Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Η κοντή μνήμη του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας ή «Ο αναμάρτητος, πρώτος τον λίθον βαλέτω»

Επικαιρότης


   Ο κ. Κ. Παπούλιας εκτελεί άψογα τα, ομολογουμένως όχι και πολύ δύσκολα, καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
   Όμως η τελευταία του παρέμβαση και προτροπή για ποινικές διώξεις των πάσης φύσεως φοροδιαφευγόντων και φοροκλεπτών, όσο ορθή κι αν είναι, ανακαλεί στη μνήμη, (σε όσους, τυχόν, εξακολουθούν να την διατηρούν ακέραια) την περίπτωση ατόκου δανεισμού, (και με συμβολαιογραφική πράξη, παρακαλώ), του τότε Υπουργού κ. Κ. Παπούλια προς τον, τότε, Πρωθυπουργό κ. Ανδρ. Παπανδρέου, ποσού 10.000.000 δραχμών, προκειμένου ο τελευταίος να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά στην ανέγερση της περίφημης βίλας της κ. Μιμής, στην Εκάλη!
   (Σημ. Σε παρόμοιες συγκινητικές φιλικές χειρονομίες προέβησαν και πολλοί άλλοι!).

   Εννοείται ότι μοναδικός λόγος της, οπωσδήποτε «σικέ», χειρονομίας αυτής ήταν η δικαιολόγηση κάποιων ενοχλητικών «πόθεν έσχες» και να «ντριπλαριστούν» οι πάσης φύσεως δημιουργούμενες φορολογικές εμπλοκές!
   Δηλαδή περίπτωση καραμπινάτης φοροδιαφυγής του τότε Πρωθυπουργού, με την συνεργία «φίλων» και συνεργατών!

   Κατόπιν τούτου, και επειδή ο λαός λέει σοφά, «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», φρόνιμο θα ήταν ο, όντως, σοβαρός και συνετός κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποφεύγει δηλώσεις και αναφορές που ξυπνούν δυσάρεστες αναμνήσεις και μας γυρίζουν σε κορυφαίες, από πλευράς φαυλότητας και αμοραλισμού, εποχές στις οποίες πρωταγωνιστούσε αρνητικά, δυστυχώς, και ο ίδιος. (Εκών άκων και παρά τη βούλησή του, όπως πιστεύουμε).

   Μακάρι η, οπωσδήποτε, ορθή παραίνεση του κ. Προέδρου να εγκλείει και χροιά, όψιμης έστω, αυτοκριτικής και μεταμέλειας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου