Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΜΠΙΡΜΠΙΛΟΣΗΜΑ

Θέσεις - Απόψεις

Η νεαρά Υπουργός, (συγγραφεύς των Πρωθυπουργικών λόγων), των πολεοδομικών και περιβαλλοντογικών αναστατώσεων, μέχρι τώρα εκινείτο μεταξύ αιθεροβασίας και ανοησίας. Με βάση ανώτερες σπουδές, σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος και όλες τις πρωτοποριακές οικολογικές θεωρίες κινείται στη θεωρητική σφαίρα των σπουδών της και τις πειραματικές εφαρμογές μεθόδων που η πρακτική τους εξαργύρωση απαιτεί χρόνο σταδιακής εφαρμογής, περαιτέρω έρευνα και, πάνω απ’ όλα πόρους που στη παρούσα περίοδο δεν υπάρχουν και, άρα, αποτελούν άκαιρη και περιττή πολυτέλεια γιά τα οικονομικά της χώρας. Διαπράττει το ίδιο λάθος που κάνουν όλοι οι περισπούδαστοι «καθηγητάδες» που λειτουργούν, ξεκομμένοι από τη σκληρή πραγματικότητα, προσκολλημένοι με παρωπίδες στις θεωρίες και τις διατριβές τους κάνουν ασκήσεις επί χάρτου.
Του λοιπού, εξελίσσεται σε πολύ επικίνδυνο τρωκτικό γιά το απισχασμένο πορτοφόλι του κάθε πολίτη.
Την πιο ακατάλληλη στιγμή διαλέγει γιά να εφαρμόσει , πειραματικά και αψυχολόγητα, ελέγχους ενεργειακής συμπεριφοράς υφισταμένων κτιρίων. Θεσπίζει άκαιρα "πιστοποιητικά" και διάφορα "παντεσπάνια" που τα συνδέει με τη πώληση και ενοικίαση του κάθε διαμερίσματος μέσω επιτροπών, ελέγχων και διαφόρων διαδικασιών γνωστής από το παρελθόν φερεγγυότητος και τρόπου λειτουργίας. Κάτι που, πλην του αναμφισβήτητου κινήτρου μικροσυναλλαγής και διαφθοράς, λόγω των οικονομικά χαλεπών καιρών, θα δημιουργήσει άσκοπη και ατελέσφορη αναστάτωση, αλλά και ένα, επί πλέον, χαράτσι γιά την πολλαπλά και πανταχόθεν πληττόμενη ακίνητη ιδιοκτησία.
Και δεν τελειώνουν εκεί οι φαεινές ιδέες της ρηξικέλευθης Υπουργού. Ετοιμαστείτε γιά απόψεις που ρίχνουν στο Καιάδα της άσκοπης σπατάλης τις δαπάνες του πολύπαθου Αχελώου καθώς και την επαναφορά της «τακτοποίησης» των ημιυπαίθριων χώρων με «τάχα» συνταγματική κάλυψη αλλά με αγριότερο χαράτσι.
Γιά το τελευταίο κρατείστε σημείωση. Στο μέλλον θα γελάσουμε καλά ! ( Εκτός αν τυγχάνετε ιδιοκτήτες τέτοιου χώρου, οπότε μάλλον θα κλάψετε γοερά ).
Σίγουρα η, κατά τη γνώμη μου, σύντομη θητεία της κ. Μπιρμπίλη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος κλπ. δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου