Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Αφορολόγητο 12000 ευρώ. Μιά καραμέλα που έλειωσε… άγλειφτη!



Το αφορολόγητο των 12000 απέθανεν. Ζήτω το νεκραναστημένο ΤΑΪΠΕΔ!



  Με λίγα λόγια. Σαφή, σταράτα και με ευκολονόητο παράδειγμα. Η φιλοσοφία της φορολογίας εισοδήματος στηρίζεται  -και πρέπει- στην εξής λογική. Αυτοί που κερδίζουν λίγα να πληρώνουν λίγα και όσοι κερδίζουν πολλά, περισσότερα. Με κλίμακα στην οποία να μεγαλώνει η αναλογία, καθ’ όσον κάποιος που κερδίζει πάρα πάρα πολλά, δεν θα πεινάσει δα, αν βάλει το χέρι δυσανάλογα βαθύτερα στη τσέπη. Αποτέλεσμα. Οι οικονομικώς ασθενέστεροι καταβάλουν ψίχουλα και οι γίγαντες… φούρνους ολόκληρους.

   Με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα οι 12000 ευρώ σημαίνει ένα χιλιάρικο το μήνα, ποσό μάλλον αξιοζήλευτο γιά πολύ μεγάλο μέρος των Ελλήνων. Συνεπώς, με βάση την παροιμία: «φασούλι, το φασούλι…», αν κάθε φορολογούμενος των μέχρι 12000, καταβάλει ένα μόνο «φασούλι», θα δημιουργηθεί φασολάδα ικανή να θρέψει όλους τους συνταξιούχους της χώρας. Συνεχίζω τον συλλογισμό. Η επόμενη κατηγορία φορολογουμένων είναι πολύ μικρότερη σε πλήθος. Επομένως, γιά να φτιαχτεί η ίδια «φασολάδα» που έφτιαχναν οι προηγούμενοι με ένα φασόλι έκαστος, θα πρέπει οι επόμενοι να προσφέρουν ολόκληρο σακούλι φασόλια! Αποτέλεσμα. Προϊόντος του χρόνου, θα πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των φτωχών και πάμπτωχων και θα μειώνεται, μέχρις εξαφάνισης, η λεγόμενη «μεσαία τάξη». Το έργο που άρχισε η προηγούμενη Κυβέρνηση, που ενήργησε απαράδεκτα γιά τον αστικό της προσανατολισμό -ως μητραλοίας- θα ολοκληρώσει η νέα. Όμως ετούτοι, τουλάχιστον, θα είναι συνεπείς στις ιδεοληψίες της και στον χρησμό που διατύπωσε ο Λένιν: «Οι αστοί θα μας δώσουν μόνοι τους το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε»! Ήδη στο πρώτο σκέλος επαληθεύτηκε με τις τελευταίες εκλογές. 

   Το ευτύχημα γιά τη χώρα και μόνη της ελπίδα, η ένταξή μας στην Ε.Ε. και οι άμυνες που προκύπτουν απ’ αυτήν. Αφού τα λεβεντόπαιδα που μασάγαν σίδερα, σχίζαν μνημόνια, διώχναν τρόικες και έκαναν τη Μέρκελ να χορεύει πεντοζάλη, χορεύουν τώρα καρσιλαμά και γλύφουν όπου έφτυναν. Και γιά να κάνουν τώρα… τσίσα θα παίρνουν την άδεια των… «θεσμών». Όσο γιά τους εναπομένοντες «αυτοϊκανοποιημένους» χαχόλους τους, αυτοί θα βολευτούν -υπερήφανα και σαφώς- με «δημιουργική ασάφεια» και άλλες μπαρούφες του καθ’ ύλην αρμόδιου σαχλέουρα παραμυθατζή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου