Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η περιπέτεια της Νομικής, οι φόβοι του "αύριο" και το κόλπο της "αλληλεγγύης".

Επικαιρότης

   Τώρα που έληξε αναίμακτα το επεισόδιο της Νομικής, όχι όμως και αβλαβώς γιά το κύρος του κράτους, και αφού ο δρ. Αμπντούλ και η παρέα του «απεφοίτησαν» με άριστα μετά από ταχύρυθμες σπουδές 6 ημερών εκεί, η προσοχή πλέον στρέφεται στην επόμενη ημέρα.
   Δυστυχώς η κακή αρχή έγινε και ο ασκός του Αιόλου άνοιξε αποδεικνύοντας, πάνω απ’ όλα, την αδυναμία της Κυβέρνησης να διαχειριστεί σοβαρά θέματα και της ατολμίας του κρατικού μηχανισμού ν’ αντιμετωπίσει κρίσεις, έστω κατά τι, μεγαλύτερες της καθημερινής διεκπεραιωτικής ρουτίνας.
Άρκεσαν, έστω και σαν πολιορκητικός κριός, 250 λαθρομετανάστες (βολεμένοι και τακτοποιημένοι σε δουλειά και στέγη, κατά δήλωση των ιδίων), να διασχίσουν επισήμως τη μισή Ελλάδα και να κάνουν μαλλιά-κουβάρια ένα ευρωπαϊκό κράτος (το 29ο κατά δημοσιευθείσα αξιολόγηση, ισχυρότερο και πλουσιότερο (sic) -τρομάρα μας- στον κόσμο!) εγκαθιστάμενοι, ανενόχλητοι και σαν καλοί νοικοκυραίοι σε Πανεπιστημιακό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας! Το γεγονός αποτελεί, πλην των άλλων, και δείγμα γραφής του τι μέλλει γενέσθαι.
   Σκεφτείτε τι πρόκειται να γίνει, όταν με το καλό, συνειδητοποιήσουν τα μιλιούνια των εξαθλιωμένων υπολοίπων λαθρομεταναστών που φυτοζωούν στη χώρα πως ο δρ Αμπτούλ διαπραγματεύτηκε, από ίσου επιπέδου, με θεσμικούς (Πρύτανης) και κρατικούς (Εισαγγελείς, Αστυνομία) φορείς, αλλά και την ίδια την Κυβέρνηση του τόπου για «δικαιώματα» που δεν έχει κατά τον Νόμο, αφού μπήκε στη χώρα παράνομα και λαθραία και «αιτήματα» που, ουσιαστικά, εκβιάζουν το κράτος και την κοινωνία.
   Η επόμενη διαπραγμάτευση, πολύ φοβάμαι, ότι θα γίνει με όρους υποτελείας, εκ μέρους του κράτους, και σε ρυθμό υπαγορεύσεως όρων και προϋποθέσεων.

   Δυστυχώς, το πνευματικό επίπεδο του συνόλου των εμπλεκομένων, μηδέ των «αλληλέγγυων» εξαιρουμένων οι οποίοι συγχέουν την ευφυΐα με την πονηριά, εγγυάται ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν κατά το «δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι»!  Και οι μεν ταλαίπωροι λαθρομετανάστες, στην απελπισία τους, ακουμπάν εύκολα σε κάθε προσφερόμενο να τους συμπαρασταθεί και βοηθήσει, τάχα, στον αγώνα τους, οι δε φιλάνθρωποι «αλληλεγγυούχοι», κλασσικοί «3Μ/ιστές», (από τα αρχικά "Μιζέρια, Μοχθηρία, Μίσος"), ψυχροί, σκληροί και άτεγκτοι γιά όλη την κοινωνία, πλην των αυστηρά περιεχομένων στο γκρουπούσκουλο της «συνιστώσας» τους, εκμεταλλεύονται το δράμα αυτών των ανθρώπων και «επενδύουν» σ’ αυτούς, ως εν δυνάμει μελλοντικών ψηφοφόρων τους.
Σιγά μην ενδιαφέρονται γιά την κοινωνία και τον «άνθρωπο», τύποι που αγκαλιάζουν, υποστηρίζουν και εγκολπώνονται κάθε λογής αντικοινωνικό, περιθωριακό και κακοποιό στοιχείο!

   Όσοι παρακολούθησαν στα κανάλια, τα ασυνάρτητα σαλιαρίσματα κάποιων που ποντάριζαν στον οίκτο των αφελών, τα φληναφήματα κάποιων ακατανόητων «κουλτουριαρέων» του μηδενισμού και τα παραληρήματα κάποιων οργίλων ανοργασμικών μαινάδων, εύκολα μαντεύει τι μας περιμένει σαν χώρα και σαν λαό, τώρα που ο οικονομικός μαρασμός και το γενικό ξεχαρβάλωμα μας καθιστά ιδιαιτέρως ευάλωτους, τυπική περίπτωση "Ανοχύρωτης Πόλης".
   «Μάθανε πως «γ…..αστε» και πλακώσανε κι οι γύφτοι»!

   Υ.Γ. Από καιρού προβληματιζόμουν γιατί οι «προοδευτικοί» συριζαίοι αποφεύγουν, σαν τον διάβολο το λιβάνι, τον όρο «λαθρομετανάστης», ενώ και υπαρκτός και δόκιμος είναι και σωστά αποδίδει το υποκείμενο και την πράξη.
   Το μυστήριο λύθηκε σήμερα, όταν κάποιος τιτλούχος προοδευτικάριος σε γνωστό κανάλι, επέμενε μετά μανίας, (με νεφελώδη και άσχετα δικά του επιχειρήματα), στον όρο «παράνομος μετανάστης», αντί «λαθρομετανάστης», λες και υπάρχει διαφορά ουσίας!
    Η πονηρή διαφορά έγκειται στη σύνθετη ονομασία! Αν καθιερωθεί ο σύνθετος όρος, εύκολα με την πάροδο του χρόνου, θα μπορεί να παραληφθεί το πρώτο συνθετικό και να εξισωθούν στη συνείδηση του κάθε απλοϊκού ή αφελούς ο κάθε νόμιμος μετανάστης με τον κάθε παράνομο. Όλοι «μετανάστες»! Άρα, de facto, ίσα δικαιώματα!
   Αναλογιστείτε γιατί μεγάλη προσπάθεια γίνεται στο Σκοπιανό να μην αναγνωριστεί ονομασία με δύο λέξεις, εκ των οποίων η μία θα είναι η «Μακεδονία». Σε λίγο η όποια άλλη θα ξεχαστεί και .... πάει, το πουλάκι πέταξε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου