Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Η απογείωση των "ντεγραβατάδος" της "Αυγής"


    Καλά δεν υπάρχει στάλα μυαλό εκεί στην Κουμουντούρου, (το "ντου", επί το λαϊκότερον), ώστε να αναλογιστεί πως πίσω από τα όποια διακρατικά παζαρέματα κρύβονται άνθρωποι; Με ελαττώματα, χούγια, αδυναμίες και ιδιοτροπίες, (όρα Στρος Καν), οι οποίοι όταν ευρίσκονται σε επίσιμο και αποφασιστικό πόστο θέλουν μεγάλη προσοχή στην αντιμετώπισή τους. Κι εσύ, ως ευρισκόμενος σε μειονεκτικότερη θέση, που εξαρτάσαι από την κρίση και τις αποφάσεις τους, οφείλεις να είσαι πολύ προσεκτικός στη συμπεριφορά σου. Είναι δυνατόν να παραγνωριστεί ο ανθρώπινος παράγων του "δυνατού", ο οποίος με ένα φου, μιά αδιόρατη κίνηση εύνοιας, ή μ' ένα νεύμα δυσαρέσκειας μπορεί να γείρει την παλάντζα απ' εδώ ή από κει και να σε φέρει τούμπα; 
   Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς πως τα λαϊκίστικα σαχλαμαρίσματα περί λύρας - πεντοζάλη και οι χυδαίες αθλιότητες, όπως το εικονιζόμενο σκίτσο, θ' αφήσουν ανεπηρέαστους Μέρκελ και Σόιμπλε; Ή μήπως πιστεύουν πως επειδή τα πολιτικά τους ιδεολογήματα θέλουν τον άνθρωπο τυφλό και ανεγκέφαλο εκτελεστικό όργανο, ο ανθρώπινος παράγοντας των λοιδωρούμενων Γερμανών ηγετών θα ενεργήσει εκβιαζόμενος από τέτοιες βλακώδεις ενέργειες, ως ψυχρό και ανεγκέφαλο ρομπότ, και μάλιστα υπέρ μας; Εκτός κι αν πιστεύουν πως οι διαδηλώσεις στους δρόμους μερικών χιλιάδων "αυθόρμητων" συριζάριων και η κατάργηση των κανόνων της ευπρέπειας στην εμφάνιση, (τους ξεσκίσαμε με τα πουκάμισα όξω!),  θα παρασύρουν σε κατάργηση,  πλην της λογικής και της πολιτικής ηθικής, και την κοσμιότητα στην αντιμετώπιση των συνομιλητών μας, έστω αντιφρονούντων.
   Σκέφτομαι και προσπαθώ ν' αναλογιστώ τί θα έγραφε η κομματική "Αυγή", αν είχαμε αντίστροφους ρόλους, από πλευράς ισχύος! Αν, δηλαδή, είμαστε εμείς οι δανειστές και ο Σόιμπλε δανειζόμενος και από κάτω μας! Επ' ευκαιρία θυμήθηκα πως σε κάποιο παγκόσμιο κομμουνιστικό συνέδριο στην Κίνα του Μάο, ένας ταλαίπωρος σύνεδρος, Τσέχοσλοβάκος... "σύντροφος", που τόλμησε να αντιτάξει στην κομματική γραμμή κάτι επουσιώδες, εδάρη ανηλεώς!
   Όμως αυτά έχει η οίηση της εξουσίας. Ιδίως όταν πέφτει σε ανώριμα και άπειρα χέρια. Ιππεύει το καλάμι και ίπταται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου