Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η ακατάβλητη δύναμη της πλατείας



"Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά..."!

"Podemos, heremos, venceremos"!

   Η Ελλάδα, μην το ψάχνετε, θα θριαμβεύσει και πάλι! Με τα φτερά και τον... αέρα που της δίνουν οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των…  «αυθόρμητων» στις πλατείες απανταχού της Γης. Από Αθήνα μέχρι το Ουαγκαντούγκου και από Ρεϋκιαβίκ μέχρι το Μογκαντίσου. Οι «ανθέλληνες» θα συντριβούν και πάλι! Ήδη τρέμουν από φόβο κι αλλάζουν συνεχώς κυλοτάκια. Το ένα πίσω απ' το άλλο.

   Η δυναμική αυτή τακτική καταδεικνύει την αδάμαστη θέληση του λαού και την μεγάλη αποτελεσματικότητά της. Δίνει... αέρα, που ως γνωστόν λυγίζει σίδερα, σαρώνει αντιστάσεις και κατατροπώνει αντιπάλους. Αυτό μου κατέβασε μιά λαμπρή ιδέα, καθώς την Πέμπτη ο Ολυμπιακός παίζει κάπου στο εξωτερικό, γιά το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, με ουκρανική ομάδα με όνομα γλωσσοδέτη.
   Δεν θα ήταν καθόλου άσχημο, αν ο ενθουσιώδης κόσμος των «γαύρων» οπαδών συγκεντρωνόταν, από απόψε κιόλας, στο Στάδιο Καραϊσκάκη και διατράνωνε, μέχρι τη λήξη του ματς, τη θέλησή του γιά αξιοπρέπεια και νίκη. Το γεγονός θα έδινε φτερά στα πόδια της ομαδάρας μας, ενώ θα έκοβε τ’ αυτιά και τις μύτες των αντιπάλων. Αν αυτό συμβεί, θεωρείται απολύτως βέβαιο πως η νίκη θα στεφανώσει τα ελληνικά… πόδια. Εάν, μάλιστα, η ιδέα είχε πέσει στο τραπέζι καμπόσους μήνες νωρίτερα, τί Ρεάλ, τί Μπαρτσελόνες και κουροφέξαλα μου λέτε, το Τσάμπιονς Λινγκ θα περνούσε στη χώρα μας, όπου και θα παρέμενε μόνιμα. Με τη δύναμη της…  πολιτικής βούλησης της πλατείας πάντα!

   Αμ εκείνον τον Παναθηναϊκό, πού τον πάτε; Αν στο «προξενιό» του απίθανου Τσάκα, (τον θυμάται κανείς;), με τον Σαουδάραβα «πρίγκηψ», είχαν βοηθήσει με την ατσάλινη δύναμή τους μερικές «αυθόρμητες» συγκεντρώσεις χιλιάδων «βάζελων» στη Λεωφόρο, τώρα ο αραβικός πακτωλός των πετροδολαρίων θα περνούσε από την οδό Τσόχα και θα πότιζε το σουρομαδημένο χορτάρι του Σταδίου «Απόστολος Νικολαΐδης». 

   Τελικά, με την αεριοπροωθητική δύναμη της πλατείας, που ξελιγωμένη από την πείνα και τη λιτότητα -τρεφόμενη επί πενταετία με γίγαντες-  διεκδικεί πλέον αξιοπρέπεια, αφθονία και αστακομακαρονάδα, όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Και αυτό θα γίνει σίγουρα!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου