Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Η υπόθεση της σφαγής στο Δίστομο, η πολιτική απάτη και η επερχόμενη καπηλεία !

Θέσεις - Απόψεις

Η ιστορία του ολοκαυτώματος του Διστόμου στις 10/6/1944 και η περιπετειώδης αναζήτηση ηθικής δικαίωσης και υλικής αποζημίωσης για τα, περίπου, 200 αθώα θύματα της βάρβαρης σφαγής είναι γνωστά σε όλη την μέχρι τώρα περιπετειώδη εξέλιξή της. Εκείνο που, πιθανόν, δεν είναι γνωστόν είναι η πολιτική απάτη (μία ακόμη πασοκική) που μεθοδεύεται.
Το 2000, νομίζω, είχε καταστεί τελεσιδίκως εφαρμοστέα η δια πλειστηριασμού εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Γερμανικού Δημοσίου στην Ελλάδα για την εξεύρεση χρημάτων προς αποζημίωση των θυμάτων.
Η απόφαση όμως δεν προχώρησε γιατί χρειαζόταν, λέει, η προσυπογραφή του Έλληνα Υπουργού της Δικαιοσύνης (παγκόσμια νομική πρωτοτυπία!), η οποία και δεν μπήκε ποτέ!!!
Και έρχεται τώρα η Ελλάδα, δια του αξιότιμου και αξιόπιστου Πρωθυπουργού της,
να υποστηρίξει στο Δικαστήριο της Χάγης το «δίκαιο ελληνικό αίτημα», που τελικά ικανοποιήθηκε μέσω…. ιταλικών δικαστηρίων!!! (Δηλαδή Ομόνοια - Σύνταγμα, μέσω Κηφισιάς!).

Πρέπει κάποιος να είναι πολύ ηλίθιος για να μη μαντεύει το παρασκήνιο αλλά και τη συνέχεια και το κλείσιμο αυτής της υπόθεσης.
α) Σε παρελθόντα χρόνο, άγνωστο πότε, πώς, γιατί και με ποιά ανταλλάγματα, έχει συμφωνηθεί το «πνίξιμο» της υπόθεσης των πάσης φύσεως γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων. Το αποδεικνύει το ότι μηδέποτε ετέθη, δημοσίως και υπευθύνως, το ζήτημα και η συμπεριφορά του Έλληνα Υπουργού της Δικαιοσύνης, όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία το ξεκίνησε και το περαίωσε.
β) Η ίδια, εκείνη, συμπεριφορά αποδυναμώνει μέχρι μηδενισμού τις πιθανότητες θετικής απόφασης στο Δικαστήριο της Χάγης. Με απλή λογική οι δικαστές, εκεί, θα σκεφτούν ότι αν η απαίτηση της Ελλάδος ευσταθεί γιατί την μπλοκάρισε ο ίδιος ο Έλληνας Υπουργός ;
Άρα….. μην τρέφετε αυταπάτες θετικής έκβασης.
γ) Βεβαίως ο κ. Γ. Παπανδρέου (με τους εκατοντάδες παμπόνηρους καθοδηγητές και εμπνευστές των πάντων, συμβούλους του) θα καπηλευθεί δεόντως την υπόθεση.
«Ο καλός Έλληνας Πρωθυπουργός διεκδικεί αλλά να, οι κακοί …. ανθέλληνες δικαστές αδίκησαν άλλη μία φορά τη χώρα μας. Τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και την ελευθερία, τη χώρα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού, τη χώρα ….. μπλα, μπλα, μπλά ……..».
Άλλη μία παπανδρεϊκή σαπουνόφουσκα που εκτοξεύεται με στόμφο, γιά λόγους εντυπώσεων, και θα σκάσει στην ώρα της, αφήνοντας κι αυτή το ίδιο κενό και το ίδιο τίποτα, όπως πλήθος προηγουμένων πομπωδών πρωθυπουργικών μπουρμπουλήθρων.

Και, εννοείται, ότι μπόλικοι χαχόλοι χειροκροτητές θα το χάψουν κι αυτό μαζί με τα γνωστά χρυσοπληρωμένα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ που θα το προπαγανδίζουν έντονα.

Τελικά όλοι είμαστε «άξιοι» και «αντάξιοι». Άλλοι του μισθού μας κι άλλοι της μοίρας μας!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου