Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Η αξιοποίηση του Ελληνικού και άλλες... επενδύσεις.



Καλά ξεμπερδέματα
Πρόσω ολοταχώς γιά επενδύσεις. Με την... όπισθεν!
   Με την υπόθεση του Ελληνικού  γίνεται ένας μικρός χαμός, που προβλέπεται μεγαλύτερος και γενικότερος. Αρκεί να προσεχθούν κάτι μικρολεπτομέρειες, πίσω από τις οποίες -ως γνωστόν- κρύβεται ο διάβολος. 

   Με το αλαλούμ απόψεων των αρμοδίων Υπουργών δίνεται το μέτρο της φιλοσοφίας της νέας Κυβέρνησης στο ζήτημα των ιδιωτικών επενδύσεων. Το μαρξιστικό της DNA παθαίνει ναυτία και αντιδρά αλλεργικά και μόνο στο άκουσμα τέτοιων. Άλλο αν στο τέλος μαθαίνουμε ως και κινέζικα, προκειμένου να υποδεχθούμε, σύσσωμοι και με χαρά, τα Κινεζόπουλα. (-«Κορίτσια, ο Στόλος»!).
   Σε πρόσφατη ανάρτηση υποστήριξα τον κουτοπόνηρο χαρακτήρα αυτής της ανεδαφικής και αντιπαραγωγικής κοσμοθεωρίας, που τελικά καταντά και αντικοινωνική, αφού βλέπει μόνο μοιρασιά της πίτας και όχι την παρασκευή της. Και ιδού η απόδειξη.
   Δεν ξέρω πόσοι πρόσεξαν αυτά που ακούστηκαν χθες στο γυαλί από υψηλό στέλεχος της «Αυγής». Όσοι δεν, καλόν είναι να τα μάθουν. Και θα καταλάβουν πολλά.
   Είπε, λοιπόν, το… «στέλεχον», αποκαλύπτοντας την κυβερνητική τακτική επί του θέματος και την αξιοπιστία της, αλλά και την εθνική ξεφτίλα που μας περιμένει, όταν αποκαλυφθεί το νέο «δούλεμα». (Ξεχνώ την ακριβή διατύπωση, εγγυώμαι όμως την ακρίβεια του νοήματος). 
   - Ναι, εντάξει με την συμφωνία παραχώρησης, αλλά αυτή προβλέπει και την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να προβεί στην υπογειοποίηση της παραλιακής λεωφόρου. Και αυτό μιά αριστερή Κυβέρνηση δεν θα το κάνει ποτέ!
   Να πως σαμποτάρονται τα έργα και τρικλοποδιάζονται οι ιδιωτικοποιήσεις, ώσπου ο επενδυτής να πάρει των ομματιών του και να πάει ν' ανοίξει δουλειές αλλού. Εννοείται πως αντίστοιχα κόλπα και τερτίπια περιμένουν και όλες τις υπάρχουσες μεγάλες επενδύσεις, π.χ. Σκουριές Χαλκιδικής. Θα τους κάνουν τη ζωή δύσκολη με νόμους, διατάγματα ή αδράνεια, μέχρι να τα μαζέψουν και... δρόμο!  Το ίδιο περιμένει όσους κουτόφραγκους, αφελώς, πιστέψουν πως μπορούν να συνεννοηθούν με το αναξιόπιστο φιλομαρξιστικό ελληνικό κράτος της δημιουργικής ασάφειας και των λεβενταμύντορων του μαρξισμού. Όσοι, τέλος πάντων, τολμηροί και ριψοκίνδυνοι επιμείνουν να «σπρώχνουν» τα λεφτά τους στον Καιάδα του σοσιαλισμού. Αυτή είναι η λογική και φιλοσοφία της. Κι αυτός είναι ο μπούσουλας που θ’ ακολουθήσει προκειμένου να «εξισώσει» τα θρανία, όπως περήφανα εξήγγειλε και ο κ. Μπαλντάς -ο μαρξιστής. (Το «ν», είναι αυτό που περισσεύει από τον Baroufakis). 
   Με την θεοποίηση του γραφειοκρατικού κρατισμού και τον εξοβελισμό του απεχθούς ιδιωτικού κέρδους, η ισοπεδωτική προς τα κάτω προλεταριοποίηση αποτελεί τον απώτερο στόχο τους. Και αυτόν θα επιδιώξει η Κυβέρνηση του Δούρειου ίππου, της Δούρου και της Κομμουν-δούρου. Κατά τα άλλα θέλουμε να χτυπήσουμε την ύφεση, μας τσούζει που τα ταμεία είναι άδεια και από το κίνημα "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω", μεταπηδήσαμε στο "δώστε και σώστε"! Τρικυμία εν κρανίω.
   Φίλτατοι μπλέξαμε! Και μπλέξαμε άσχημα. 

   Όποιος αμφιβάλλει, ας διαβάσει βιβλία πρόσφατου ιστορικού περιεχομένου. Και αφού το «Κεφάλαιο» του Μαρξ φέρνει ανία, χασμουρητό και νύστα, ας διαβάσουν, π.χ. τους «Αγριόκυκνους» της Γιούνγκ Τσανγκ. Συνιστάται ένθερμα. Αν το κάνουν θα πάρουν «ντοκτορά»… προφήτη. Όποιος τώρα, δυσπιστεί, δεν πειράζει. Θα πάθει και θα μάθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου