Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η παραχάραξη της Ιστορίας και οι πολιτικές σκοπιμότητες.

Eπικαιρότης

   Η παραπληροφόρηση, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία είναι σύμφυτα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ιδίως της Αριστεράς η οποία καπηλεύεται ιερά και όσια αλά καρτ και κατά το αφελές δοκούν της.
   Όταν αφιερώνεις τη ζωή σου αποκλειστικά στη συνεχή μελέτη και εξονυχιστική ανάλυση, βυζαντινού τύπου, του Μαρξ, δεν σου περισσεύει χρόνος παρά μόνο για «πασαλείματα» στην αρχαία ελληνική γραμματεία.
   Έτσι είναι φυσικό να μπερδεύεις τις μυθολογικές 50 Δαναΐδες, τις κόρες του βασιλιά της Λιβύης Δαναού, με τους «συμπατριώτες» τους καταληψίες-κομάντος της Ελλάδος, αρχικά, και της Νομικής, εν συνεχεία.
   Οι μεν Δαναΐδες, φόνισσες ας μην ξεχνάμε, παρουσιάστηκαν στο Άργος και «ικέτεψαν» για άσυλο. Παρακάλεσαν γονατιστές, δεν απαίτησαν, δεν έκαναν κατάληψη και δεν έβαλαν όρους, διεκδικώντας «δίκαια» και «δικαιώματα»!!! Και το αίτημά τους ετέθη στην κρίση του λαού!
   Ο δε προδότης στρατηγός Παυσανίας κατέφυγε στον ναό της Αθηνάς στη Σπάρτη, καταδικασμένος σε θάνατο από τους συμπατριώτες του, γιά να γλιτώσει την εκτέλεση, κάτι που δεν απέφυγε τελικά αφού οι Σπαρτιάτες σφράγισαν τις πόρτες του ναού και τον άφησαν να πεθάνει, ανενόχλητος, από ασιτία!

   Πού βρίσκει αναλογία και συνάφεια ο «Έλλην» τέως αρχηγός και οι λοιποί όψιμοι εμβριθείς γνώστες της ελληνικής ιστορίας, «αλληλεγγυούχοι» συνοδοιπόροι και ομοϊδεάτες της κ. Ρεπούση με το πρόσφατο γεγονός, αλλά και το σύνολο του προβλήματος; Γιατί τα μπερδεύει όλα και τα γενικεύει;
   Οι φόνισσες Δαναΐδες (σκότωσαν τους άντρες τους) καταδικάστηκαν και από τους θεούς (πίθος των Δαναΐδων), εδιώκοντο δικαίως στη χώρα τους και δεν πήγαν στο Άργος για καλύτερη ζωή (οικονομικοί μετανάστες). Όσο για τον προδότη Παυσανία, άστε το καλύτερα. Πολύ ατυχές το παράδειγμα, αφού συνειρμικά οδηγεί στο σφράγισμα των θυρών της Νομικής και στον, λόγω «απεργίας πείνας» (πολύ sic διατύπωση της λέξης «ασιτία»), αφανισμό των ταλαίπωρων λαθρομεταναστών!
  
   Τελικά, όλες αυτές οι λεκτικές φιοριτούρες τι σχέση έχουν με τα Πανεπιστήμια, τον επιστημονικό και πολιτιστικό ρόλο τους στη διαδικασία δημιουργίας και παροχής υψηλού επιπέδου γνώσεων, την «ελεύθερη διακίνηση των ιδεών», και μπλα, μπλα, μπλά…., όταν η παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία του «ασύλου», εν ονόματι, δήθεν, της ελευθερίας και της δημοκρατίας και η διάχυτη φαυλότητα της διαπλοκής, της διαφθοράς και της συναλλαγής κατάντησαν το όλο σύστημα που λέγεται «πανεπιστημιακή κοινότητα» (από πομπώδη λόγια και φούμαρα άλλο τίποτα!) σε ένα άθλιο συνονθύλευμα «βολέματος», άκρατου και φρενήρους κομματισμού, επιστημονικού ευνουχισμού και, από πλευράς γνώσεων, πλήρους μεσαιωνικού σκοταδισμού. Δηλαδή μπάχαλο!
  
   Όταν μπερδεύεται η «βούρτσα με την π……..» !!!





3 σχόλια:

  1. – "Θεωρούμε ότι η χώρα που ζούμε έχει δημοκρατία και πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συμφωνίας".

    Κατάλαβες; Οι διεθνεις συμφωνίες λένε καταλάβετε την Ακρόπολη και απαιτείστε την κατάργηση του Guandanamo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια blogger γραφει να τους πάμε κουβέρτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γάρ πολύ της τρόικα γεννά παραφροσύνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή