Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ακριβός χορός, πανάκριβο σκίτσο!



"Ήξεις αφήξεις ου εν πολέμω θνήξεις"
(βάλτε το κόμμα εσείς)

Ο Αλέξης ίπταται λεβέντικα. Η Άντζελα, τρίτη εξ αριστερών, αναμένει τη σειρά της!
   Κανείς δεν βλέπει, κανείς δεν ακούει, κανείς δεν μιλάει. Όμως όλοι ξέρουν κι όλοι το διαισθάνονται.
Ας υποθέσουμε, εντελώς φανταστικά, μία πελώρια ζυγαριά ακριβείας κι επάνω της ένα τεράστιο φορτίο σιδηρομετάλλευμα χιλιάδων τόννων, να ισορροπεί στο δεκάκις εκατομμυριοστό. Ας φανταστούμε, τώρα, ένα φτερό μικρού πουλιού που πλανάται στον αέρα, να έρχεται και να κάθεται στο φορτίο. Η ζυγαριά θα γείρει αμέσως! 
   Όποιος νομίζει πως ένας αμετροεπής «πεντοζάλης», ή ένα χυδαίο προσβλητικό σκίτσο δεν φέρνουν συνέπειες και δεν «πληρώνονται», έχουν λάθος μεγάλο. Κι ας το ξανασκεφτούν, βάζοντας τον εαυτό τους ως τον δυνατό πρωταγωνιστή και διάδικο, σε ανάλογη περίπτωση.
   Όποιος θεωρεί πως οι λαοί δεν φταιν να πληρώνουν ολέθρια σφάλματα της ηγεσίας τους, αγνοούν τα ιστορικά πεπραγμένα και διδάγματα. Ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν Ιστορία. Στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία οι λαοί επιλέγουν αυτούς που τους εκπροσωπούν και η ευθύνη των πράξεων των εκπροσώπων τους επιστρέφει και διαχέεται στον λαό. Το ιστορικό δράμα που παίζεται τώρα, έχει και συνέχειες. 

   Ας μην αυταπατώμεθα. Η συμφωνία με τους Ευρωπαίους θα κλείσει σύντομα. Μόλις η σαλαμοποίηση των υποχωρήσεων της ελληνικής πλευράς φθάσει στο επιθυμητό όριο που έχει θέσει η απέναντι, ισχυρή πλευρά, οι υπογραφές θα πέσουν. Και αμέσως θ’ αρχίσουν οι ενορχηστρωμένοι πανηγυρισμοί της νέας Κυβέρνησης για την περηφανή νίκη που κατήγαγαν οι δυνάμεις του καλού, κόντρα στις δυνάμεις του σκότους!

   Και μία πρόβλεψη. Από την επομένη θ’ αρχίσει η κατεδάφιση των συμπεφωνημένων και το κρυφτούλι με τη νέα τρόικα, ή όπως αλλιώς θα λέγεται το τριμερές εποπτικό όργανο. Ό, τι γινόταν και με τους προηγούμενους. Διαστρέβλωση, υπεκφυγή και άγιος ο Θεός. Διατάγματα, οδηγίες, εφαρμοστικά, διευκρινιστικές εγκύκλιοι, κ.λπ. Το γνωστό «ροκάνισμα». 
   Ήδη τρία νομοσχέδια καθυστερούν, παρατεταγμένα στην αφετηρία, περιμένοντας την πιστολιά του αφέτη -την υπογραφή της συμφωνίας- για να κατατεθούν. Η αναβολή γίνεται για να μην θεωρηθεί η κατάθεση ως μονομερής ενέργεια. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται κι «ο λύκος κι αν εγέρασε….»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου