Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

"ΟΛΙ" ΡΕΝ και "ΣΤΑΝ" ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Θέσεις - Απόψεις

Καλά, είναι δυνατόν να μην έχει γίνει ακόμη αντιληπτή από σύμπασα την ελληνική κοινωνία η πρωθυπουργική ανεπάρκεια. Πως είναι δυνατόν, ένας άνθρωπος που γιά να πει, έστω, καλημέρα θα πρέπει να συμβουλευτεί γραπτό κείμενο, να κυβερνήσει το κλυδωνιζόμενο καράβι της χώρας μέσα σ’ αυτή τη φουρτούνα.
Άβουλος και διστακτικός προσπαθεί να ισορροπήσει, ζαλισμένος και πελαγωμένος από το πλήθος και το μέγεθος των προβλημάτων. Παρακολουθεί αμήχανος τις αντιφατικές και διασταυρούμενες απόψεις όλων των ειδών και αποχρώσεων, που ο κάθε άσχετος «αρμόδιος» εκτοξεύει πειραματιζόμενος, μέσα στην αναμπουμπούλα, και εκμεταλλευόμενος τη παραζάλη, το μούδιασμα και την αδυναμία αντίδρασης του μισολιπόθυμου λαού.
Ο συνειρμός που προκαλεί το όνομα του αντικαταστάτου του κ. Αλμούνια είναι αναπόφευκτος, όπως και οι «νέες περιπέτειες» που θ’ ακολουθήσουν. Με μόνη διαφορά ότι τα καμώματα του καλοκάγαθου ανθρωπάκου με το μουστακάκι και το χαζό ύφος, παρ’ ότι εξ ίσου κωμικά με τα αντίστοιχα του πρωτότυπου, θα έχουν τραγικές συνέπειες σ’ έναν ολόκληρο λαό.
Προς στιγμήν τα διάφορα ΜΜΕ καταφέρνουν και μισοκρύβουν τη «γύμνια του βασιλιά», στρογγυλεύοντας και εξωραΐζοντας, αλλά γιά πόσο ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου