Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

«Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα»!



-Μού έριξε, αλλά έφαγα κιόλας!
-Πο γιά ωρέ το πεζεβέγκ!
   Η γνωστή ατάκα του Καραγκιόζη μετά τη συμπλοκή του με τον Βεληγκέκα, αναβιώνει.

Σοφίστηκαν κάποτε στη Κουμουντούρου πως μπορεί ν’ αλλάξουν «την Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον άλλο κόσμο», κατά το γνωστό σωβινιστικό των Ληξουριωτών Κεφαλλονητών.. 
   Μαζεύτηκαν, λοιπόν, καμιά σαρανταπενταριά νοματαίοι και με ψυχή και σώμα… «ενού ανθρώπου», όπως λέει κι ένας εξόχου μορφώσεως απίθανος τύπος από το σινάφι -ο οποίος παρά τρίχα έχασε το Υπουργείο Παιδείας από τον ελεγειακό υμνητή πέους και αιδοίου- και άρχισαν τη δράση.
   Πρώτο μέλημα να κουνήσουν λιγάκι παραπέρα το λόφο της Ακροπόλεως, γιατί τους έκοβε τον ήλιο. Άρχισαν λοιπόν να σπρώχνουν με δύναμη, με τη βοήθεια του γκουρού της οικονομικής επιστήμης, ο οποίος έβγαζε μακρόσυρτους κι ακαταλαβίστικους χρησμούς -σαν αναβιώσασα Πυθία- εντυπωσιάζοντας αδαείς και κοριτσόπουλα, με την ξυρισμένη σοφή του κεφάλα και τα ξεκούμπωτα πουκάμισα. Στο κόλπο του… σπρωξίματος κάλεσαν και τους… «αυθόρμητους» οπαδούς της πλατείας, οι οποίοι άρχισαν να σπρώχνουν κι αυτοί… αερίζοντας με αξιοπρέπεια, κάτω από την αεροπροωθητική εσωτερική ενέργεια του πατροπαράδοτα εθνικού μας εδέσματος. 
   Έσπρωχναν, έσπρωχναν, έσπρωχναν αυτοί, φύσαγαν, φύσαγαν, φύσαγαν οι άλλοι… αξιοπρεπώς, αλλά δυστυχώς η Ακρόπολη έμενε αμετακίνητη στη θέση της!
Έτσι στο τέλος, τα μάζεψαν και ανέβαλαν τη σωτηρία της Ελλάδας, της Ευρώπης και όλου του άλλου κόσμου γιά… αργότερα. Σε ευθετότερο χρόνο. 
   Επί του παρόντος, κύριο μέλημα το πώς θα σερβιριστεί στους χαχόλους -γιά τους άλλους δεν χρειάζεται, δεν προσδοκούσαν- το αποτέλεσμα και πώς θα γίνει το ξύδι μέλι και το κρέας ψάρι, όπως στους καλόγερους του Ροΐδη. Οι εποχές του Πεντζαρόπουλου, του «ήρωα του Τάμπερε» αναβιώνουν. Ήρωας μεν, ήττες δε! (Στον ρόλο του αείμνηστου τερματοφύλακα, ο απίθανος λαμπερός αριστερός «εστέτ» του τζετ σετ και της παγκόσμιας θεωρητικής οικονομίας).

   Έτσι, αφού δεν επετεύχθη η μετάβαση από την «λιτότητα» στον «λιτό βίο»(!), όλη η προσπάθεια, προκειμένου να γίνει η χώρα «Γη της Εξαγγελίας», θα ξεσπάσει μετά μανίας επί της κεφαλής των μισητών αντιπάλων. Της αστικής τάξης. Επ’ ωφελεία της ισοπεδωτικής προλεταριοποίησης και του κοινωνικού κράτους. Αφού έσπασαν τα μούτρα τους εκεί που δεν τους παίρνει, το βάρος θα πέσει στο εσωτερικό μέτωπο. Άτεγκτα και αταλάντευτα. Προκειμένου να φανεί πως η νέα Κυβέρνηση τηρεί τα υπεσχημένα. Ήδη -και όπως πάντοτε συμβαίνει- άρχισαν από την Παιδεία, όπου σαφώς εξηγγέλθη από τον αρμόδιο Υπουργό πως η αριστεία, αποτελεί όνειδος και ντροπή! Αιώνιος σπίλος και ρετσινιά που πρέπει να… «καθαριστεί» αμέσως, με πρώτο βήμα την κατάργηση των πειραματικών προτύπων σχολείων και των προαγωγικών εξετάσεων. Μπάτε σκύλοι αλέστε!

   Και έπεται συνέχεια. Εργασιακά, φορολογικά, συνταξιοδοτικά, μεταναστατευτικό. Θα φάμε καλά. Όρεξη να υπάρχει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου