Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

"Αγρότες μόνοι ψάχνουν " !

Γιά γέλια και γιά κλάματα

Για πρώτη φορά η στήλη παρακολουθεί τόσο προσεκτικά όλο αυτό το τζέρτζελο που γίνεται, σε ετήσια βάση, με τους αγρότες. Τα μπλόκα, τους αποκλεισμούς των εθνικών οδών και τα πάσης φύσεως αιτήματά τους. Και τελικά διαπιστώνει ότι το αγροτικό πρόβλημα, στο σύνολό του, είναι τόσο περίπλοκο και σύνθετο και οι πιθανότητες επίλυσής του τόσες όσες και οι πιθανότητες επίλυσης του δήλιου προβλήματος. Κάθε μπλόκο και διαφορετικά ζητούμενα. Μύλος ! Απλώς όλη αυτή η επαναστατική γυμναστική με τα τρακτέρ, τα πανό και τα μπλόκα τελειώνει μόλις τσιμπολογήσουν κάποια έξτρα επιδότηση, καθένας με την επιχειρηματολογία του και… άντε πάλι από χρόνου !
Η μόνη διαφορά του φετινού σκηνικού είναι η ευειδέστατη κυρία Υπουργός της , διά βίου, Γεωργίας (η όπως αλλιώς λέγεται τώρα, μακρόσυρτα, το Υπουργείο της).
Από όλα τα , διά τηλεοράσεως, λεχθέντα προκύπτει ένα απίθανο αλαλούμ μονολόγων, μεταξύ αιτημάτων των αγροτών και απαντήσεων της κ. Υπουργού, της οποίας ο κλασικός πασοκικός λόγος, ασαφής, γενικόλογος και αποπροσανατολιστικός θυμίζει έντονα τον ιδρυτή της παράταξης, γνήσιο πολιτικό κατάλοιπο του οποίου αποτελεί η κ. Υπουργός. Δηλαδή λέει πολλά χωρίς να καταλαβαίνει κανείς τίποτα ! Το μόνο σαφές, αδιαμφισβήτητο και απολύτως κατανοητό γεγονός στο φετινό χάος των αγροτικών κινητοποιήσεων είναι η μετ΄ επιτάσεως απαίτηση των αγροτών να έρθει η κ. Υπουργός σε άμεση επαφή με τα ό ρ γ α ν ά τους !
Συμπερασματικά, η στήλη κατανοεί πλήρως τη μαζικότητα των αγροτικού κινήματος και το βάσιμο του συγκεκριμένου αιτήματος ! Διότι, πώς να το κάνουμε, άλλο η φάτσα του κ. Χατζηγάκη και άλλο της κ . Μπατζελή. Επί τέλους, ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα !

ΥΓ. Η στήλη διαθέτουσα μία λεμονιά, τρεις πορτοκαλιές, μία μουσμουλιά και πέντε ρίζες ελιές σκέφτεται σοβαρά να δηλώσει αγρότης να προετοιμάσει το «συνδικαλιστικό» της όργανο και να ζητήσει, επειγόντως, συνεύρεση !

(Ναι, ναι, ξέρει καλά ελληνικά, γιά όσους γνωρίζουν επίσης !)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου