Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Η φάμπρικα του "ασύλου", ως ελληνική πρωτοτυπία, παγκοσμίως!

Επικαιρότης

   Στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, ένας βουλευτής του ΚΚΕ αγορεύων και υπεραμυνόμενος του θεσμού του ασύλου, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής (επί λέξει).
   - «Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι κατάχτηση του λαϊκού εργατικού κινήματος»!!!
  
   Επειδή δεν μπορώ ποτέ να φανταστώ ασχετοσύνη ή αιθεροβασία σε τέτοιο και τόσο μέγεθος, απλά πιστεύω ότι πρόκειται περί μιας ακόμη κουτοπονηριάς του ΚΚΕ, που στόχο έχει την παραπληροφόρηση των αφελών οπαδών του. Και εξηγούμαι.
   Το λαϊκό εργατικό δυναμικό, το οποίον αναγνωρίζω, τιμώ και σέβομαι απεριόριστα, αφού μια ζωή συνεργάστηκα αρμονικά μαζί του, δεν ασχολείται με Πανεπιστήμια και πανεπιστημιακές σπουδές. Άντε να φτάσει, το πολύ και σε μικρή μειοψηφία, μέχρι το απολυτήριο του Γυμνασίου. Συνήθως τελειώνει η ακαδημαϊκή του καριέρα στο Δημοτικό. Κατά συνέπειαν δεν έχει καμία σχέση με «διακίνηση επιστημονικών ιδεών» και μεθόδους προστασίας της, («άσυλα» και άλλα τέτοια)!
   Άρα η ως άνω επίκληση του κ. βουλευτού εκφράζει παραλογισμό, κουτοπονηριά και κομματική ιδιοτέλεια, αφού είναι πασίγνωστον (και οπωσδήποτε εις γνώση του) ότι τα Πανεπιστήμια αντί να παρέχουν επιστημονική παιδεία και μόρφωση στο γνωστικό τους αντικείμενο, αποτελούν, κατά βάση, κομματικές γιάφκες και ανενόχλητα στρατόπεδα «αντάρτικου πόλεως», φωλιές διακίνησης ναρκωτικών, εκπαιδευτήρια κατασκευής «μολότωφ» και κρησφύγετα κάθε μορφής αναρχικών και λοιπών κακοποιών και περιθωριακών στοιχείων. Το δε «άσυλο» εξασφαλίζει σίγουρο καταφύγιο όλων αυτών, που λειτουργούν ως κομάντος. «Χτύπα και κρύψου»!
  
   Ο εξοβελισμός των ελληνικών Πανεπιστημίων από τον πίνακα των 200 καλυτέρων του κόσμου και ο διαγκωνισμός τους με τα αντίστοιχα της Βιρμανίας, της Νιγηρίας και του Μπαγκλαντές, σε θέσεις γύρω στο 400 με 600 (!), αποτυπώνει εύγλωττα την κατάσταση και το χάλι τους! Αλλά ποιος αριστερός νοιάζεται πραγματικά γιά παιδεία, σπουδές και μόρφωση. Χαβαλές να γίνεται, πολιτικό τζέρτζελο, συναλλαγή με τους τελείως ανυπόληπτους διαπλεκόμενους καθηγητές και μπόλικη αριστερή ρητορεία και τύφλωση. Αποτέλεσμα η λοβοτομή της νεολαίας και η εύκολη πολιτική της εκμετάλλευση.
   Τέτοιες πολιτικές ακολουθήθηκαν επί 30/ετία, εν ονόματι τάχα, του εκδημοκρατισμού της Παιδείας (συνδικαλισμός από το νηπιαγωγείο!) και ο τόπος έπιασε τώρα πάτο, βουλιάζοντας στο τέλμα της διαφθοράς, της αντιπαραγωγικότητος και της αρχής της «ήσσονος προσπαθείας»!
  
   - Αν θέλεις να καταστρέψεις μια χώρα, διάλυσέ της την Παιδεία. Και αυτό έγινε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου