Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Κυβερνητικοί παπατζηδισμοί

Σχολιασμοί

Η στήλη δεν στέκεται σ’ αυτά καθ’ αυτά τα μέτρα που ανακοινώνονται, συζητούνται, τροποποιούνται η ανακαλούνται, σε καθημερινή βάση, διογκώνοντας το όργιο των φημών, της ανασφάλειας και αποπροσανατολισμού του λαού.
Επισημαίνει μόνο το γενικό τρόπο που κυβερνάται σήμερα ο τόπος. Προχειρότητες, ερασιτεχνισμοί, πειραματισμοί, αναδιπλώσεις, έλλειψη συντονισμού, πανικός, διγλωσσία και , πάνω απ’ όλα, έλλειψη ειλικρίνειας, καθαρού λόγου και παρρησίας. Περισσεύει η κουτοπονηριά και η εξαπάτηση στα χνάρια του παλαιοκομματισμού. Δηλαδή συμπεριφορές που ανταγωνίζονται επάξια την παντελή έλλειψη προγράμματος και σχεδιασμού σε άμεσο συσχετισμό με την ανικανότητα και ακαταλληλότητα των πλείστων των κυβερνητικών στελεχών.
Έσχατο καταφύγιο, παλαιό και δοκιμασμένο, η γνωστή παραδοσιακή πασοκική τακτική. Η καταφυγή στο ψεύδος, τη κοροϊδία και την υποτίμηση της νοημοσύνης του λαού.
Και σαν κερασάκι στη τούρτα, η εκνευριστικά δουλική συμπεριφορά του συνόλου, σχεδόν, των ΜΜΕ, που γλύφοντας και λιβανίζοντας ανερυθρίαστα καλύπτουν, δικαιολογούν η «στρογγυλεύουν» κάθε αντιδημοτικό, αντισυνταγματικό και παράλογο μέτρο που σοφίζεται ο κάθε άχρηστος, πειραματιζόμενος στις πλάτες του λαού, «κυβερνητικός παράγων».
Βάζοντας, έτσι, σε δοκιμασία τη κοινή λογική, την πολιτική ηθική, την επαγγελματική δεοντολογία και την αντοχή του νευρικού συστήματος των Ελλήνων.
Χρήσιμο θα ήταν, μαζί με τα βαζάκια της βαζελίνης, να προμηθευτούμε και μερικά κουτιά «λεξοτανίλ». Θα χρειαστούν σίγουρα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου