Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ

Θέσεις - Απόψεις

Η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία. Οι πειραματισμοί, οι αυτοσχεδιασμοί και οι παλινδρομήσεις σπρώχνουν τη χώρα βαθύτερα στο χάος. Σε λίγο η λαϊκή οργή θα έρθει να ολοκληρώσει τη καταστροφή. Απαιτούνται άμεσες λύσεις με αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου πολιτικού στελεχιακού δυναμικού της χώρας.
Η ελαχιστότητα του μωροφιλόδοξου κ. Παπανδρέου του οποίου οι ηγετικές ικανότητες εξικνούνται, το πολύ, μέχρι δευτεροκλασάτο Υπουργείο και η ανεπάρκεια του νεοεκλεγέντος κ. Σαμαρά εγγυώνται γιά ότι χειρότερο σενάριο έχει διατυπωθεί.
Η κρίση υπερβαίνει τις μικροπολιτικές και κομματικές αντιπαλότητες καθώς και την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών. Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια.
Το μόνο, εκ των ενόντων, κυβερνητικό σχήμα που θα μπορούσε να οδηγήσει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα το τόπο, με την μεγαλύτερη δυνατή λαϊκή συναίνεση είναι μιά υπερκομματική κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον μόνο σώφρονα και ψύχραιμο τεχνοκράτη πολιτικό άνδρα, τον οποίον διαθέτει η χώρα, τον κ. Κ. Σημίτη. Με την συμμετοχή του κ. Κ. Καραμανλή και την αυστηρή επιλογή προσώπων από όλο το πολιτικό φάσμα, που θα διαθέτουν τη πολιτική ευθύτητα, λεβεντιά και ειλικρίνεια ενός κ. Λομβέρδου και θα μπορέσουν να προχωρήσουν αγνοώντας το πολιτικό κόστος στις αναγκαίες αποφάσεις. Η στήλη ελπίζει να πρυτανεύσει, επί τέλους, η ψυχρή λογική. Το μόνο ζητούμενο η μεθόδευση γιά να κρατηθούν τα προσχήματα. Τρομάρα μας !

2 σχόλια:

  1. Ax Orphea,

    Ο Καραμανλής ΔΕΝ θέλει να κυβερνά!!! Πότε θα το καταλάβουμε. Μάζεψε τα μπογαλάκια του και πάει βόλτες στην αλλοδαπή.
    ΔΙάβασε το ενδιαφέρον α΄ρθρο του καθηγητή Μαλιγκούδη http://malingoudis.blogspot.com/2010/01/i.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αναφορά μου στο κ. Καραμανλή έχει σχέση με την αξιοποίηση όλων των αξιόλογων πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Και, αναμφισβήτητα ο κ. Καραμανλής αποτελεί μέρος τους.
    Αν, τώρα, θέλει η δεν θέλει να μετάσχει στην, κατά την άποψή μου, αναγκαία συστράτευση γιά τη "σωτηρία" του τόπου (κάτι που πολλές φορές έχει επικληθεί καθ' υπερβολήν όμως τώρα αποτελεί πραγματική αναγκαιότητα) είναι προσωπική του επιλογή.
    Και αυτό θα μετρήσει στη κρίση της Ιστορίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή