Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ο Εξοχώτατος κ. Αντιπρόεδρος και ο Δράκος του Κόμοντο.

Επικαιρότης

   Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε έκπληκτοι ένα μπαράζ δηλώσεων και τοποθετήσεων του αξιότιμου κ. Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως. Δηλώσεις τερατώδεις, αντάξιες του δέματος, του ύφους και του ήθους του ατόμου.
   Οι αρχαίοι έλεγαν, (νομίζω ο Διογένης) "Οία η μορφή, τοιάδε και η ψυχή"!
   Ουδείς, πιστεύω, θα αμφιβάλλει γιά το απωθητικόν, τουλάχιστον, έως αηδιαστικόν και εμετικόν της φυσικής παρουσίας του. Πλαδαρός, με κοιλιά σαν πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, γουρλωμένα αγελαδίσια μάτια, νυσταλέο βλέμμα και αργόσυρτο βήμα.
   Θυμίζει έντονα τον περίφημο δράκο του Κόμοντο (νησί της Ινδονησίας), του μεγαλύτερου εναπομείναντος (πλην Παγκάλου) σαυροειδούς ερπετού. Κάτι σαν μικρογραφία δεινοσαύρου!
Ο δράκος αυτός, πλην των εμφανισιακών ομοιοτήτων με τον κ. Αντιπρόεδρο και των διατροφικών του αναγκαιοτήτων και συμπεριφορών, διαθέτει και κάτι ακόμη κοινό με αυτόν. Ένα δηλητηριώδες σάλιο. Όταν δαγκώσει το θύμα του, έστω και με αμυχή, τα βακτηρίδια του σάλιου του το σκοτώνουν ταχύτατα!
   Αντίστοιχα, τα εκτοξευόμενα "σάλια" του κ. Αντιπροέδρου, εξ ίσου αηδιαστικά και δολοφονικά, μολύνουν και σκοτώνουν και εξ αποστάσεως, μεταδιδόμενα με τα πάσης φύσεως ερτζιανά και άλλα κύματα.

   Η επιδεικνυόμενη ανοχή στην αμετροέπεια του εν λόγω κυρίου, που καθυβρίζει και συκοφαντεί, με διάφορους τρόπους και σε διαφορετικές περιπτώσεις, σχεδόν το σύνολο του ελληνικού λαού με τις απαράδεκτες, ανοίκειες και ανήθικες δημόσιες τοποθετήσεις του, επιδέχεται πολλών ερμηνειών.

   Η στήλη καταθέτει τη δική της, μη διατυπωθείσα, ουδαμού και περιέργως, εισέτι.

   Από την εποχή που είχαν συνυπάρξει στο Υπουργείο Εξωτερικών, ως Υπουργός και Υφυπουργός, οι κ.κ. Πάγκαλος και Γ. Παπανδρέου ήταν γνωστή η αμοιβαία αντιπάθεια που έτρεφε ο ένας για τον άλλον. Μάλιστα ο αναιδής κ. Αντιπρόεδρος είχε αποκαλύψει, κάποτε σε συνέντευξή του, την ανικανότητα του κ. Παπανδρέου, προτρέποντας, σε περίπτωση ανόδου του στην Πρωθυπουργία, να εγκαταλείψουμε τη χώρα! 
   Κατά συνέπειαν, η διατήρηση του κ. Παγκάλου στην τιμητική θέση του "μηδέν πράττειν", τό αδρανές πόστο του Αντιπροέδρου, μαζί με το δικαίωμα της αθυροστομίας,  (άσε τον τρελό να λέει!) δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι ο κ. Αντιπρόεδρος κάπου "έχει στο χέρι" τον κ. Πρωθυπουργό και..... αλίμονό του αν τολμήσει να τον θίξει ή να τον κουνήση από το αργόμισθο πόστο του!  Θα τον φάει.... ο δράκος!

   Τα ανωτέρω αποτελούν άποψη της στήλης με βάση τις ολοφάνερες ενδείξεις και το μαθηματικό "ο. ε. δ." (όπερ έδει δείξαι!).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου