Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Η διακίνηση των ιδεών, το άσυλο και η λογική επαγωγή.

Θέσεις - Απόψεις

   Ο ορισμός που θεσπίζει νομοθετικά κάθε «άσυλο» προκύπτει από την αναγκαιότητα υπάρξεως χώρων όπου θα εξασφαλίζεται το ακαταδίωκτο και οι προσφεύγοντες ικέτες. Αρχαιότατος θεσμός προστασίας του «διαφορετικού» και του «ετερόδοξου» από τον φανατισμό, τον σκοταδισμό και το μίσος κάθε αλλόδοξης μανίας και κάθε κατευθυνόμενης οχλοκρατικής ενέργειας.
   Μέτρο απολύτως σωστό και λογικό το οποίο στον σκοταδιστικό Μεσαίωνα υιοθετήθηκε, κατ’ αρχήν, από τα Πανεπιστήμια της Μπολόνια και των Παρισίων γιά την προστασία της επιστημονικής έρευνας και της προόδου των επιστημών, έναντι του άκρως συντηρητικού και πνευματικά αγκυλωμένου κατεστημένου της εποχής το οποίο προκειμένου να διατηρήσει τα κεκτημένα του προνόμια εμάχετο κάθε διαφαινόμενη πρόοδο και εξέλιξη. Με λίγα λόγια το πανεπιστημιακό άσυλο εκάλυπτε και προστάτευε την «ελεύθερη διακίνηση πνευματικών και επιστημονικών ιδεών» και τους φορείς τους που γιά την εποχή του αποτελούσε άκρως προχωρημένη και προοδευτική κατάκτηση.

   Ας έρθουμε τώρα στην σημερινή εποχή και την χώρα μας. Εκατοντάδες εφημερίδες, δεκάδες κανάλια και μυριάδες blogs δημοσιεύουν καθημερινά δισεκατομμύρια απόψεων, από άκρως λογικές και χρήσιμες έως εντελώς βλαπτικές και θεότρελες, χωρίς να εμποδίζεται, να παραβλάπτεται ή να ποινικοποιείται η διακίνησή τους. Κατά συνέπεια ο μηχανισμός «διακίνηση ιδεών» δεν χρειάζεται ειδικούς χώρους για να προστατευτεί, να δημιουργήσει και να διαδοθεί.
   Η εμμονή στην διατήρηση τέτοιων χώρων (Πανεπιστήμια) και τέτοιων εννοιών (άσυλο) αποτελεί, κατ’ αρχήν, εμμονή σε αναχρονιστικούς, συντηρητικούς και άχρηστους, πρακτικά, θεσμούς. Η οποιαδήποτε αναφορά σε ανάγκη «προστασίας της διακίνησης ιδεών» παραβιάζει ανοιχτές θύρες.

   Σήμερα, εντέχνως και εκ του πονηρού, έχει μετακινηθεί το αντικείμενο του ασύλου από το «επιστημονικό γίγνεσθαι», που αποτελεί και τον ουσιαστικό λόγο υπάρξεως των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, στο επίπεδο της καθαρά πολιτικής δραστηριότητος και διαμάχης.
   Με την αμέριστη συμπαράσταση των διαπλεκομένων πρυτανικών αρχών, -οι οποίοι προκειμένου να διατηρήσουν τα προνόμια και τα πάσης φύσεως οφίτσιά τους αβαντάρουν με θέσεις, ανοχές ή και συνειδητή προσχώρηση, τη στάση και τη συμπεριφορά της κάθε μαχητικής αριστερής ή αριστεριστικής μειοψηφίας, η οποία τους ψηφίζει και τους εκλέγει-, έχει αλλάξει τελείως ο σκοπός και ο ρόλος των Πανεπισημίων.
   Αποτέλεσμα όλου αυτού του φαύλου αχταρμά η σημερινή κατάντια των Ανωτάτων Πνευματικών Ιδρυμάτων μας. Η εμφάνιση των πανεπιστημιακών κτιρίων, η ποιότητα της παρεχομένης πανεπιστημιακής γνώσης και μόρφωσης και η ανυποληψία των χορηγουμένων πτυχίων στη διεθνή αγορά. Πλήρης ξεφτίλα και εθνική ντροπή!  Ο πρόσφατα δημοσιευθείς πίνακας αξιολόγησης των Πανεπιστημίων της Υφηλίου εμφανίζει την καταβαράθρωση των ημετέρων. Άξιος μισθός αναξίων ταγών!

   Η Αριστερά, που γιά προφανείς λόγους καπηλεύεται το θέμα του ασύλου, αυτοδιαψεύδεται και από το πλήθος των διαφορετικών ψηφοδελτίων που κατεβάζει κάθε φορά που γίνονται εκλογές! Ποιός την έχει εμποδίσει, από την μεταπολίτευση και εντεύθεν, να διατυπώνει και να διακινεί τις απόψεις της μέχρι το τελευταίο μέτρο της ελληνικής επικράτειας; Το πολυσχιδές των «συνιστωσών» και η πολυδιάσπαση των ιδεών και απόψεών της μόνο περιορισμό σκέψης και καταδίωξη πολιτικής δράσης δεν προδίδει!
  
   Αλλά ας έρθουμε στην πράξη. Η κυκλοφορία στους χώρους του Πολυτεχνείου ναρκομανών, λαθρομεταναστών και πάσης φύσεως περιθωριακών τύπων αποτελεί «πρόοδο»; Το χάλι της Εμπορικής με τις, μέσα και γύρω, απλωμένες πραμάτειες και τις «στομωμένες» όζουσες τουαλέτες και τις λυσσαλέου αντικοινωνικού μίσους επιγραφές στους τοίχους αποτελεί «διακίνηση ιδεών»; Η αυθαίρετη και με τον «τσαμπουκά» μιας χούφτας ανόητων και επιπόλαιων νεαρών της Νομικής Σχολής κατάληψη από 250, περίπου, ταλαίπωρους, αλλά όχι και τόσο αφελείς και ανύποπτους, ως προκύπτει, λαθρομετανάστες, οι οποίοι «κατασκήνωσαν» μέσα και, άκουσον, άκουσον, διαπραγματεύονται γιά τα «δικαιώματα» και τα «δίκαια αιτήματά» τους!!!
   Ποια «δικαιώματα» και ποια «αιτήματα» δικαιούται να έχει και να διατυπώνει θρασύτατα σε μια χώρα ένας απρόκλητος και απρόσκλητος «εισβολέας» της;
   Δεν μπορούν να καταλάβουν οι πάσης φύσεως «προοδευτικοί» που βγαίνουν στα κανάλια και επικαλούνται τις «μανούλες των δυστυχισμένων λαθρομεταναστών» ότι η προκείμενη περίπτωση αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου και ότι η χώρα απειλείται ευρισκόμενη, ήδη, υπό κατοχή στρατιών εξαθλιωμένων εισβολέων (ποτέ στην ελληνική ιστορία δεν είχαν εισρεύσει στη χώρα περισσότερες ξένες «δυνάμεις») οι οποίοι την σπρώχνουν ακόμη περισσότερο στη φτώχεια, τη διάλυση και την αποσύνθεση;

   Η στήλη πιστεύει ότι όχι μόνο το γνωρίζουν αλλά και το επιδιώκουν. Αφού δεν κατάφεραν να περάσουν την ιδεολογία τους και να αποκτήσουν πολιτική δύναμη σε εποχές άνθησης και ευμάρειας στη μέση αστική τάξη, το επιχειρούν με τη διάλυση νόμων και θεσμών και με την οικονομική εξαθλίωση της κοινωνίας, την οποία προσπαθούν να «μπολιάσουν» στην εξαθλίωση με την εισαγωγή και υπόθαλψη εκατοντάδων χιλιάδων πεινασμένων λαθρομεταναστών, γιά να την κάνουν ακόμη πιο φτωχή και πιο ευκολορυμούλκητη στους κόλπους τους!


   Υ.Γ. Σε πρωινή εκπομπή άκουσα τον κ. Α. Αλαβάνο (ναι, εκείνον το σαχλαμάρα που ζητούσε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών, επειδή, λέει, ….. και πού, αν εκλεγόταν Περιφερειάρχης, θα απαγόρευε την είσοδο στην Ελλάδα της Τρόϊκα!!), εν μέσω διαφόρων λοιπών ανοησιών που του επέτρεπαν να εκστομίζει (καλά να πάθουν, αφού τον βγάζουν στον αέρα και τον ανέχονται να πετάει κοτσάνες) να χαρακτηρίζει ως μη Έλληνες, όσους πρεσβεύουν την κατάργηση του ασύλου! (Εννοείται, μεταξύ αυτών και εγώ!).

   - Μπά, δεν το ξέραμε !!! Καλέ τί μας λέτε!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου