Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ, ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ, Ω ΕΜΦΥΛΙΕ !

Σχολιασμοί

Τελικά, γιά την αριστερά η έννοια «εμφύλιος» είναι σκοπός ζωής. Μία ψύχωση. Κυκλοφορεί στο αίμα της σαν παραισθησιογόνο. Από τότε που τέλειωσε ο γνήσιος στο Γράμμο και το Βίτσι άρχισαν να της δημιουργούνται στερητικά σύνδρομα. Γι’ αυτό και συνεχώς δημιουργεί διάφορες αντιπαλότητες γιά να συντηρεί το «πάθος» της με ότι πιο πρόχειρο βρίσκει, αφού ο ταξικός της αντίπαλος δεν ασχολείται πιά μ’ αυτήν σοβαρά. Και ο πιό εύκολος και προσιτός δρόμος είναι η δημιουργία αντιπαλοτήτων μέσα στους κόλπους της. Κολιγιάννης κατά Ζαχαριάδη, ΚΚΕ εσ. κατά ΚΚΕ εξ., ΚΚΕ κατά ΣΥΝ, ΣΥΝ κατά ΣΥΡΙΖΑ, και πάει λέγοντας. Κοκορομαχίες γιά ασήμαντες ψιλοδιαφορές. Υψίστης, γι’ αυτούς, πολιτικής σημασίας αλλά μεγάλης ανοησίας γιά όλους τους απ’ έξω. Σήμερα μάλιστα, με τον εμπλουτισμό της από νέο κόσμο, καλομαθημένους αργόσχολους γιάπηδες του καναπέ, της φραπεδιάς, της πατρικής χρηματοδότησης και της υψηλής θολοκουλτούρας, το παιχνίδι άνοιξε. Δημιούργησαν ένα πλήθος «συνιστωσών» (sic) βαφτισμένων με συνδυασμό 3 – 4 κεφαλαίων αρχικών, αρλουμποειδών εννοιών και μέσω ακαταλαβίστικων η δυσνόητων φράσεων προσπαθούν, ομφαλοσκοπούντες, όχι να συμβάλλουν θετικά στα πολιτικά δρώμενα του τόπου αλλά να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου. Και η πολιτική τους βυζαντινολογική «κολοκυθιά» καλά κρατεί.
Σήμερα, ενώ γύρω τους ο κόσμος χάνεται και μαζί η ιστορική ευκαιρία της αριστεράς να τοποθετηθεί με προτάσεις, συντεταγμένα, ρεαλιστικά κι εποικοδομητικά, στα προβλήματα της χώρας. Αυτό που τους απασχολεί είναι ο….Κουβέλης. Το μείζον θέμα γι’ αυτούς είναι η στάση στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και η διαφωνία του Κουβέλη . Αυτό τους μάρανε !
Αφού, ούτως η άλλως, τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν συμφωνήσει επί του θέματος και τη γνώμη τους την έχουν …γραμμένη. Εδώ ο κόσμος χάνεται και το… χτενίζεται.
Γι’ αυτό ο κόσμος τους γυρίζει τη πλάτη και τους έχει μετατρέψει σε…. «στενό οικογενειακό κύκλο» !
Δυστυχώς, δεν ζει σήμερα ο Μαρκ Τουαίν γιά να επαναλάβει, καλούμενος ειδικά σε κάποια «ολομέλειά» τους, το μνημειώδη λόγο που εκφώνησε το 1879 στο Παρίσι στο «Stomach Club». Αναζητείται νέος, έστω λιγότερο ταλαντούχος !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου