Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

"Δημιουργικές ασάφειες και αυτοϊκανοποιήσεις"



Τί έχουν ν' ακούσουν τ' αυτιά και να δουν τα ματάκια μας!
- Μαμάάά τρέχα,  ο μπαρουφάκης με τρίχες!
  Η υπόθεση θα μπορούσε να είναι πολύ σοβαρή, αν δεν ήταν τόσο γελοία! Αναφαίρετο δικαίωμα του καθ’ ενός, να λέει ό,τι θέλει και να κάνει ό,τι θέλουν… οι «τρείς θεσμοί». Να αυτοδουλεύεται και να αυτοϊκανοποιείται με το αυτοδούλεμά του. Δεν μπορεί όμως να μας δουλεύει όλους και να μας αυτοϊκανοποιεί με τις αυτοϊκανοποιήσεις του! Τουλάχιστον όσους δεν προσέρχονται αυθορμήτως σ’ αυτή τη διαδικασία. 
   Ως γνωστόν, ο μαρξισμός εκτός από αντιπαραγωγικό και αναχρονιστικό σύστημα -φως φανάρι- είναι και κουτό. Καθόλου έξυπνο, αλλά πολύ πονηρό. Γι’ αυτό, έναν αιώνα τώρα, παλεύει και πελαγοδρομεί μάταια να βρει σταθερή  και μόνιμη πελατεία. Όπου εφαρμόστηκε με τη μπότα της βίας πάντα, εξωπετάχτηκε με την κλωτσιά της ειρήνης και της λαϊκής αγανάκτησης. Δεν υπάρχει ούτε ένα (1!) κράτος στον κόσμο που να ορθοπόδησε με δαύτο. Ο πρώτος και τελευταίος έξυπνος κομμουνιστής ηγέτης, ο Γκορμπατσώφ, όταν είδε κι αποείδε πως δεν γίνεται τίποτα κι ο δρόμος δεν βγάζει πουθενά, κατέβασε ρολά, κλείδωσε το μαγαζί και παρέδωσε το λουκέτο.
   Στα καθ’ ημάς τώρα. Η σπουδαιότερη -κατ’ εμέ- απόδειξη της απέραντης ηλιθιότητος του συστήματος είναι οι προγραμματικές δηλώσεις του νέου Υπουργού Παιδείας κ. Μπαλντά, (το «ν» που πέταξε ο Baroufakis), ο οποίος άρχισε το λόγο του δηλώνοντας με στόμφο πως είναι μαρξιστής! Παρ’ όλον ότι κατά τεκμήριον πρόκειται περί μορφωμένου ατόμου, αμερικανογενούς εκπαίδευσης-κολλεγιόπαις γαρ- έχει πάθει τέτοια σύγχυση φρενών και ιδεών που θέλει, λέει, να εξισώσει το πρώτο θρανίο -τους επιμελείς μαθητές- με το τελευταίο. Δηλαδή τους σκράπες, καταργώντας εξετάσεις! Γιατί, λέει πάλι, η αριστεία και η πρωτιά είναι ρετσινιά και δημιουργούν κόμπλεξ στους… κουμπούρες. Οπότε ας γίνουν όλοι πάτοι να τελειώνουμε! Βέβαια, αν υποθέσουμε πως -ο μη γένοιτο-  χρειασθεί κάποτε χειρούργο γιά μιά π.χ. σοβαρή εγχείρηση καρδιάς, σίγουρα θα ψάξει γιά κάποιο γιατρό ολοβούτηχτο στο ρετσίνι, στο Ωνάσειο βεβαίως και όχι στο Κρατικό Νικαίας. Αν όχι στο Rash Hospital του Σικάγου!

   Όμως εκείνο που εξοργίζει περισσότερο όλους εμάς, τους μη… «αυθόρμητους», είναι ότι προσπαθούν να μας πείσουν πως η Γη δεν γυρίζει από δυσμάς προς ανατολάς, ούτε το αντίθετο. Αλλά από βορρά προς νότο!

   ΥΓ. Και κάτι ύστατο γιά τον Μανώλη Γλέζο. Είναι προτιμότερο να σε τιμά και σέβεται ο αντίπαλός σου, παρά οι «δικοί» σου. Γιατί ο πρώτος λειτουργεί με επίγνωση της αντιπαλότητος, οπότε οι απόψεις του γιά σένα είναι σταθερές και αμετάβλητες. Μαζί κι ο σεβασμός, αν υπάρχει. Όμως οι «δικοί» σου....; Α΄, όλα κι όλα! Έτσι και δεν τους κάνεις πάντα το χατίρι, έτσι και τολμήσεις διαφωνία, έτσι κι ακολουθήσεις τη συνείδηση και όχι τη «γραμμή», φίδι κολοβό που σε περιμένει! Έχεις να φας «φτύσιμο» που θα 'ναι όλο δικό σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου