα του λιμανιού, τον ρομά της ενέργειας, τον λιμοκοντόρο κομπλεξικό με το μπόι του -στο οποίο θέλει να προσαρμόσει μισθούς και συντάξεις- τον Γιέτι των Ιμαλαΐων στην Υγεία και τόσα άλλα νούμερα που απεργάζονται το... καλό μας, αυτό που πάει να γίνει δεν με εκπλήσσει καθόλου. Και όσα ακόμη θα δουν τα μάτια μας! Με αβανταδόρους στην... πλατεία των ΜΜΕ, την τσιρίδα της παράλογης κυρά-Λένης-μπλουμ, την μπάσα κουτοπονηριά της Καραψωροκώσταινας, τον σαχλαμάρα νεαρούλη δικαιολογητή και ζαχαρωτή των πάντων και τον... «κουλτούρα να φύγουμε» λογοπλάστη... «Αναπλαισιωτή» της αρλούμπας.

   Το καταστροφικό έργο που άρχισε πριν ενάμιση χρόνο, με την ανερμάτιστη, καιροσκοπική και ανεύθυνη πολιτική που εφαρμόστηκε, πάει τώρα να ολοκληρωθεί με την παρακαταθήκη που θέλουν ν’ αφήσουν πίσω τους. Μετά την απέραντη ψευδολογία, την απαστράπτουσα ανικανότητα, την αισθητική κακογουστιά, τον κούφιο λαϊκισμό και την ξεπερασμένη ιδεολογία, πυροδοτούν το φυτίλι που θα εξασφαλίσει πίσω τους χάος κι ακυβερνησία γιά πολλά ακόμη χρόνια. Προφανώς γιά να μην ξεχαστεί το στίγμα της... «γιά πρώτη φορά αριστερά». Κάτι σαν τον... Ηρόστρατο να πούμε.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου